Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková pohádka.. připište k tomu ještě to fantasy, aby ženy zbytečně nehledaly podobnou romantiku, která je asi tak reálná jako, že NASA objeví inteligentní formu života na Marsu. Ale co naplat, já mám pohádky ráda :), takže se mi to celkem líbilo, jen kdyby to nedokonili tím koncem.. Ti z vás, kteří nechtějí znát žádné spoilery, tak přestaňte číst, ale to jako po pár hodinách a po jedné puse věděli, že se chtějí vzít? To mě přijde dost ujetý, ne romantický... brrr. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Amy Adams a mám ráda Matthewa Goodea. Oba byli dobří, tam to začíná a i končí. Popisek žánrů vystihuje co to je za film, kompletně. Všechno co člověka napadne potom co si přečte obsah, se taky stane. V ději není nic překvapivého, stejně tak ani postavy ničím nepřekvapí, jsou přesně tak strojeně stereotypně vykreslené, jak by jeden mohl čekat. Raději se nad dějem nezamýšlet, protože jinak by se člověk mohl naštvat, třeba nad nesmyslným chováním Declana...SPOILER ? (Pokud je vůbec možné zdě něco nazývat spoilerem. )Jak by proboha mohl získat sympatie k někomu, jako je Anna ? Je to oddychovka, na vypnutí mozku, prostředí je hezké, herci to zahráli, asi by se dalo říci "jak měli". Jednou mi to rozhodně stačilo, ale vidět se to dalo. Slabé 2 hvězdičkx. ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak se nekoná, ale pro oddech po těžkém dni je to naprosto postačující. Myslím si, že potenciál byl trochu větší, ale co naplat. Po celou dobu se v podstatě nic moc vtipného neděje, a to nic je ukončeno kýčovitou tečkou. A k mému překvapení, ačkoli mám velmi ráda Amy Adams, zde byl ke koukání pouze Matthew Goode. Na jeho charizma je dle mého názoru celý snímek postaven. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, postavená na protikladech, které se přitahují, vzájemně ovlivňují a samozřejmě neustále škorpí a dohadují. Rozpaluje ji stále šmrncovnější Amy Adams, chladí svěží irská krajina plná hor, kamených zídek, jezer, starých hradů a deště, a i když se tu najde několik scén, které opravdu rozesmály (postarala se o ně především Amy jako kouzelně bezradná smolařka), i okamžiky, které opravdu dojaly, celkem vzato je to milý, příjemně plynoucí snímek, který netlačí na pilu ani pokud jde o humor ani pokud jde o romantiku. Možná by se mi líbilo, kdyby to všechno pro osvěžení tématu dopadlo trochu jinak, ale v tomto případě nemám námitek ani proti dokonalé romantice v záři zapadajícího slunce. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je nejšťastnější věc u výroby jasně žánrového filmu být inovativní pouze při výběru lokace. Protože ono Irsko je suverénně nejzajímavějším prvkem Přestupného roku a všechno ostatní, co má zapadat do škatulky romantická komedie, je stokrát omleté klišé bez špetky nápadu. Ústřední dvojici to docela sekne a i premisa "ona panička" "on buran" jde docela do sebe, ale proti nim je scénář ruku v ruce s dějem. To byl taky jeden z důvodů proč jsem měl dlouho pocit, že ten film by klidně mohl být delší. Jenže ono šlo o to, že začátek je zbytečně protahovaný, v části (která má být stěžějní) a kdy si k sobě mají hledat cestu je strašně suchá (ovšem jako záběry z cestopisu nádherný) a ten zmar totálně podkopne wtf závěr, kde se jedna scéna předbíhá s druhou o pozici nejzbytečnějšího záběru filmu. Na 3 hvězdy se to u mě přehouplo tak, tak. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objeví 44letá láhev whisky Jameson. Problém je, že má na obalu čárový kód, který se v té době ještě nepoužíval. (Dr Lizal)
  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)

Reklama

Reklama