Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mrtví pochodují směrem ke zdi, zatímco se dozvídáme pravdu o Jonovi a jeho původu. Cersei slibuje loajalitu severu a Arya se Sansou zpečetí spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (80)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se nám pěkně rozběhl. A vzniklo nám několik průšvihů, které se musí nějak vyžehlit a o tom asi až za rok. Možná ještě za dýl. Rozhodně poslední díl této série připravil zajímavé podhoubí pro poslední sérii. A ne, nemyslím si, že tohle byla nejlepší epizoda. Ale byla rozhodně dobrá, to ji nikdo nemůže upřít. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojnosť. Napriek tomu, že séria mala celkovo kolísavé tempo, finále jej rozhodne hanbu nespravilo. Dialógy už síce nie sú to, čo za čias, keď scenár mohol čerpať z knižnej predlohy, až sa miestami zdá, že to lepšie klape bez nich (scéna odchodu Jaimeho z Kings Landing s prvými vločkami pripomínajúcimi staré známe "Winter is coming" a podmanivou hudbou v pozadí bola asi to najpoetickejšie čo séria ponúkla), niekoľko prekvapení však predsalen tvorcovia ponúkli. Viac ako inokedy je posledná epizóda miesto záveru skôr navnadenie na poslednú sériu, ktorá to dúfajme všetko dôstojne uzavrie. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, zakončení sedmé série je opravdu povedené! Napětí je cítit po celou dobu, čemuž napomáhá skvělá hudba. Intriky, lži, manipulace. Malá vzpomínka na doby, kdy součástí seriálu býval divoký sex (než za to HBO dostalo vyhubováno), trocha krve (ano, násilí se rovněž kritizovalo), ale jinak paráda. Malíček se konečně zamotal do svých sítí a na krajinu se začaly snášet těžké sněhové vločky. Snad jen jsem měl představu jinak fungujícího draka. Očividně není ledový tak, jak jsem si představoval (podle Martinovy povídky). Řičení nejhorších expertů na CSFD mě nechává klidným, jelikož neustálé vytahování, co by Martin, je trapné. Jak jsem zmiňoval minule, kdyby mu na fanoušcích a GOT záleželo, dávno byla sága jeho rukou uzavřena. A samozřejmě peníze se mu sypou stále, takže chudák není. Ohledně hojně uváděných teleportací - mě pomalé tempo nevadí, ale že bych se musel dívat třicet minut, jak někdo konečně dorazil do cíle, to ne. Jinak se tomu říká umělecká zkratka. To ale asi experti nevědí....nu a já se těším na osmou sérii! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle episoda, co je ve skutečnosti hodinu a půl dlouhý televizní film s výpravou, kterou nemají mnohé áčkové filmy, má všechno, proč je Hra o Trůny tak kurva skvělá. Skvělé dialogy, zopár intrik a zvratů, které jsou tentokrát mnohem víc očekávatelné, ciž je ovšem jen a jen logické (přeci jen postavy a jejich motivace známe už velmi, velmi dobře). Sakra tohle byl skvělej díl, fakt, že ano. A nepotřeboval k tomu ani bitevní scény, v podstatě stačila úvodní čtyřicetiminutová (!) pasáž dialogu všech důežitých. A na konci? Hapalalala bůůcůhh, chrrržžž bchchchch. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasná epizoda, která ukazuje, že přece jen se nakonec dá dále dojít se ctí než s pletichami. Některé postavy toho asi však nikdy nebudou schopny, takže pro další sérii máme zaděláno ještě na zajímavé komplikace. Úžasné dialogy a herecké výkony během mírového jednání, kde se setkali téměř všichni zbývající hráči. Pozornost na sebe opět strhává báječná Lena Headey, z níž ten potlačovaný hněv a nenávist přímo čiší. Dějový posun i přes rozvláčné tempo (které mi však naprosto vyhovuje, neboť každá scéna je umně natočená) byl velmi výrazný. Zdánlivě nejlepší manipulátor přechytračen. Důsledky Jonova původu konečně odhaleny. A největší ochrana před Bílými chodci zničena. Kruh se pomalu uzavírá a v tomto díle je dobře vidět, jaký dopad měla rozhodnutí z první série na vývoj všech dalších událostí. A hlavně jsem rád, že mě GoT opět dokázalo pořádně dojmout, a to hned v několika scénách. Čekání na osmou sérii bude dlouhé, protože už jde opravdu do tuhého a boj o holé přežití začíná. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama