Reklama

Reklama

Animovaný mini seriál s osmi příběhy ze světa úspěšné videohry Halo, na kterých se podíleli kreativní japonští animátoři. Přiběhy shrnují nejen celou mytologii světa Halo, ale snaží se také zachytit hlavní motivy a zákonitosti tohoto videoherního univerza. (vojtik)

Recenze (37)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Na úvod, nikdy jsem nehrál žádnou Halo hru, ale četl jsem pár knih, což mi nějaký základní rozhled v Halo universu dává. Při sledování Halo Legends se přímo nabízí srovnání s Animatrixem. Máme tu zajímavý svět, který takto obohatí krátké příběhy. Dokonce první dva představují jakýsi historický pohled na pozadí Halo (podobně jako v Animatrixu). Halo Legends má však řadu zásadních chyb. V asi polovině příběhů není dobrá animace (někdy dokonce hnusná - The Duel). Nejsem zastánce nějakého určitého druhu, nebo formy a rád vidím nějaké umělecké, či ozvláštňující snahy, ale na tohle se nedívalo hezky. Další problém je příběh jednotlivých částí. Většina je totiž pitomá a nezajímavá. Náměty jsou přitom často (velmi) slibné a i když se jedná o něco klišovitějšího, pořád to jde zpracovat dobře a zajímavě. Největší problém je pak ten, že ani jeden příběh nechytne. Ani jeden! Doufal jsem, že třeba aktuální díl (velmi rychle) skončí a začne nějaký nový - zajímavý, ale žádný z osmi krátkých (některé připadají, že jsou hodně dlouhé) nechci vidět znovu! ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné a konzistetní příběhy z povedeného universa firmičky Bungie. I když mám zkušenost jenom s prvním dílem, dá v příbězích zorientovat a některé nejansnosti prostě dohledat fanatiků. Na Halo Legends je asi nejzábavnější, že ten seznam reřisérů je docela "all-star" a každý z nich se blejskl svým přístupem (např. Mamoru Oshii opět zaexperimnetoval s barvami v povídce Duel a Shinji Aramaki v Package zase spojil zběsile barevný hi-tech, velké zbraně a "silné drama" appleseeedovského stylu. Přiměřeně akční i mysteriózní a zároveň humorné i lehké... ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

K Halo Legends nemám žádné výhrady, možná až na to, že to postrádá českou podporu. Některé příběhy jsou trochu slabší, některé zase naopak dost luxusní nebo obsahově zajímavé. Dvoudíl o tom jak to všechno začalo je naprosto luxusní a poprvé je vidět i pradávná rasa co za to všechno mohla. Poslední krásně animovaný snímek pak taky nemá chybu a člověk si jen říká, sakra kéž by natočili ten film... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Místní pohled na tenhle počin je dost(a možná zbytečně)tvrdý... Tohle je HALOsvět-očekávat hloubkovou expedici do jeskyní filosofie(alá animatrix), je poněkud naivní a zcestné.......Tady jde o akci, nákres psychologie postav, uvedení do mythologie atd.... Osobně mě mile překvapilo, že nejde jen o tupé střílečky ale většinou hezky vystavěné příběhy, které se na celý ten galaktický konflikt koukají z pohledu myslícího jednotlivce(né vždy z řad"těch dobrých") ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Halo Legends začíná velkolepě a úvodní dvojepizodka Origins toho o universu řekne pomalu více, než první 4 hry dohromady. Fajn shrnutí a solidně nadupaný fanservis - už jen použití původních hudebních motivů dělá fakt hodně. Posléze už jsou epizody poměrně nevyrovnané. Lepší střídají horší a nechybí ani jedna vyloženě odpadová, která více než Halo připomíná sobotní pohádky pro děti a ne příběh hodný tohoto universa. Je to anime, takže z toho zároveň občas čpí pro Halo lore trochu nežádoucí japanoidnost, ale dá se to přežít, byť animace mezi nejsilnější stránky filmu taky vyloženě nepatří. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama