Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký duchársky film, kde nuda a nezáživnosť sa predbehujú, kto skôr uspí diváka. U španielov som zvyknutý na celkom iný druh ducharčin, toto ako keby oni ani nenatočili. Niekto si asi myslí, že keď príbeh postaví na tom, že rodinka sa presťahuje do domu z temnou minulosťou a ešte majú za sebou nejakú tragédiu, tak, že hned bude z toho trhák. Ale tak to vo filme nefunguje, to viem aj ja. Zaujala kamera, naozaj bolo to solídne natočene i tie čiernobiele snímky. Čo nezaujalo, bola hlavná ženská postava, tá sa sem nehodila. Žiadne napätie, atmosféra ani aspoň zaujímavý príbeh, pre mna strata času. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Španělské horory mám ráda, ale tento kousek považuji za takový průměr. První polovina je dosti slabá, pak nastupuje duchařina, ale nemohu se ubránit dojmu, že by tomu sedělo jiné prostříhání záběrů, jež by navodilo hustou atmosféru. Druhá polovina je o hodně lepší jakmile dojde na konfrontaci s církví. Ovšem ani to můj celkový dojem až tak nevylepšilo. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A zase tu máme jednu klasickou duchařinu vytvořenou přesně podle tradičních žánrových postupů a pravidel. Tentokrát Made in Spain. Mladý pár se v důsledku tragédie, při níž žena přijde o své dítě, přestěhuje do starého domu na samotě, aby začali nový život a zejména, aby se ženě podařilo zapomenout na minulost, která ji tolik poznamenala. Samozřejmě se jedná o dům s pochmurnou historií, který je obestřen hrůzným tajemstvím. Téměř ihned se začnou dít podivné věci, které z počátku vnímá jen žena a její... no řekněme dcera. Manžel jí samozřejmě nevěří a vše přičítá prožitým traumatům. Následuje děj již tolikrát viděný, kde se zjevují přízraky a pořád prší. I tak však Nářek duší disponuje velmi slušnou, temnou atmosférou a vskutku epickým završením. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Důstojný zástupce španělské hororové školy. Používá sice některá klišé, ale téma - jakkoliv je jeho zpracování naivní -rozdílu mezi skutečným zázrakem "božího" původu a jeho temným a falešným protějškem mne zaujalo, stejně jako postoj církve a frankistického režimu k podobným událostem. Z toho jak se biskup a jeho spolupracovníci s danou situací vypořádali běhá mráz po zádech. Také po formální stránce je "No - Do" poměrně originální - prolínačky mezi záběry ze starého týdeníku a skutečností, použití filtrů, vizuálně zdařilé zpracování filmového materiálu jako prostředku k odhalování paranormálních jevů. Rozhodně jsem nepostrádal ani kvalitní atmosféru a tak už asi zbývá jen pochválit Anu Torrent za její velmi slušný výkon. Jo, na dětských hercích, kteří v téhle branži vydrželi do dospělosti si člověk nejlíp uvědomí jak ten život utíká - kde jsou ty časy, kdy si malá Ana prozpěvovala "Porque te vas?" ve starém domě uprostřed Madridu... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná duchařina,která je neskutečně režisérsky podceněná a nezvládnutá.Pomalé tempo které se prakticky nerozjede,ploché postavy,bez citu,bez sympatií.Nevhodně vybraní herci a hlavně mizivá atmosféra,kterou se snaží režisér vybičovat celkem slušnými digitálními efekty. SPOILER: už při příjezdu manželů k chatě,musí i synovi venkovského debila a televizní rosničky docvaknout,kdo je ta holčička na zadní sedačce. KONEC SPOILERU. Tudíž u mě totálně i odpadl moment překvapení.Pár slušných záběrů a dobrý námět.Jinak ve všech směrech nezvládnutý horor. 40%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku na Kanárských ostrovech. (Terva)

Reklama

Reklama