Reklama

Reklama

Neberte nám princeznu

(TV film)
  • Československo Neberte nám princeznú (více)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiální text distributora)

Recenze (94)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony hrozné, najmarkantnejšie to cítiť pri Gombitovej a Rottrovej, dialógy hlúpučké, proste keď prebieha hraná časť, človek ju musí nejako pretrpieť, často so škripajucími zubami. Keď sa ale začne spievať (a toho spevu je tam chvalabohu hodne), akoby sa ocitáme v úplne inom vesmíre. Fantastická Ursíniho hudba, výborné spevácke výkony. Marika ako speváčka jednoducho nemala v Československu žiadnu konkurenciu. ()

Froschyankee 

všechny recenze uživatele

10/10. Ak jestvuje slovenské popové nebo, Dežo Ursiny stojí pri bráne a jamuje. Dementné komentáre niektorých mojich predchodcov ukazujú celkom jasne, že písať recenzie by mala byť výsada a nie pravidlo. Neberte nám princeznú je famózne nadčasový hudobný film a aj po tridsiatichpiatich rokoch má stále výborne znejúci soundtrack. Skladby ako Dvaja, Šaty, Svitá, Tri Slová patria ku klasike slovenského popu a navždy zostanú v srdciach nielen mojej generácie ale aj deciek porevolučného obdobia. Film samotný má iste pre dnešného diváka naivný nádych, ale v každom prípade vyvoláva skôr zimomriavky a nadšenie než pocit trápnosti. Podprahový odkaz a silné posolstvo, ktoré ukazuje skutočne srdce a nefalšovane pravé sociálne cítenie. V českej kotline paradoxne nie je vôbec známy, ale pre dve až tri generácie slovenských detí a pubertiakov zostane tým najlepším čo splodila ponormalizačná televízia. Hudobný poklad! Silne doporučujem každému. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Na dobrý hudební film by to muselo vypadat jinak po všech stránkách. Zpracování je mimo mísu a herecký talent ústřední představitelé asi nechali v šatně. Pěvecký jim nikdo neubírá (Gombitová z mého hlediska nemá nejpříjemnější zpěv), ale hudební čísla postrádala právě to nejdůležitější z hlediska hudebních filmů a tím je výrazovost s jakou se prezentují. Písničky jsou otravné a občas mají tendenci být vlezlé. To se málo sympatické dvojce Gombitová a Žbirka, která se pro účely filmu vůbec nehodí, právě po celý film nedaří vyvážit. Film se snaží rozdávat dobrou náladu plnými hrstmi, ale ve své naivitě už příliš daleko nedohlédne. Mé hodnocení: 0% ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Tak toto je des! Už ako decko som to neznášal, ale teraz mi bolo až trápne. Tie kŕčovité pózy a papierové dialógy plné klišé. Celézle.sk Jediné pozitívum je hudba a texty, bohužiaľ niektoré skladby interpreti totálne "zazdili" Gombitovej a Rottrovej upišťané vokály trhajú uši aj po rokoch a nostalgia to nezachráni. Pritom od Deža mám všetky albumy a Modrý vrch či Príbeh patria k tomu najoriginálnejšiemu, čo sa na slovenskej hudobnej scéne vytvorilo. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Naivita hereckých výkonů je dána výchozí zápletkou - zobrazením vztahů mezi rodiči a dětmi. Vazba je zesílena ještě tím, že hlavní hrdinka Katka je jedináček. Televizní film zaujme hlavně příznivce Mariky Gombitové, Marie Rottrové a Miro Žbirky. Tvůrcům slouží ke cti umné propojení písniček, takže snímek lze klidně označit i jako muzikál. Odvyprávění příběhu pomocí jednotlivých písniček má mnohem větší spád než mluvené mezihry. Díky přiměřené stopáži však příběh nenudí a navíc ve druhé polovině, která se odehrává v dětském domově, je využitý i motiv "hry na princeznu". Nadčasové zobrazení symbolu šatů, triček (potažmo hmotných věcí), kterými si rodiče kupují své potomky. Obě zpěvačky dokázaly přes věkový rozdíl pouhých 16 let dobře zahrát vztah dcery a matky. Z hudebního hlediska je zajímavá písnička "Dieťa z dobrej rodiny", kterou v úvodu zpívá pouze Marika Gombitová a následně v úpravě ji zpívá s Miro Žbirkou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (33)

  • Miroslav Žbirka (Katkin priateľ) priznal svoju najhoršiu nočnú moru, ktorá sa mu zdala počas dní nakrúcania filmu: „V desivom sne stojím pred publikom a nemôžem zaspievať žiadnu pieseň, napriek tomu, že mi nadšený dav tlieska. Našťastie išlo iba o zlý sen a nič také sa v skutočnosti nestalo." (Raccoon.city)
  • Pesničky z muzikálu kolovali medzi ľuďmi nahraté na magnetofóne, a tak vznikol dojem, že vyšli aj na platni. Muzikál mal vyjsť v Opuse na platni hneď po jeho uvedení, ale nevyšiel. Oficiálny dôvod sa nevie. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno