Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý rytíř Lagardere je nalezenec. Ujali se ho dva strýčkové Cocardasse a Passepoil a naučili ho nejen mnoha kejklířským kouskům a tomu, jak se o sebe postarat, ale především ho naučili skvěle šermovat. Díky svému umění se Lagardere seznámí s vévodou de Nevers a stanou se z nich přátelé na život a na smrt. Když Nevers pozná, že Lagardere má nejen ruku, ale i srdce pravého rytíře, povýší Lagardera do šlechtického stavu. Oba cestují na svatbu do Caylus, kde se má Philippe de Nevers oženit s krásnou Blanche, která mu ale již stačila porodit potomka. Nevers má tedy dědice, který se tak stal nepřítelem číslo jedna pro jeho bratrance Gonzagua, jehož lehkomyslný Philippe pověřil správou svého majetku. Gonzague tak celá léta spřádá plány a vymýšlí intriky, jak by se celého jmění Neversů zmocnil. Neštítí se ničeho, ze svatby se stane masakr a vlastní rukou zabije Gonzague vévodu de Nevers. Lagardere stačí zachránit dcerku vévody Auroru a uprchnout. To vše se stalo v roce 1699... a o šestnáct let později, konečně přichází čas, kdy může Lagardere pomstít přítele a získat zpátky svou čest... Ale to už je příběh, který všichni znají, ale na který se vždy znovu a znovu se zatajeným dechem podívají... Novou verzi románu Paula Févala Hrbáč natočil s úspěchem známý režisér Philippe de Broca. Jeho Hrbáč není zdaleka jen romantickým příběhem, nýbrž je velkolepou podívanou: boj dobra a zla je zasazen do nádherných exteriérů, šermířských soubojů a je zahrán jedinečnými francouzskými herci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Martinka21 

všechny recenze uživatele

Příběh velkého přátelství, odvahy, odhodlání, pomsty a lásky. „Říkal, že lásku může odloučit chudoba nebo věk, ale já vím, že je to hloupost,..“… „Za 20let mi bude stejně jako jemu,“… Lagardere si svou lásku Auroru doslova vychoval. Velmi dobré herecké obsazení, poutavý příběh s pěkným happy endem, který mi vykouzlil úsměv na tváři. :)) ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení:-) Natočeno úplně jinak než klasický hrbáček s Jeanem Maraisem. Na rozdíl od mnoha televizních filmů zde byl skvěle napsán scénář a nebyly zde přiblblé dialogy. Dle mého názoru velmi dobře zvládnuté šermířské scény a propracovaná výprava. Hezky jsem se pobavila a jsem ráda, že je na světě další dobrý "historický" film. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl, takže nemám možnost srovnání. A myslím (pro mě), že je to dobře, jelikož jsem alespoň nevěděl, co se bude dít a kam se bude děj ubírat. Hlavní ženská hrdinka je bezpochyby nádherná, jen ten její vztah s otcem neotcem byl na můj vkus až moc incestní. Jediným pro mě známým hercem v tomto filmu byl Vincent Perez a tak mě dost překvapila jeho poměrně malá role. Nakonec hlavní mužská role byla zahrána dobře, s jeho představitelem i jeho počínáním (tedy až na to, co jsem psal výše) jsem byl spokojen. Maličký záchvěv De Brocy po hodně letech, bohužel jeho poslední. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Zábavný dobrodružný snímek s historickými kulisami. Daniel Auteuil zde působí mnohem sympatičtěji než jeho Jindřich Navarrský z Královny Margot a na ostatní Francouze se zde také dobře dívá, dokonce i na zde kritizovaného Luchiniho, který se mi ve své záporné roli velmi líbil. Příběh ani extrémně komplikovaný, ani originální, na nic z toho si ale nehraje a tím dovede diváka uchvátit. Oceňuji také to, že se tvůrci nesnažili hrát na děj jako prim, ale dávali rozvoj i vzájemným vztahům mezi postavami, ať už jde o Lagardera a de Nevers, nebo vztah opět Lagardera se svojí adoptivní dcerou, která byla v podání Marie Gillain neskutečně sladká, ale v konečném důsledku jde o jednu z mála mých výtek, protože mi jejich závěrečný polibek prostě neseděl. Ale tím, že neznám ani knihu ani původní film, nemohu říct, kde se chybička poprvé objevila, či zda chybou vůbec je. Tak či onak to ale mé dobré pocity z Le Bossu nijak nezmění. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že přestože jsem měl jako ostatně z každýho remaku strach, tak jsem byl příjemně překvapenej. Daniela Auteuile mám rád a tak se mi to dokonce snad líbilo i víc než původní s Jeanem Marais. Možná je to tím, že je to trochu akčnější, než starší verze nebo přeci jen je to živěji natočený. Jenže oproti starší verzi mám jednu velikou výhradu. Ten konec, kdy se Aurora zamiluje do svého náhle nevlastního otce. To nemá logiku, protože i když není jejím otcem, jako otec ji vychovával a tak to je vlastně duševní incest. Ve starší verzi byl spíš strýčkem, kterej ji občas navštívil a tak to tak divně nevyznělo, jenže tady s ní byl neustále. Co se týká dabingu, musím říct, že se mi docela líbil.Osobně lituju dost nevyužitýho Phillipa Noireta, který se objeví na sotva pár minut. No a pak taky trochu odbyté exteriéry, kdy jsou sice hezký, ale moc často vidět nejsou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • De Brocův snímek je již šestým filmovým zpracováním historického románu Paula Févala. (Olík)

Reklama

Reklama