Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milá a hezky vypointovaná variace na dojemné filmy o retardech a nedojemné filmy o superhrdinech. Stebbings tančí na pomezí neslučitelného, občas mu ta ruka ujede do nevyváženosti mezi vážným dramatem a ujetou komedií, ale perfektní Harrelson vždy vrátí filmu ztracenou rovnováhu. Právě jeho kreace na pomezí vážnosti a parodie dává tomu nepravděpodobnému a vlastně velmi dětinskému světu Defendora cosi, co vás i při závěrečném "I love you" donutí ke zjihlému povzdechu. Souhlasím, že Defendor měl navíc, ale i stávající potenciál pořád vystačí na velmi příjemný a specifické požitek. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Harrelson má jednoducho ksicht na takúto postavičku. Skĺbenie serióznosti s vtipom a ešte spôsobom, aby to celé divácky fungovalo, to sa zasa až tak často nevidí. Defendor alá "mentálny atlét", ktorý sa púšťa do podsvetia zbraňami typu za hrsť hracích guličiek a vypustenim včiel...proste tiekli mi slzy od smiechu. Toto som nečakala:) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Defendor je prvý film, ktorý som sledoval na inak pre mňa nepotrebnej stanici WAU. Neviem ako si tam ten film našiel cestu, zvlášť keď ho vysielali neskoro večer a navyše v pôvodnom znení s titulkami! W. Harelson je v úlohe nie celkom chytrého komiksového pomstiteľa výborný, ale film ako celok postráda buď väčšiu prepracovanosť a hĺbku alebo ešte väčší nadhľad a humor. U mňa iba na jedno pozretie. 60%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si Superretard myslí, že je Superhrdina, může evidentně místo nějaké fekální kraviny s panem Rogenem či Sandlerem vzniknout moderní donquijotský Superepos s zářícím panem Harrelsonem. Rocinanta je sice dvacetimetrová pojízdná hydraulická plošina, Dulcinea štětka na cracku a Sancho je zrovna na koridě, nicméně naprosto odzbrojující Woody metající vražedné skleněnky do xichtů svých protivníků je dokonalým předobrazem Cervantesových masturbačních fantazií. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení mi nedovolí udělit malý počet gradujících scén, nedá se moc říct že by si film budoval nějaké rychlejší tempo nebo popřípadě chystal půdu pro překvapivý konec. Defendor nepostrádá skvělý nosný nápad a lehce mi přivodil mírné pousmání (hlavně neprůstřelný Defendog na palubní desce), není to ovšem film pro široké publikum. Spíše se jedná o nějakou psychologickou studii jednoho obyčejného človíčka, který si usmyslel že je Superhrdina. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Přestože má Defendor (Woody Harrelson) na plakátu k filmu plášť, ve filmu se s pláštěm neobjevuje. (7ynek)
  • Natáčelo se v Torontu a Hamiltonu v Ontariu. (HellFire)
  • Zákopové pálky jako ta, kterou je vyzbrojen Defendor (Woody Harrelson), se používaly za první světové války na obou stranách fronty. Používaly se převážně při nočních přepadových akcích. Byl to tichý a velmi efektivní způsob, jak zabít nebo zranit nepřítele v zákopech. Obvykle byly vyrobeny ze dřeva s okovaným koncem k maximalizování zranění, používaly se i pálky s nasazeným prázdným granátem nebo pálky s jednou nebo více železnými koulemi, které byly k pálce připevněny řetězem nebo provazem. (Maulincio)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama