Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zasazený na pláně oblasti Scottish Borders vychází z konceptu hororů pojednávajících o zombie apokalypse jako byl přelomový NOC OŽIVLÝCH MRTVOL (NIGHT OF LIVING DEAD) George A. Romera. Tentokrát však hrstka lidí uvnitř osamoceného domu nečelí útoku zombií, nýbrž lidí nakažených neuropatickým virem, který způsobuje šílenství. Protipóly hrozivého vnějšího světa a interiéru skýtajícího zdánlivé bezpečí se postupně stírají stejně jako rozdíly mezi nakaženými a nenakaženými lidmi. Skrze traumatizující události z minulosti hrdinů proniká navenek šílenství, které postavy nosí ve svém nitru. Film působivě kontrastuje klidnou krajinu a útulný dům s obrazy afektovaných grimas šílenství. (JFL)

(více)

Recenze (17)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ne tak tohle se fakt nedalo!!!! Dva herci, teda od půlky filmu tři ... kteří nemluví, dělají běžné věci, občas se pohádají a občas u konce ze tmy zabečí nějaká ta infikovaná potvora ... Film absolutně o ničem, NEHORÁZNÁ a SPROSTÁ nuda ... I ta krátká stopáž byla příliš dlohá, furt jsem koukal na číselník času ... Fakt nízkorozpočtová, nudná kravina ... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No toto je taký horor, že buď baví alebo nebaví. Nedočkáme sa nejakej výraznej akcie a ani krvavých scén, pretože o tom to nie je. Film sa hlavne koncentruje na pomalé budovanie atmosféry, psychológiu hlavných postáv a ich zúfalstvo. Celé sa to odohráva na opustenej farme a hrajú tu len tri postavy. Skôr by som to nazval komorným psychologickým hororom. Kamera bola vynikajúca, a jednotvárna depresívna klavírna hudba umocňovala atmosféru. Ja mám takéto melancholické filmy rád, horory nemusia byť vždy len o brutalite :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemožno tomu uprieť kus silnej atmosféry. Mrazivé prostredie dokonalo krásnej ponurej Škótskej vysočiny, nádherné, ale drsné prostredie, naturalistická kamera. Občas neprehľadný strih. Realistická (miestami možno až príliš) kamera. Postavy priemerné, často sa správajú dosť čudne. Scenár neobjavný, často s únavne predvídateľným dejom. Herci neveľmi schopní. Napriek viacerým mínusom to ale má niečo do seba. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný nízkorozpočtový indie debut vychází ze zombie apokalyps ala Romerova klasika "Noc oživlých mrtvol", ale jejich rámec využívá k vlastnímu pojetí apokalypsy. Od podobných snímků se liší jednak zasazením do oblasti Scottish Borders (vysočina, širé pláně, remízky, roztroušené usedlosti) a pak především v tom, že se nejedná o zombie, ale o lidi postižené neuropatickým virem. Tato odlišnost je pro film klíčová, neboť slouží k rozvedení centrálního tématu šílenství. Zatímco nakažení lidé jsou na první pohled šílení (jak napovídají závěrečné titulky filmu, zřejmě pro stylizaci nakažených posloužily klasické fotografie šílenců z psychiatrických léčeben) trojice lidí, kteří nákaze vzdorují na skotském statku vykazuje různé podoby, potažmo fáze šílenství – od afektovaně emotivní dívky přes muže stíhaného vnitřními démony a obavami až po ženu, která je zdánlivě příčetná. "The Dead Outside" je působivý klaustrofobický psychologický horor postavený na kontrastu vnějšího a vnitřního. [Fresh Film Fest 2009 - "Mrtví venku"] ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Skutečná, bohužel až moc skutečná nuda je tahle britská odpověď na Romerův debut, jen ne se zombies, ale s nakaženými. Zde se snad ani o horor nejedná, spíše mi to přišlo jako nepovedené psychologické drama. Tři postavy zde zde totiž dokola řeší své démony minulosti, deprese a výčitky svědomí. Do toho jednou za dvacet minut někdo infikovaný vyskočí z lesa, aby se zamotal do ostnatého plotu. Odporné piano jako hudební doprovod mi lezl krkem už během půl hodiny, a to stejné hraje až do konce! Naprosto amatérská a nudná filmařina, kterou můžete doporučit jen svým nepřátelům :) P.S. Ta jedna hvězda je z milosti za dvě lekačky a za to, že jsem se dnes dobře vyspal! ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Ak by som musel toto ešte raz pozerať tak by som asi zošalel. Takýmto nezaujímavým dialógovým filmom, ktoré nevedú od nikam nikam, s biednymi hercami a ich otrasným akcentom, sa snažím oblúkom vyhnúť, pretože pri záverečných titulkoch len nechápavo čumím na obrazovku s otázkou „a to bolo akože všetko?“ a ľutujem každej minúty strávenej s takýmto filmom. Film nepatrí do kategórie debilít od Asylumu či sprostostí od Tromy ani k nezmyselným krvavým splatterom, ale k sofistikovane sa tváriacim koncentráciám nudy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Syrový, chvílemi až polodokumentární snímek, kdy kamera snímá obraz z různých úhlů a chvílemi se zdá, jako by byla někde jen tak položená. Psychologické drama April a Daniela, které svedla dohromady epidemie. Postapo. Daniel moc sympatický není, navíc neumí udržet tajemství a je vtíravý jak Pitralon. Když dorazí Kate, je jasné, že tenhle trojúhelník nebude fungovat. Daniel svým hloupým chováním spustí katastrofu. Přemýšlel jsem o 3*, ale intenzivní poslední čtvrtina mě přesvědčila o 4*. Tenhle přírůstek do škatulky virus-epidemie-apokalypsa buď zaujme, nebo ne. Já byl nakonec spokojený. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Cesta z mesta nemusí vždy bezpečne skončiť Na samotě u lesa ak vám do cesty nabehnú Mrtvi z vonku . V celku nie zle natočené postapokalyptické B- čko s namakane atmosferickou muzikou. Ja, ak vidím takýto film, hnedˇ valím do obchodu po štanglu salámy, polievky od Vietnamca, sušené mäso, konzervy s fazuľou, basu piva a zabarikádujem sa. Kedˇ si vsugerujete pri pozeraní, že to je skôr TV film, dá sa to ľahko prekúsnuť. A ak ustojíte čumieť 86 minút na nesympatických pseudohercov, ktorí sa chovajú ako idioti, možno to dáte za dve hviezdičky tak, ako ja. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová amatérská postapo nuda ze skotského venkova, jejíž děj by se dal shrnout několika jednoduchými větami. Tvůrcům spíš než o obsah šlo sice evidentně o navození existenciálně syrové a působivé atmosféry, ale bohužel se jim tenhle pokus nepovedl. Nejen kvůli mizernému scénáři, ale hlavně kvůli příšerné kameře a střihu. Nápad dobrý, provedení otřesné, dvě za snahu a nevermore. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu nesplnilo má očekávání ani v nejmenším. I pouhé koukání se ven z okna by bylo jistě zajímavější než tento film. Tři herci, minimum dialogů a když tak na nicotná témata, stejně jako jejich nudné chování...Kde byli ti nakažení? Na ně jsem se těšila nejvíc a přinejlepším byli občas slyšet...Tohle mě vážně nebavilo, možná jsem nepochopila to "kouzlo" či "poselství" tohoto hororu jako jiní kteří hodnotili pozitivně...nebo to prostě a jednoduše není můj šálek. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kto natáča taketo nezáživne a nudné fily musí byt kreten,alebo nemá rád akciu.Ale ja bz som povedal,že oboje je správne.Je to taký intímno-psychologický thriller a troch luďoch,ktorí sa spoznali na opustenej farme,ďaleko od obydlí a trávili tam čas spolu a spomínali na svoj život predtým vypuknutím nákazy.Tá klavírna hudba v pozadi sa sm velmi hodila a navodila melancholickú atmosféru.Toto je asi najkludnejší zombie film aký som kedy videl,aj ked o zombie vobec nejde.Film sa hlavne zameriava o dialogy medzi troma preživšími.ústredné postavy boli prijemne aj sa na ne dobre pozeralo ale hlavne sa správali racionálne a používali rozum,no aspon jedna postava.To kludnejšie tepmto mi nebolo dva krát pochuti ale aj tak mi film ubehlo dost rýchlo.Ale aspon ten koniec bol viacej adrenálinový,ale už ten nudný celok to nezachránilo ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se nedá upřít snaha o inovaci a zodpovědnost při zpracování. Ze snímku jde hodně cítit tvůrčí originalita (autenticita), nemyslím tím to, že je jiný, ale že má "své" autory, kteří by nám rádi něco sdělili. Velmi dobrá je kamera i celá režie, navíc herci hrají a ne že se jen nějak tváří. Zvláštní kataklyzmatická atmosféra si zaslouží uznání, ikdyž ji paradoxně někdy kazí hudba, která je přitom jejím hlavním faktorem. Ale... psychologicky jsou postavy příliš nejasné, což se pak přenáší na celý WTF příběh. Taky si myslím, že se dost pendluje mezi dramatem a obyčejným slasherem, byť pěkně naturalistickým, který však moc nepasuje k atmosféře. Aby hlavní postava v psychodramatu ustřelila hlavu deseti lidem? Na niternosti to snímku moc nepřidá a kdejakému fandovi horrorů to po těch "kýblech nudy" před tím stejně náladu nespraví. Takže 1 hvězdičku dám za tu zábavu nezábavu, 1 za snahu a originalitu, a pro tu třetí jsem se rozhodl na základě pozitiv, která jsem si uvědomil při psaní komentáře. Nashle. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak předně jsem čekal něco jiného, akčnějšího a krvavějšího. Tohle je sice docela kvalitní psychologické drama (k hororu se to ani nepřibližuje), které zdařile buduje pesimistickou atmosféru, ale z hlediska obsahu je to zoufale prázdné. Vůbec zoufalství je základním stavebním kamenem tohoto snímku, který mnohdy pouze v obrazech vypráví příběh dvojice, později trojice osob, která přežila zkázonosnou nákazu. Divák se tu a tam dozví, co která postava zažila před příchodem do domu, ale bohužel povětšinou pouze z vyprávění, byť některé z těch příběhů by jistě za zfilmování stály. V poslední čtvrthodince se sice přece jen začne něco dít, ale zase to je strašně neakční a ponuré a vůbec se celý film dá velmi výstižně označit jako NUDA. Dobře to myslím vystihl Ricci.s, když napsal, že tenhle film buď baví, nebo nebaví. Mě to teda nebavilo a asi nebudu sám. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Tady u toho filmu musejí být šílení autoři, postavy i diváci. Ty střípky z minulosti mě nijak s postavami nespojily, pro mě zůstali až do konce jen figurkami v jednom domě, kdyby je ty potvory sežraly, vůbec by mi to nevadilo, dokonce bych si oddechl, že to mám z krku. Děsná hudba, ještě horší příběh, na začátku to je tajemné, pak už jen nudné. 10 minut před koncem sem to vypl a smazal. ()

kvardis 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled zajimavy film, zajimava atmosfera, s postupem casu se to vsechno ztraci a vice nudi nez bavi, akcni sceny sou spis humorne, nez naopak.nedotazene dejem, ztraci se to v povrchnosti jen nastin toho "co, proc atp." nicmene hudebni podkresleni je brilantni, umocnuje zoufalost. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se strašně dlouho těšil. Ovšem když jsem jej před zhlédnutím projížděl po částech, cítil jsem průser. Skoro celý film sledujeme jak vlastně vypadá život ve spustošené zemi, kde přežili jen někteří a kde zbytek lidí je buď nakažen nebo mrtev. Celých 55 minut filmu je jen o sledování dvou posléze tří hlavních hrdinů. Je to úplně o ničem. Žádné útoky, žádná atmosféra, prostě nic. Posledních 15 minut filmu je tu scéna s nakaženými. Kdyby aspoň druhá půlka filmu měla takový spád, tempo a akci jako posledních 15 minut dal bych lepší hodnocení. Takhle musím napsat, že z hororové hlediska bída. Pro mě velké zklamání. ()

Reklama

Reklama