Reklama

Reklama

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak chcete vidieť ďalší vtip o stratégii obrany, vitajte v Game of Thrones! Veľa logických a scenáristických lapsusov, aj keď sa mi ich zdá menej, ako v predošlej bitke série. Výborne natočené, súboj bratov asi najlepšia scéna, no potvrdzovať nesmrteľnosť postavy príliš veľkou minutážou alebo zahadzovať starostlivo budované charaktery bez väčších scén je dosť mimo. Chýba tu citeľnejší obrys pera Georgea R. R. Martina. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Katastroficko-válečný spektákl s několika úžasnými momenty (Tyrion a Jaime, Ohařova linie), celá epizoda ale stojí na velkém mindfucku (na nějž nás ale tvůrci dlouho postupně připravovali!), jenž poslední epizoda SNAD dostatečně podpoří a vytěží. Pokud ano, dočkáme se adekvátního hořkosladkého závěru, jaký si GoT zaslouží... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět naprosto špičková a dechberoucí filmařina, kterou táhnou nahoru Sapochnik, herci, Djawadi a CGI, ale pocitově mi to přišlo podivným způsobem až tak moc off, že už jsem to nedokázal odignorovat ani já a to jsem byl doposud vůči omílaným výstřelkům ve scénáři poměrně imunní. Ve výsledku jsem si tedy sice užil parádní řež, luxusně budované napětí a klasicky sebejisté herectví, ale přesto odcházím s jistým pocitem neuspokojení, skoro až zklamání. Finální epizoda o výsledném dojmu rozhodne. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro někoho může být pátý díl opět dalším zklamáním a obávám se, že v tom případě jej stejný pocit čeká ze šestého dílu. Pokud člověk ale přistoupí na hru D&D, bude spokojen. Pryč jsou geniální dialogy a brilantní scénář, bohužel. Teď se ale po sedmi sériích plánů začalo jednat. V hávu vynikající hudby nabízí Miguel Sapochnik další režijně špičkovou epizodu úžasně v druhé polovině vytvářející brutální atmosféru plnou chaosu a beznaděje. Některé z hlavních postav zahynou dost rychlým fatálním způsobem, který si možná nezasloužily, ale o tom, co si kdo zaslouží, GoT přece nikdy nebyla, že? Scénář je zase slabý a při zpětném hodnocení celé série to asi bude velkým minusem, pocit z epizody ale mám skvělý, to napětí mezi Daenerys a Cersei se snad dalo krájet. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobývání Králova přístaviště vypadá luxusně. Není utopené ve tmě jako předchozí bitva s Bílými chodci u Zimohradu, ale je krásně přehledné. Je intenzivní, ale ne úmorné. A dokáže diváka šokovat, přičemž ten šok není způsobený smrtí žádné důležité postavy - které tu přitom konečně umírají ve velkém - ale nečekaným vývojem bitvy. Bohužel nečekaný je proto, že je dost vychtěný. SPOJLERY: chápal bych vypálení Rudé bašty, ale proč i zbytku města? Taky několikeré zmrtvýchvstaní Ariy bylo poněkud úsměvné, plus mi byl dost ukradený celý souboj Ohař vs Hora. Ale celkově jsem byl spokojen hodně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)

Reklama

Reklama