Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ľuďom zo Stage 6 by mi zakázať točiť sequely k filmom...pretože aj dobre rozbehnutú látku vedia zničiť svojimi "trademarkami" - nechutne digitálna krv, idickosť postáv, žiaden scenár, samozrejme hore bez musí byť...preto je 30 Dní Dlhá Noc: Doba Temna neúctou k dokonalej jednotke...až by som si prial aby to bol radšej nejaký iný céčkový horor..a nie 30 dní... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování hodně dobré upířiny, které raději ani nemělo vzniknout. Hlavní příčinou neúspěchu není ani tak nová herečka v hlavní roli ( ta předvedla alespoň průměrný výkon), ale především tragický scénář, špatný režisér a absolutní ztráta napětí. „Nevěděl jsem, že na upíry stačí normální kulky, že se můžou znovu…“ Spíš než horor natočili tvůrci podprůměrnou a hlavně nepovedenou rádoby strašidelnou komedii. I tak se mi tu však několik věcí líbilo – leč na průměrné hodnocení to nestačí! ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s jednotkou je snáď strata času - je to neporovnateľné!!! Toto je len ďalší z radov upírskych filmov, ktorému chýba náležité napätie i akčnosť a v ktorom inteligencia je len cudzie slovo. Rozdiel od iných takýchto filmov je len ten, že 30 dní dlouhá noc: Doba temna môže ryžovať na svojom názve pretože jednotka sa vryla do pamäti hádam každému priaznivcovi takéhoto žánru..... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokračování? Ani náhodou, pouze trapný pokus přiživit se na nejděsivějším upírském hororu současnosti. Tohle nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Atmosféra, masky, reálnost nereálného, to vše tomuto filmu chybí. U video kousků se nemá smysl pozastavovat nad trapnou režii, kamerou a střihem, ale pokud i výkony jsou ochotnické, tak nevim jaký idiot mohl svolit k použití tohoto názvu filmu. Kdyby se impotence nahradila kvalitní akcí, mohlo to být celkem uchylné, ale zábavné béčko jenže to by někdo Ketaiovi musel vysvětlit, že nikoho nebude bavit sledovat ubohé herce jak hodinu běhají bez smyslu sem a tam a tváří se u toho hrozně drsně. Z dokonalých upírů jedničky, kdy se mluvilo spíše o smečce polozvířat, než pololidí, se staly karikatury sebe sama a "nejstrašidelnější" upír zde vypadal jako Frankenstein. Největší korunu tomu nasazuje úplný konec, který naivně nechává pootevřené dveře pro případné další VIDEO pokračování, na které se už každý rozumný člověk z vysoka vysere. Vymazávám a už nikdy se k tomu nevrátím, pokud pokračování tak kvalitní. 20% 02.10 2010 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)

Reklama

Reklama