Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Lehce spoileroidní. Ono si to ty tři hvězdy snad ani nezaslouží, je to totiž strašně utahané a nijak zvlášť úderné ani vypovídající, čili lehce nudné, ale jako uvědomělejší protiváha ke všem povrchním "sexům ve městě" se to musí ocenit. Pár pěkných myšlenek se tam najde, ale je jich jako šafránu a když si uvědomím, že se celá dvouhodinová taškařice o hledání hlubšího smyslu a míru duše na konci zvrhne v klasickou romanťárnu o nalezení chlapa, je mi z toho lehce smutno, protože to mohlo mířit o dost výš (čti hlouběji). Taky je to silně nenápaditě natočené a přestože Julia neurazí, Jenkins opět ukázal, kdo je král, stačí mu tři minuty a předvede toho víc než všichni ostatní ve zbylých dvou hodinách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc - třeba nějaký psychologický ponor do duše člověka, který hledá sám sebe. Když si zpětně ten film vezmu, tak ženám moc nelichotí - skutečně jsou ženy nastaveny tak, že aby byly spokojené, stačí jim se někde pořádně ožrat, pak jít do chrámu říct nějakému tomu bohu sorry, aby měly klid na duši, a pak vlézt do postele nějakému chlapovi, co by je mohl finančně zajistit? O krizi středního věku to není ani náhodou. Doporučuji přečíst si na podobné téma daleko lépe a psychologičtěji zpracovanou knížku Ještě jedna jízda na kolotoči, kde úspěšný spisovatel čelí rakovině a jezdí po celém světě při hledání léku na ni. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

54%? Proč proboha? Parádní film. Trošku delší pravda. Asi jej ocení hlavně ženské, které si chtějí u filmu odpočinout, inspirovat se, získat nějakou naději a útěchu. V tomhle se tento film rozhodně nemine účinkem. Děj se nikam extrémně nežene, je to jen o tom, jej v klidu a pohodě vnímat a vstřebat všechno krásné a příjemné, co Vám nabízí. Ale jak tady čtu ty komentáře ohledně vzhledu Julie Roberts a toho jak stárne, tak to mi hlava nebere. Všichni stárneme ne? A Julia je neuvěřitelně krásná a atraktivní pořád. V projevech, gestech, úsměvu, ve všem. A jen tak mimochodem, tu vystouplou žílu na čele měla už dávno (Pretty Woman a násl.) a vždycky, když se ve filmu trápí, takže to není příznakem stáří, jak se tady někdo mylně domníval. Co na tom ale záleží, ta ženská je poklad a každý film s ní je toho důkazem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, nudná, utaháná a nezajímavá romanťárná o nesympatické hrdince, která hledá smysl svého života. Příběh je zde roztříštěn na několik částí, přičemž jediná aspoň trochu zajímavá je ta poslední s charismatickým Javierem Bardemem. Mezi ním a Julií Roberts to zde opravdu funguje a člověk jim i docela fandí. Bohužel tato linie nastupuje až v poslední půl hodině filmu a divák je do té doby nucen přetrpět nudné a blbé příhody ženský, která si pořád na něco stěžuje a pod nánosem rádoby chytrých keců se snaží schovat, že je to vlastně úplná kráva. Ryan Murphy to navíc celé natočil nemastně neslaně bez špetky nápadu a člověk má někdy co dělat, aby to těch 140 minut(!!!) vůbec vydržel. No ještě, že za odměnu přijde ten Bardem.30% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat je osobním příběhem Elizabeth Gilbert, která jen nechtěla žít podle formičky a nakonec si to přiznala a něco s tím udělala. To je tak nepopulární výchozí situace, že je jasné, že z toho nemůže být všemi milovaný film, protože některé story jednoduše bolí. Ať už pro to, že máte podobný osud nebo kamarádku, která by měla konečně zvednout zadek a udělat něco podobného, i kdyby to neznamenalo dojet až na kraj světa. Kniha je místy nesnesitelná, protože jde skutečně jen o tok myšlenek hlavní hrdinky, která radikálně mění svůj život za pět minut dvanáct, je sebestředná, ale samozřejmě jen v rámci nutnosti pudu sebezáchovy. Film je naopak díky Julče celkem zábavnou sondou do mysli mnohem univerzálnější hrdinky. Už proto, že tvář Julči dávno patří tolika různým hrdinkám, se kterými se podvědomě ztotožňujeme už tolik let. A hlavně, kdo jiný dokáže jíst tak smyslně špagety, jako ona, s tou svou obrovskou pusou? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v chronologickém pořadí téměř 4 měsíce. (Krouťák)
  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)
  • Kniha je prý jedním z nejoblíbenějších románů Oprah Winfreyové, což také bylo jedním z důvodů, proč Julia Roberts projevila o nabízenou roli zájem. (Karlos80)

Reklama

Reklama