Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

verbal 

všechny recenze uživatele

Znám kupodivu spoustu chlapů, co se schovávají za bobra, a to jim ještě ani neruplo v bedně, jako tuhle Melovi! Je li totiž bobr dostatečně akční a dobře cvičený, je schopen zastat většinu těch otravných maličkostí, které realita vyžaduje a jeden se tak může naplno věnovat svým sladovým koníčkům, aniž by musel opustit gauč s ovladačem. Takže pokud bobr nosí domů dost peněz, plní na požádání své bobří povinnosti, v bytě není bordel, lednice nezeje, malí bobři jsou čistí, upravení a dobře se učí, je takové soužití s bobrem opravdu příjemné. Jeden se ani nemusí namáhat přemýšlet a pokud potřebuje znát vlastní názor, stačí se zeptat bobra a dokonce! si můžete kdykoli zapíchat, i když se vám nechce. Jediný problém s bobry však je, že jim takováto idylka většinou věčně nevydrží. Je to především nepovolených stykem s jinými, méně cvičenými bobry, kteří jsou schopni hustit do vašeho bobra své zvrácené -nismy a -cipace, až z toho ten váš, do té doby ideální bobr, začne být hašteřivý, panovačný a uječený. Tehdy nastává ta pravá chvíle uříznout si tu pevnou, vodící ruku a vybalit svůj charm v celé délce na jiného, nejlépe mladšího bobra a začít znovu.... Jinak mohou hrozit deprese! Život je holt boj o létající pečené holuby. *** Čekal jsem, že se unudím xmrti. Je to však neotřelé, svěží a zábavné, Mel je herec par excellence a až na ten nechutný heavyend mě to veskrze uspokojilo. A teď mě omluvte, musím s bobrem na cvičák. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Gibson je tentokrát prostě úžasný a troufám si říct, že je to herecky to nejlepší, co jsem od něj kdy viděl! Mrzí mě, že film i herec samotný nebude příliš ověnčován soškami právě kvůli jeho osobnímu obrazu, což je škoda. Je zvláštní vidět, jak se z jednoho z nejmilovanějších, obdivovaných a nedotknutelných herců Ameriky stala hollywoodská černá ovce, kterou snad už na předávání Oscarů ani nepustí. Ale třeba se vše zase změní a Gibson od sebe odpoutá toho negativního bobra. Nicméně film Fosterová bez problému zvládla nejen režisérsky, ale i jako herecká opora a dostal jsem od něj vskutku něco úplně jiného, než bych podle fotek čekal. A jsem za to rád! (BTW: Proč mi Bobrův hlas tak neuvěřitelně připomínal Raye Winstona?) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za scénu, kdy se šílený Gibson pere s maňáskem Bobra na vlastní ruce ve stylu Ashe z Evil Dead, říkám opatrné ano. Nicméně nebýt poměrně vtipného názvu a námětu (který nakonec moc vtipný není, spíš naopak), tak nemá Jodiina novinka šanci příliš zaujmout. Po všech stránkách je The Beaver profesionálně zvládnuté dílo, ale emoce se jaksi nedostavily. Je to takové suché ... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené i když trošku předvídatelné drama, kterému vévodí hlavní představitel Mel Gibson, které to zahrál hodně uvěřitelně a přesvědčivě. Jinak je to pomalu táhnoucí se příběh zkrachovalého člověka, kterému se hroutí život a tak se shová za maňáska, přes kterého komunikuje se světem. I ostatní herci to pěkně zahráli a já tomu dávám 85% :) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém si Mel Gibson polovinu času povídá s maňáskem? Ehm. Ale! Jodie Foster dokázala film postavit tak, že vůbec nepůsobí směšně. Ani na chvíli. Pousmějete se u prvního "wake up!", ale od té doby nic. Deka a film si vás vodí za nos přesně tak, jak potřebuje. Smekám před všemi zúčastněnými herci, protože vést přesvědčivě važné dialogy s hadrovým zvířátkem je úctyhodné, a klobouk dolů před Gibsonem za to, že tohle dokázal ustát se ctí, a to včetně závěrečného souboje jeden na bobra. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • Českou stopou ve filmu je skladba "Vjezd gladiátorů", který složil český hudebník Julius Fučík, strýc novináře Julia Fučíka. (Madluska)
  • Hlavné herecké duo v podaní Mel Gibson a Jodie Foster si spoločne zahralo už v známom westerne Maverick (1994). (MikaelSVK)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama