Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak pokud první díl na mě zapůsobil jakožto obyčejná průměrná upířina s pěknými maskami, tak tomu to pokračování zůstaly jen ty masky. Abych se přiznal očekával jsem něco ve stylu prvního dílu, kdy do ulic vyjdou stovky upírů a pro obyčejné lidi začne hotové peklo nebo-li doba temna, ale to se nestalo a místo toho sledujeme obyčejnou hon na myš , kde tu myš hrajou pro mě šokovaně upíři. On celý scénář je odpad od začátku do konce a jak plyne doba, film se mi stával odpornější a odpornější. V duchu mysli jsem si říkal, že by tu spoušť nudných akčních scén, trapných logických kiksů, šílených hereckých výkonů zachránil alespoň důstojně závěr, ale ten tomu přátelé to vám říkám upřímně nasadil teprve korunu. Finalní souboj s královnou upírů neuvěřitelná nuda a konečná scéna trapas až jsem se začervenal za scenáristu sám. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tohle by měli přejmenovat, protože to s filmem 30 dní dlouhá noc nemá vůbec nic společného. Na tento původní skvělý a mistrovský horor navázat tímto slabým akčňákem ve stylu Blade, za to bych dával na měsíc do basy. Ne že bych měl něco proti Bladovi, ale v tady se nedočkáte ani světelných kulek, ani motanic s "napůlupírem" ani Wesleyho Snipese běsnícího s meči. Stručně řečeno není to nic extra, dívat se na to sice dá, ale každopádně obrovsky zklame všechny ty, co věří, že uvidí něco ve stylu stejnojmenného hororu z roku 2007. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděno omylem, chtěla jsem se podívat na jedničku a pak jsem jen čím dál otráveněji sledovala, jak skupina zoufalců bloudí chodbami s mačetami a pistolemi a čekají, kdy na ně jukne mentálně retardovaná upírka s věčně pootevřenou pusou. Do toho je furt komanduje jedna bloncka, u které se ve finále taky potvrdí, že má vygumováno. SHRNUTÍ: A ta noc byla úplně normální, netrvala 30 dní! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Upíři v jedničce byli krvelační, chytří a svinsky otužilí. Ten nápad s Aljaškou byl přímo geniální a mě z nich třicet dní a nocí fajně mrazilo hrůzou. I když pak ve finále trochu zvadli (že by už přece jen moc velká kosa? :-). Jejich bratranci ve dvojce už nebyli takoví kabrňáci. O té sestřenici z Čachtic ani nemluvě. Sice se všichni hrozně snažili být hrozně moc hrozní a tak neustále vrčeli jako vysavač v posledním tažení, nebo syčeli jak napařovací žehlička s pár posledními kapkami krve v nádržce, ale co je to všechno platný, když to byli pěkní blbci. Už je mi jasné, kde se vzala ta jejich divná řeč. Jedna babička Rumunka, druhá babička Maďarka. Bohužel společný dědeček - Mongol. Takže upíři honí u sebe doma v podzemí čerstvé maso. Fajn. To před nimi zdrhne do špajzu a tam se zarýgluje na petlici (vypadala docela chabrus). Co udělají hladoví upíři? Nota bene když vládnou tou nadlidskou silou, že... Kopnou do těch dveří aspoň jednou? Ať už z hladu nebo aspoň ze vzteku? NE. Oni vyrazí na lov do města...       Cože?!       No nekecám, opravdu! :-D    A to snadno dostupné maso u nich doma jim zatím zdrhne ze špajzu. KRETÉNI. Pardon, ale to se nedá jinak nazvat. Navíc při bitkách s lidmi do sebe nechají střílet jak do asfaltových holubů na střelnici a i jinak jsou spíš k politování. Obávám se, že v jedničce by, místo zmasakrování celého města, tihle retardovaní netopýři sami skončili naporcovaní na stejky v ledničkách obyvatel Barrow. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)

Reklama

Reklama