Reklama

Reklama

Cuba Gooding Jr. ztvárnil v tomto biografickém dramatu neurochirurga Bena Carsona. Film vypráví inspirativní příběh chudého chlapce, který překonal množství nelehkých překážek, aby se stal jedním z nejlepších světových chirurgů. Cuba Gooding Jr. si zahrál v biografickém filmu, který vypráví strhující životní příběh Bena Carsona, muže který toužil stát se lékařem. Pocházel z nuzného prostředí, ve škole měl slabý prospěch a navíc vznětlivou povahu, což jsou velké překážky k dosažení tak vysokého cíle. Ovšem díky své matce, jenž dvě děti vychovávala sama, ovšem vedla je k houževnatosti a snaze dosáhnout úspěchu navzdory nepřízni, se Carson nakonec stal jedním z nejuznávanějších dětských neurochirurgů na světě. A od prezidenta Geoge W. Bushe za to získal Medaili cti, nejvýznamnější civilní vyznamenání. V rodině Carsonových zkrátka nepovažují za odpověď, že něco nejde. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Biografie squares jsou bez zásahu dobrého tvůrce celkem očekávatelně nudné. Možná proto je do filmu docela nešikovně naroubována epizoda Carsonova života, během níž protagonista (který později zdraví po ránu kohokoliv, s kým jede ve výtahu) málem bodne kluka nožem do břicha. Jinak je to film o nadějném doktorovi, ve své době ještě znevýhodněným barvou pleti, který se musí na vrchol vypracovat velkou spoustou čtení. Ve zkratce by se tedy dalo říct: je to film o čtení. Přesně tak to i působí, hlavně když se stáváme diváky několika málo operací před tou velkou, na kterou nás připravili už v úvodu. Ani ta není kdovíjak napínavá a tak bych hodnotil zvlášť části názvu snímku - The Ben Carson Story jako velice zajímavý, Gifted Hands jako velice nudný. Cuba Gooding navíc nepřináší nic, co by s sebou neměla už samotná postava. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vždy zvládneš všetko to čo ostatní, ibaže ešte lepšie..." C. Gooding nikdy nepatril medzi hercov, ktorých by som vyhľadával, ale tento malý tv film o zázračných rukách Dr. Carsona ma zaujal. Dnes sa zrastené dvojčatá oddeľujú bežne, hoci stále ide o mimoriadne náročnú operáciu. Dovtedy to však nikto úspešne nezvládol. Film odkrýva detstvo B. Carsona i jeho cestu za doktorským titulom a uznávanou osobnosťou. Keď si tak spätne vybavujem filmy, v ktorých C. Gooding hral, tak ide pravdepodobne o jeden z jeho najlepších filmov aj keď iba televízny. 80%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctovy Hallmarkovsky jednoduchy zivotopisny film pre zenskeho divaka o jednom nadanom chirurgovi. Jeho pribeh je podany dost bezkonfliktne. Ked uz k nejakemu drobnemu dôjde, tak sa rychlo vyriesi. Sledujeme jeho detstvo. Jak sa tvrdym studiom vypracoval zo zlych pomerov. V tomto pohodovom podani to vyzera ako hracka. Az sa z neho stal uspesny clovek, ktoreho caka narocna operacia. Ta jedina prinasa vdaka svojej zlozitosti trochu napätia. Ale uz od zaciatku, je vdaka pozitivnemu ladeniu filmu jasne, ako sa skonci. Dufal som, ze to bude aspon poriadny dojak, ale ani v tomto smere to nenadchne. Niekomu snad tento pribeh môze pripadat inspirativny. Mna to v tomto nenarocnom prevedeni skôr nudilo. 5/10. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetko v tom filme hladko klapalo, všetko sa mi zdalo až moc dokonalo dokonalé, snáď len pani učiteľka v červenom kostýme na začiatku filmu bola riadna krava. Aj to bodnutie v prvej polovici filmu hladko obišli. Ale klobúk dole, čo Carson dokázal ... a aby som nezabudla, v skutočnosti je to naozaj veľký sympaťák. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama