Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný životopis slavného britského dealera, kde jsou dobří Ifans a Thewlis, dobový soundtrack a pohodová atmosféra vytvořená stylovým vkládáním do záběrů. Hezky to odsýpá, divák se nenudí, ale já mám problém s pozitivním tónem líčícím hlavního hrdinu, který mě prostě sympatický nepřipadá... 60% PS: Febiofest 2011 ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

První polovina je zoufale utahaná, druhá polovina se pak snaží zachránit, co se dá. Částečně se to daří, nemohl jsem se ale ubránit pocitu, že snímek vyznívá do ztracena. Informací o tom, že je film dle skutečné události by se neměl nikdo snažit omlouvat mizerný scénář. Dramatické momenty mi připadaly umělé, komediálních prvků moc nebylo (i když těch pár bylo povedených). Slabší tři hvězdy. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Život Howarda Markse byl jistě zajímavý.Tenhle film se o to také snaží,ale úplně se mu to nedaří.Svým způsobem je to životopisné komediální drama,kde první půlka je utahaná a v druhé se rozjede celkem zajímavý mix dramatických a humorných okamžiků.Pořád si ale myslím,že materiál je tak na hodinový dokument do televize(a velmi slušný) a nikoliv dvouhodinový film pro kina.Taky mi to připadá,jako když scénarista propojil pár scének jen aby to vydalo na film.David Thewlis to naštěstí trochu zachraňuje a díky němu má divák aspoň trochu pocit,že sleduje film o obchodu z drogami a ne nějaký"nezávislý,zhulený film"pro skalní příznivce.Je tu možné najít podobnost s jinými filmy("Obchodník se smrtí",nebo třeba"Chyť mě,když to dokážeš"),ale jen velmi vzdáleně.Takže trochu zajímavé to je a pár vtipných momentů se tu najde,ale nic,na co by se člověk musel hrnout do kina,neb si může v klidu počkat,až se snímek objeví v televizi. a trochu si u toho zahulit.Takže kolem a kolem dávám průměrných 50%,protože zpracování,Thewlis a hudba si to zaslouží. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

...navzdory nízkému hodnocení (lehce nad 60%) já musím hodnotit o stupínek výše (asi kvůli tomu neortodoxnímu a neučesanému stylu a formě; ta ležérní surovost - ať už v myšlení postav nebo filmového rukopisu - je čerstvým větrem = snad kradmá alergie na Hollywood v prvním stadiu??).....námět, scénář, hudba, herecké (nejen v hlavní roli, ale v mnoha vedlejších) výkony,... David Thewlis byl ve své roli naprosto ďábelský. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci hodili bobek na tu komediální linku v celém filmu, tak by výsledek mohl mít vliv na lepší hodnocení! Jinak se mě Mr.Nice líbil, už z toho důvodu, že jsem viděl nějakou dokumentární rekonstrukci a to téma mě zaujalo. Prostě šedesátky byly bombový a kdo se ničeho nebál a měl koule, tak si užíval :-D Jen bych snímek o dvacet minut zkrátil a byl bych spokojený (některé pasáže jsou prostě o ničem). 70% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru v březnu roku 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v americkém Texasu. (Terva)
  • V průběhu 80. let měl Howard Marks, jehož skutečný příběh film popisuje, na 43 přezdívek, 89 telefonních linek a 25 společností obchodujících po celém světě. Jako pračky špinavých pěněz z distribuce drog posloužily bary, nahrávací studia a banky v zahraničí. (Taninaca)
  • S prodejem drog začal Howard Marks již během studia filozofie na Oxfordu. (morgos)

Reklama

Reklama