Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleúspěšného upířího nářezu. Děj se z polárního kruhu přenese do Los Angeles a odehrává se přesně rok poté, co hlavní hrdinka Stella přežila masakr. A už od začátku to působilo akčním stylem, zvlášť ta scéna na přednášce, jak Stella krásně vychcala ty dva upíry (možná nejlepší sekvence filmu). Řeknu to asi takto, nebýt luxusní jedničky a kdyby se to hlavně nejmenovalo, tak jak se to jmenuje, je to nadprůměrná práce s dobrým dějem a nejakou tou nechutinkou a já dám 4*. Bohužel to odkazuje na předchozí díl, jmenuje se taky po prvním dílu (i když ani nevim proč), a jako porovnání je to mnohem horší. Stejně jako většina tady taky musím souhlasit, že Kiele Sanchez se do té role Stelly fakt moc nehodila. Když ale nejakým omylem v úvodu neuslyšíte název filmu, možná si to užijete. Já jsem se celkem bavil. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočné pokračovanie úslešného a kvalitného upírskeho hororu. Film postráda hlavne dej, nejakú zaujímavejšiu zápletku a dejovú linku. Dá sa povedať, že to bola nuda, kde divák spozornie iba na nejaký ten výstrel alebo vreskot. Jediné čo bolo ako tak znesitelné bol vizuál a nejaký ten efektík, ale to film neospravedlňuje, no aspoň bolo vidieť že v projekte boli peniaze. Inak herci, réžia, atmosféra nič moc a ani kamera za veľa nestála. Ani upíri nestáli za to. Na tie 2* to je len tak tak. 38% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně dokonalá ukázka průměru. Člověk se u toho nenudí, usekne se tam pár hlav, herci jsou snesitelní, upíří královna ukáže své přednosti ze zadní části těla, upírů bude hromada a budou nenávistně ječet, napětí si vezme dovolenou a závěr se pokusí být překvapivej. Nikdo mi tam nevadil a zároveň jsem ale ani nikomu nefandil a bylo mi úplně jedno kdo umře a kdo se konce dožije. Na jedno podívání ale určitě dobrá volba, člověk se u toho odreaguje. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Možná by to bylo i na 3 hvězdičky, ale o proti prvnímu dílu je Doba temna o hodně horší. Kde je ta atmosféra a bezmocnost?? Kde je Melissa George?? I když pro ní dobře, že se tu neobjevila. A ten konec?? Tak ten se mi už vůbec nelíbil. Kdyby Doba temna nebyla pokračování tak vynikajícího filmu jako je 30 dní dlouhá noc, ale bylo by to udělaný jako samostatný film, tak by se to možná na ty 3 hvězdy dostalo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Nevadila mi ani tak výměna krásné Melissy George za hříšně nevýraznou Kiele Sanchez (The Perfect Getaway), která sice má zde jedno sexuální číslo, ale kozičky nám přesto neukáže. Největší chybou bude přesunutí z chladné Aljašky do teplého Los Angeles. Drtivá většina stopáže se sice odehrává za tmy a v odlehlých tmavých prostorech (kanalizační systémy, podpalubí lodi), ale co naplat, když je to natočeno jen pro oko: bez hloubky, sebemenší nadsázky a bez vnitřního uspokojení jak tvůrců, tak diváka, pouze z vidiny tučných zisků. Z upírů nejde absolutně žádný strach, žádné krvežíznivé příšery, jen obyčejní lidé s černými kontaktními čočkami. Vytratil se i charismatický záporák Marlow, místo kterého tvůrci nasadili trapnou a nevýraznou Lilith. Ta nepředvede ani žádnou akcičku, aby z ní šel kousek respektu, prostě vládkyně temnot jak vyšitá! Dobu temna neberu za pokračování parádní jedničky, chápu ji jako nejapný vtip, a to nemluvim o konci. Škoda, škoda, ale dalo se to čekat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)

Reklama

Reklama