foto

Marie Rottrová

  • nar. 13.11.1941 (74 let)
    Ostrava, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marie Rottrová se narodila 13. listopadu 1941 v Ostravě-Hrušov. Pochází z hudební rodiny. Otec byl varhaník a matka zpěvačkou. Marie se od mládí učila hrát na klavír. Po maturitě pracovala nějaký čas jako úřednice spořitelny. Ještě jako úřednice se v roce 1960 zúčastnila ostravské hudební soutěže, která hledala mladé talenty. Hudebním doprovodem byl Orchestr Gustava Broma. Na základě této soutěže byla pozvána do Československé televize. Vystoupila zde s písničkou Jana Hammera a Jaromíra Hořce Rozmarné stvoření.

Odmítala se přestěhovat do Prahy. Po celou dobu odolávala nabídkám k přestěhování. Do roku1985 zůstávala věrná rodné Ostravě. Zde vystupovala s instrumentální skupinou Františka Trnky, dále pak s místními skupinami Oktet, Samuel a Majestic. Své první gramofonové nahrávky se dočkala se skupinou Flamingo (později Plameňáci). Stálou členkou této kapely byla od roku 1969. Zpívala se zpěvákem Petrem Němcem. První dlouhohrající deska vyšla v roce 1970. Začala aktivně spolupracovat skoro se všemi velkými orchestry té doby. Objevilo se i několik výborných textařů, kteří pro ni dokázali napsat písničky přímo na tělo (Jiřina Fikejzová, Jaroslav Wykrenta a Jaromír Nohavica).

Často vystupovala v tehdejší Československé televizi (zejména ostravské tv studio), kde ji dávali hodně času a prostoru pro účinkování. Hrála ve slovenském muzikálovém filmu NEBERTE NÁM PRINCEZNU a účinkovala v populárním pořadu DIVADÉLKO POD VĚŽÍ (22 dílů), kam si pravidelně zvala atraktivní hosty (Karel Gott, Pavel Bobek, Jří Bartoška atd.). S některými svými hosty nazpívala duety. Koncem 80.let se dostavily první osobní i zdravotní problémy. Umělecká dráha úspěšné zpěvačky byla narušena i listopadovými událostmi roku 1989.

Od roku 1985 žije v Praze. Je po druhé vdaná. Z prvního manželství ma dva již dospělé syny. Oba dva jsou hudební skladatelé. Převzala písničku od BLACK SABBATH She´s gone, kterou nazpívala pod názvem LÁSKO VONÍŠ DEŠTĚM.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

2014 Tři bratři
1986 Plaváček (TV film)
Vrať se, vše odpuštěno (TV seriál)
1982 Zpěváci na kraji nemocnice (TV film)
1981 Neberte nám princeznú (TV film)
1979 Kam nikdo nesmí

Dokumentární

2013 Český žurnál (TV seriál)
Český žurnál: Spřízněni přímou volbou (TV film)
ČT Live: Karel Černoch - 70 (koncert)
2011 Ahoj, Marie! (koncert)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
Tajemství celebrit (TV film)
2008 Marie Rottrová: Tisíc tváří lásky (koncert)
Po stopách hvězd (TV seriál)
Tříkrálový koncert (koncert)
2006 ČT Live - Neřež a Marie Rottrová (koncert)
2004 Ahoj, Ostravo! (koncert)
Poprvé aneb střípky ze života Jaromíra Nohavici
2003 Pocta Karlu Hálovi (koncert)
2002 Hvězdy na Vltavě (koncert)
1998 Bigbít (TV seriál)
1997 Pavel Bobek - 60 let v americkém století (koncert)
Svou káru táhnem dál (koncert)
1988 Večírek (TV film)
1986 Vánoční koncert Karla Gotta (koncert)

TV pořady

2016 Černá hvězda aneb 60 let vysílání z Ostravy (TV pořad)
2013 Česká Miss 2013 (TV pořad)
Možná přijde i charita 2013 (TV pořad)
S láskou... královny popu (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2013 (TV pořad)
Tak neváhej a toč - ještě jednou speciál! (TV pořad)
60 pečetí (TV pořad)
2012 Ceny Anděl 2011 (TV pořad)
Díky, Marie! (TV pořad)
Hity z Václaváku (TV pořad)
Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
2011 Galashow s latinou IV (TV pořad)
TýTý 2010 (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
Galashow s latinou III (TV pořad)
Kapka naděje (TV pořad)
Slavná hudební čísla (TV pořad) - a.z.
2009 Když člověk přichází do let... (TV pořad)
2007 Hvězdy u piana (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2007 (TV pořad)
Život je kabaret (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
Portrét (TV pořad)
2005 Ať žije Valentýn! (TV pořad)
Vladimír Menšík nonstop (TV pořad)
2004 Báječný ženský (TV pořad)
Řekněte mi, kdo to je (TV pořad)
Tenkrát na východě (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
Jsou hvězdy, které nehasnou (TV pořad)
Silvestr 2002 (TV pořad)
2001 Ať se lidi mají rádi... aspoň dnes (TV pořad)
Bílé Vánoce Lucie Bílé (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
Sovákoviny (TV pořad)
Šestnáct růží pro Gotta (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Vánoční čas s Marií Rottrovou (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Divadélko pod věží aneb Přijď a nechoď sám (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
Trocha šafránu z televizního archívu (TV pořad)
1993 Činčin (TV pořad)
1990 Aby bylo veselo (TV pořad)
1989 Karel Gott v Lucerně (TV pořad)
1988 Felixír (TV pořad)
Kouzelník ještě nepřišel (TV pořad)
1987 Dnes večer z Ostravy (TV pořad)
Kdo má rád (TV pořad)
Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Dva z jednoho města (TV pořad)
Silvestrovská féerie (TV pořad)
1983 Den otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí! (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
Ve znamení kotvy (TV pořad)
1981 V divadélku pod věží (TV pořad)
1980 Dáme se do gala (TV pořad)
Haló, tady Orchestr a balet ČST (TV pořad)
Kulaté písničky (TV pořad)
Pesničky na každý deň (TV pořad)
1979 Ring volný (TV pořad)
Z melodie do melodie aneb Televizní samoobsluha (TV pořad)
1978 Silvestr hravý a dravý (TV pořad)
Víno, vínko, vínečko (TV pořad)
1977 Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
1976 Dostaveníčko (TV pořad)
Inventura Písniček pod rentgenem (TV pořad)
Písničky z obrazovky (TV pořad)
1974 Recitál Marie Rottrové - Lásky (TV pořad)
1973 Písničky roku 1973 (TV pořad)
1972 Chvíle s Marií Rottrovou (TV pořad)
1970 Televarieté (TV pořad)
1969 Písničky pro Hanku (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Hitparáda 80. let (hudební videoklip)
1976 To mám tak ráda (hudební videoklip)
1975 Markétka (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace