Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lauren je třináctiletá Američanka, která žije se svou mámou momentálně v Paříži. Daniel je třináctiletý francouzský kluk, který miluje fotbal a americké filmy. Náhodou se oba dva setkávají na natáčení jednoho amerického filmu, kde přeskočí ta pověstná jiskřička. Jejich vztah se ale Laurenině matce nezamlouvá, takže se musí s Danielem scházet potají. Jednoho dne se dovídají krásnou romantickou legendu o dvou milencích, kteří se v Benátkách, pod jedním vyhlášeným mostem, políbili při západu slunce a jejich láska pak trvala věčně. Oba jsou pevně rozhodnuti zpečetit jejich lásku stejným způsobem a vydávají se tajně na cestu do Benátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film pripravila do vysielania TV NOVA v roku 1995 a mne sa s ním spája jeden dabingový unikát. Vo filme je totiž relatívne zásadná a dlhá ukážka z filmu BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, no a režisér českej verzie do nej "nastrihol" pôvodné české znenie tohto filmu vyrobené pre niekdajšiu ČST. Nikdy predtým ani potom som podobný - veľmi záslužný - počin nezaznamenal a ja tvorcom českého znenia dodatočne srdečne ďakujem. Apropo film je to nadpriemerný a Benátky krásne. (1.2.2008) ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Laurence Olivier na platne dokazuje preco to bol jeden z najvacsich divadelnych a filmovych hercov Britanie. Diane Lane nesmierne povabna a jej chlapcensky partner Thelonious Bernard dostatocne drzy ale aj statocny aby spolocne utiahli cely film az k zaverecnym titulkom. Cely snimok ma velmi prijemnu bezprostrednu atmosferu. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Rčení staré jako lidstvo samo: Láska kvete v každém věku. A přesně o tomto pojednávají Střípky lásky - o milém vztahu francozského chlapce z chudých poměrů a americké dívky z bohaté rodiny, o nepochopení ze strany dospělých i splnění romantického dětského snu. Velice milá a kouzelná romance. Romeo a Julie pro současné děti. Vynikající debut pro vyrůstající Diane Lane. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I love you je t´aime. 1) Fantastická knížka "E=mc2, lásko moje" (1977) francouzského tehdy ještě středoškolského učitele francouzštiny Patricka Cauvina (původním jménem Claude Klotze) ve skvělém překladu Václava Jamka (1982) mě provází životem již 30 let. Jen těžko bych nalezl duchaplnějšího a optimističtějšího společníka. 2) Film mě poněkud zklamal. Proškrtaný děj by mi tolik nevadil, ruka censora však nemilosrdně proškrtala i vtipné dialogy stejně jako ten nejdůležitější, který vedou hlavní hrdinové v ich formě se čtenářem. Aby se ubohé ztělesnění po amputaci nohou mohlo alespoň trochu pohybovat, scénárista je posadil na kolečkové křeslo, přidav několik akčních prvků. Spoiler. Z nich mi asi nejvíce vadila kriminální minulost dědečka Julia. 3) Situaci poněkud zachraňují dětští herci. Zejména 15letý Thelonious Bernard (Daniel) rozdává své charisma plnými hrstmi a je důvodem pro hvězdičku navíc. O to větší je škoda, že tento nadějný herec se z filmového průmyslu po dalším filmu stáhl a dnes je údajně úspěšným zubařem v Nantes. ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Je to asi krapet směšný, ale žádnej film mě v životě neovlivnil takovou měrou, jako tenhle. Velmi dobře si pamatuju jeho název zhruba těch deset let, co uplynulo od tý doby, co jsem ho jako dítě viděl. Až tak mě zasáhl příběh, jenž jsem od toho dne taky toužil prožít, a tak nějak v jeho uskutečnění v koutku zbytku dětský duše věřím ještě teď (což je asi onen kámen úrazu :)), i když dobře vím, že je to nesmysl, neboť tenhle čas dávno minul. Škoda, že se tolik snů nakonec ukazuje těžko slučitelnými se skutečností. Ať už pro ně člověk není ochoten udělat dost, anebo zkrátka a dobře neví jak, je naplnit. Na každej pád moje tajná srdcovka. Kdyby někdo tenhle film mohl sehnat v dabovaný verzi, ať se neváhá neprodleně ozvat. Velká odměna a můj vděk ho nemá šanci minout. :) PS: Z dětství si vůbec nevybavuju, že by to byla komedie. :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Diane Lane v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama