Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 1

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (388)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už vám někdo vyprávěl vtip, a blbej k tomu, stylem: Víš jak padá teplej kámen ? To se posereš voe, to je fakt úplně boží, fakt jsem lepší vtip neslyšel, tak teplej kámen padá... já fakt nemůžu, vole, tomu neuvěříš... si představ - buchinky buch.. hahahahahahahahaha. A přesně takový pocit jsem měl z Nebojte se tmy - trapná pachuť. Všechno krásně nalajnováno, předem oznámeno, místa kde se máte leknout jasně označena a všechno to graduje k naprosto makabróznímu a zcela překvapivému finále - ne to jsem přehnal, k naprosto debilnímu finále, to bude lepší. Jediné co mi ještě chybělo k absolutní nespokojenosti byl hodný a nejlépe i zraněný skřítek - vzbouřenec ( tak snad ve dvojce se ho dočkáme). Abych jen nechválil, ta atmosféra byla vážně hustá, že by se dala krájet, ale asi si někdo zapomněl nůž. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost, která nemá potenciál vystrašit ani malé děti natož kohokoli odrostlejšího. Pohádka o hrozně otravné dívce, kterou přemůže zvědavost a otevře dvířka debilním zubním krysoskřítkům nebo čemusi. Následuje asi hodinka totálního stereotypu, kdy skříťata lákají dívku za nimi do podzemí, ačkoli mají možnost si ji asi 700× vzít s sebou bez jejího laskavého svolení. Aby toho nebylo málo, tak se kolem občas nachomýtne jeden rodič a druhý skoro rodič, kteří se chovají tak moc nepravděpodobně, jako v málokterém jiném filmu. Za celý film párkrát pěkně zavržou dveře nebo něco podobného, jinak není absolutně nic k vidění ani ke slyšení. Pokud chcete ztratit čas, tak tenhle snímek vám nabízí jedinečnou příležitost. Spokojenost zaručena. Guillermo del Toro je prostě nevyzpytatelná bukva, která občas čirou náhodou vyprodukuje něco smysluplného a občas totální sračku. Mám podezření, že nesnáší diváky a činí tak záměrně. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nebyla jsem asi připravená na Del Torův nervy drásající večerníček, ustála jsem to. Nicméně hororem bych "Nebojte se tmy" nenazvala… ani po požití sedmičky 40% tvrďáka… a to už potom dělám různý skopičiny. Ale protože takové pochutiny nebyli po ruce, hodnotím za ubíjejícího střízliva. Sally mě jen neskutečně štvala… byla až nehorázně vlezlá a kdyby se těm přítulným mazlíkům dostala do doupěte, slušně jim to tam vygruntuje - a pak si pusťte do baráku takový neodbytný kuře. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A Del Torova manufaktura opět boduje. Nebojte se tmy je určitě slabší než Princ bez království + Sirotčinec + Faunův labyrint (= neděsí a je hooodně předvídatelný) - i tak je tato "pohádka o vílách Zuběnkách" o třídu lepší než to, co nám obvykle distributoři v rámci hororové produkce do kin servírují. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $24,046,682Tržby Celosvetovo $36,993,168Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,092,640 //počet predaných kusov 54,659Tržby za predaj DVD v USA $4,402,930 //počet predaných kusov 253,136║ Rukopis Guillerma del Tora je tam cítiť o tom niet pochýb, atmosféra miestami príjemne sklúčujúca, herecky nie najhoršie, lenže príbehu chýba poriadna pôda pod nohami, nejaký ten zmysel tých malých príšeriek, takto to vyznie len ako prvoplánová jednohubka, ako vystrihnutá pri skúšaní nácvikov dejovej atmosféry z Faunovho labyrintu. /40%/ ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • V původním filmu z roku 1973 se Sally jmenovala Alexova (Guy Pearce) manželka. (Pavlínka9)
  • Nápad na tento film dostal Guillermo del Toro na základe diel od spisovateľa Arthura Machena: „Milujem waleského autora Arthura Machena a jeho myšlienku, že rozprávková tradícia pochádza z temného miesta, ktoré je odvodené od malých, predľudských stvorení, ktoré sú skutočnou, naozaj odpornou háveďou, ale sú svojím spôsobom magické a žijú takýmto spôsobom stovky rokov. Jeho knihy ma k tomu prinútili.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama