Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Ant 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou zvířata, to není nic nového pod sluncem. Experiment je ale absolutně neoriginální film, kdy je jednání postav často těžko uvěřitelné. Jak Brodyho, tak Whitakerova postava jsou navíc obě strašně průhledné a jejich jednání předvídatelné. Whitaker je jako obvykle na přesdržku, aspoň Brody tradičně nezklamal. Ničím nepřekvapující film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl hodnocení, tak jsem od toho nic neočekával a ono to bylo možná dobře, protože jsem nakonec dostal naprosto skvělý thrillerový drama, který téma vězeňských filmů rozšiřuje zase o kousek dál než bylo doposud nebo respektive, co já jsem doposud viděl. Celej příběh se odehrává ve smyslu vězeňskýho experimentu, kde se z lidu naberou zájemci a ti jsou potom umístěný do vězeňských prostor, přičmež jedna část lidí dělá dozorce a druhá vězně, což samozřejmě nebude dělat dobrotu, obzvlášť když role vězňů a bachařů jsou úmyslně(?) prohozený podle psychologických testů než jak by mělo být, neboli sadistický nevyrovnaný zmrdi jsou bachaři a ty normálně racionálně uvažující jsou vězni, navíc tu proti sobě stojí perfektní Adrien Brody v roli neustále se vzpouzejícího vězně a poti němu tu stojí naprosto geniálně hrající Forest Whitaker, kterej si svojí nečekaně nabytou moc naprosto úžívá. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

HLEDÁ SE SUBJEKT NA BEHAVIORÁLNÍ EXPERIMENT..... Hra na vězně a dozorce. Jelikož se nejedná o film typu XXX, je potřeba dodržovat nějaká pravidla. Ale jak udržet pořádek bez strachu?.... Baví mě filmy založené na psychologii postav, které jsou uvězněni v uzavřeném prostoru. Děj poté vypovídá mnohé o NÁS – lidech, (údajných) pánech tvorstva. Bohužel tomuto filmu chybí nějaká idea (jakákoliv hmotná!!!). Něco víc, než jen ukázat násilí a pár magorů schopných vládnout, když mají pomocníky v síle moci a strachu. Emočně občas ucházející, ale duševně – PRÁZDNÉ!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, co znamená slovo BEHAVIORÁLNÍ. 2.) Chystám se na rituál zasvěcení. 3.) Mám kamaráda a hledáme návod na erotickou hru. 4.) Stále věřím, že jsme na evolučním žebříčku výš než opice. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Víte že? Uživatel na csfd - assass1n dokázal do obsahu vecpat herce E.Wooda přesto, že tam nebyl? (Néé debil! NEBIL!!!). Už staří Mayové předpovídali, že lidé se jménem Wood, budou viděni i tam, kde být nechtějí...... a že Stanfordský vězeňský experiment byl skutečností? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa Experiment bohužiaľ ničím neprekvapil. Nevidel som originál, ale tipujem, že tento remake bude takmer doslovný a preto ho vidieť ani nechcem. Medzi podobné nemecké filmy patrí napríklad aj Vlna, kde mi bolo tiež od začiatku jasné, kam to celé smeruje. Film prináša jednu zaujímavú myšlienku o tom, že je to práve túžba po spravodlvosti, ktorá vyvoláva konflikty a násilie. Proste oko za oko, zub za zub. Lenže tento film je pre mňa tak predvídateľný, ako cesta z Bratislavy do Trnavy a preto nemôžem hodnotiť vyššie. Pôsobí to celkovo akosi béčkovo. Whitakerovej postave som príliš neveril, Brody je však skvelý. No a zaujímala by ma otázka, čo z toho "soudruzi", ktorí to celé vymysleli, "mají". ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Experiment je film natočený na motivy slavného Standsfordského experimentu, který je jeden z nejznámějších z USA. Na tento film se dá v klidu odmaturovat. Filmaři se drželi předlohy, nejsou tu žádné zbytečné scény ani tichá místa, já jsem s filmem maximálně spokojen. Válečné zločiny nejsou díly psychopatu ani šílenců, jsou díly obyčejných lidí, kteří byli vystaveni velmi silnému tlaku okolnosti. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Stanfordský vězeňský experiment, který realizoval Dr. Philip G. Zimbardo, byl – stejně jako ve filmu – ukončen již po šesti dnech, a to 20. srpna roku 1971. (Vangelis)
  • Remake filmu založeného na knize, která byla inspirována skutečným experimentem ve vězení Stanford. (darek kartac)

Reklama

Reklama