Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně nejplnější, nejvypiplanější a nejfilmovější série, jejíž drtivá forma bohužel zabijí výrazně méně hutnější a robustnější obsah. Zásadní selhání je pak v absenci většího počtu epizod, jelikož finále ságy by si určitě zasloužlo lépe rozebrané motivace x postav a lepší finální zůčtování. I tak si ale myslím, s odstupem času a se splasknutím hate ohledně přetočení finále, bude na GOT jako celek vzpomínat podobně, jako na Lord of The Rings, protože podobně jak LOTR, tak i GOT definoval v určitých věcech minimálně dekádu. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sečteno podtrženo, osmá série mě zklamala. Původně jsem si myslel, že to budou první dvě epizody, ale ukázalo, že to jsou spíš ty poslední čtyři. Byť každá jednotlivá dává smysl, tak poskládány dohromady moc ne. Objevuje se až moc logických chyb. Spousta věcí ztratila návaznost s předchozími díly. Prostě tvůrci mohli dát mnohem víc záležet. Jenom teď doufám, že brzy vyjdou knihy, abych si spravil chuť. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zamyšlení s velkým odstupem: Pamatujete na Krvavou svatbu? Hromada lidí byla z onoho zvratu úplně nadšená. To, co se stalo SPOILER s Daenerys, bylo v podstatě to samé, jen pychologičtější. Protože to ale nebyla krvavá šokující záležitost, nýbrž psychologická záležitost, měla hromada lidí problém to akceptovat. Což si myslím, že není vůči seriálu fér, protože takovéto psychologické zvraty mohou nastat stejně často jako Krvavá svatba. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V detailech občas chybující, ve svý kompaktnosti pěkně fungující série. S několika silnejma monologama, slušnym závěrem, vizuálně božskou dračí bitvou i netradičně atraktivní změtí postav, který to po těch osmi letech "dotáhly" do konce. Brblání fanoušků jen podtrhuje, jakou díru do srdcí se HBO podařilo udělat. Jasně, že to šlo celý udělat jinak. Asi stoosmdesáti tisíci různými způsoby. Žijte s tím. A buďte vděční za to, že jste byli u toho. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojená jsem. Naprosto. Závěrečná série mě oslovila více než série 6. a 7., užila jsem si ji maximálně, bavila jsem se královsky u každé epizody, vychutnávala jsem si vše, co mi tvůrci naservírovali a nemám problém. Zajímavé, že? Inu, sto lidí, sto chutí. Zdravím všechny, kteří to vnímají stejně! ;) ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • K závěrečné 8. sérii byla vytvořena nová úvodní znělka. Znělka v předchozích sériích začínala záběrem na mapu Králova přístaviště, zatímco v 8. sérii začíná záběrem na padlou Zeď. (Geralt z Rivie)
  • Natalia Tena si na tuto sérii stěžovala. Přišlo jí, jako by její scénář napsal jiný autor, ale petici za přetočení seriálu by nepodepsala. (tyzmrde)
  • Každý diel ôsmej série vyjde tvorcov na 15 miliónov amerických dolárov. (Paldiny)

Reklama

Reklama