Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že je to možná tím, jak moc mám rád Kokain. Snad je to tím srovnáním, ale tohle byla sračka. Počínaje výběrem hlavního hrdiny, kterej je i na svůj skutečnej věk slušně omšelej, natož aby hrál středoškoláky, přes ten neskutečně zmatečnej způsob vyprávění, znásobenej uhozenejma, rádoby cool dialogama... Jsem v klidu. Nic jsem od toho nečekal, ničeho jsem se nedočkal. Ale je to průser. O to větší, že se měli od koho učit. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci hodili bobek na tu komediální linku v celém filmu, tak by výsledek mohl mít vliv na lepší hodnocení! Jinak se mě Mr.Nice líbil, už z toho důvodu, že jsem viděl nějakou dokumentární rekonstrukci a to téma mě zaujalo. Prostě šedesátky byly bombový a kdo se ničeho nebál a měl koule, tak si užíval :-D Jen bych snímek o dvacet minut zkrátil a byl bych spokojený (některé pasáže jsou prostě o ničem). 70% ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná sonda do života dealerské ikony a neponaučitelného fenoménu v podobě H.Markse. Zahaleno do temně kouřové clony,s perfektní první polovinou a naprosto nudně ubíjejícím zbytkem...přepálená stopáž, nic neříkající scénář a "stereotypně zachycená jointo-hra" bez potřebného vtipu a originality... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se velmi minul s tím, co jsem od něj čekala. Věřím, že příběh pana Howarda Markse je dostatečně zajímavý na to, aby vydal na ucelenou, stylovou dvouhodinovku, jenže to by za sebe nesměl prostě jen naházet několik nesourodých scének a nesmělo by z něj na míle daleko čišet slovo "nezávislý". Vím, že je to moje chyba a že by si Mr. Nice objektivně ty tři hvězdičky asi zasloužil, ale když po pohledu na hezky stylový plakát očekáváte něco ve stylu Goodfellas, Scarface a podobných filmů o drogovém byznysu, budete jako já zákonitě zklamáni. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný životopis slavného britského dealera, kde jsou dobří Ifans a Thewlis, dobový soundtrack a pohodová atmosféra vytvořená stylovým vkládáním do záběrů. Hezky to odsýpá, divák se nenudí, ale já mám problém s pozitivním tónem líčícím hlavního hrdinu, který mě prostě sympatický nepřipadá... 60% PS: Febiofest 2011 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • V průběhu 80. let měl Howard Marks, jehož skutečný příběh film popisuje, na 43 přezdívek, 89 telefonních linek a 25 společností obchodujících po celém světě. Jako pračky špinavých pěněz z distribuce drog posloužily bary, nahrávací studia a banky v zahraničí. (Taninaca)
  • Natáčení probíhalo ve španělském Benidormu. (Terva)
  • Howard Mark, podle jehož skutečných událostí je film natočen, byl hlavním poradcem štábu při natáčení. Bonus na DVD obsahuje jeho poznatky a komentář k příběhu. (Terva)

Reklama

Reklama