Reklama

Reklama

VOD (1)

Šestice vědců se vydá do sídla, kde jedné noci záhadně přišlo o život 18 lidí. Tam pak zažijí různé praštěné situace a narazí na hodně laciné satanistické kněze. (Netflix)

Recenze (29)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Asi tak: proti kombinaci hororu s komedií osobně nic nemám, jenom většina hororových komedií (čest několika výjimkám v čele s La Grande Frousse), se kterými jsem měl dosud tu čest, prostě z mého pohledu na nic víc, než průměrný, maximálně ve vybraných pasážích mírně nadprůměrný film, nevydala. Ale třeba jsem jenom dosud neměl štěstí na ty správné žánrové kousky, kdo ví... Musím uznat, že tahle krvavá lázeň naplněná mne osobně sympatickým britským humorem patřila ještě k tomu lepšímu z tohoto soudka. Hlavně většina scének s Kennym Everettem byla vtipná, zmíněný komik v hlavní roli slušně zábavný, potěšila i účast velké herecké legendy žánru Vincenta Price a děsivá braková atmosféra v kombinaci s absurdním humorem se tu celkem hezky snoubila (pár lekaček na mě i hororově komediálně zapůsobilo, či-li lekl jsem se a pobavil záhy zároveň). Ray Cameron jako režisér a scenárista v jedné osobě naplnil svůj film řadou nápadů, z nichž některé se povedly, jiné méně, některé jsou znesitelné alespoň v rovině šílených úletů, pár jich hraničí už s trapností, několik scén mě i dokázalo nudit a v tom asi spatřuji největší slabinu snímku: v nevyrovnanosti. Bavilo mě spoznávat narážky na slavné žánrové filmy, ale třeba taková Carrie od Briana De Palmy mi přijde až příliš skvělá na to, aby si zasloužila takto šíleně trapné zesměšnění. Navíc hlavně v prostřední třetině na mě film často působil, jakoby neměl ani jednu souvislou zápletku, spíše představoval slepenec tu kratších, tu delších scének využívající různé známé i originální hororové motivy. Takže vcelku, přes všechny klady, opět... nevyrovnanost.  [65%] ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, které se mermomocí snaží o humor, byť je většinou infantilní a nejapný. Tohle se celou dobu stylizuje do jakési slapstickové grotesky, která zde anoncovaný „horor“ neviděla ani z rychlíku  a ve které se želbohu podaří pouze jeden z deseti, patnácti vtípků. Ano, dělá si to srandu z klasik jako je ´Carrie´, ´Osvícení´ či ´Vetřelec´, ale takovým dost nevtipným způsobem, kde chybí až na vzácné vyjímky nějaká pointa. Občas je to správně nekorektní, když si to třeba střílí z homosexuálů (za to by vás dneska ukřižovali), ale jinak to je zmar. Herec v roli německého vědce, který tu vypadá jako mladší brácha Roberta Englunda, tak mocně přehrává, až je utrpení ho sledovat, naproti tomu klasik Vincent Price (!!!), který se tu mihne ve čtyřech scénách, si to vysloveně užívá, asi ho to i bavilo, ale stejně se nemohu zbavit pocitu, že jeho přítomnost v takové blbině je spíše devalvací jeho nádherné kariéry. Za Vincenta a čtyři letmé pousmání dávám vratké dvě hvězdy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bolo trošku sklamanie, aj keď úplná katastrofa to nebola. Ak by som to mal hodnotiť ako horor, musel by som dať odpad, toto nemalo s hororom nič spoločné! Bola to skôr taká čierna komédia (možno paródia), ktorú dokážu oceniť hlavne priaznivci infantilného, suchého a primitívneho anglického humoru. Oceňujem herecké výkony - herci zo seba robili idiotov celkom presvedčivo. Páčili sa mi dve scénky: s krtkom a tá záverečná pri mesiačiku :) 50% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle mě hodně bavilo. Hororová komedie, která místy dokonce paroduje slavné bijáky a dělá si sama ze sebe nehoráznou prdel. Některé džouky samozřejmě zavání trapností (Star Wars), ale většina se jich povedla (Vetřelec, E.T.). Navíc britský humor má Bloody rád a tady se projevuje hlavně v dialozích - třeba zrovna v tom, jak se několik postav nemůže neustále shodnout, kolik přesně lidí bylo oběšeno, zastřeleno, probodnuto nebo spáleno bleskem. Dále počítejte s úvodním masakrem, kde zařve 18 lidí, celkem atmosférickým závěrem, ale taky se skupinou dementních mnichů. A Mistr Vincent Price si svou roli neskonale užívá: ačkoliv se objeví jen v pěti scénách a v titulcích je uveden jako třetí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co se to venku děje?" ,,Zní to jako explodující mniši!" Pod báječným názvem se skrývá méně báječná parodie, v níž je samozřejmě nejlepší Vincent Price - bohužel, ve filmu se ukáže jen několikrát a krátce. Odkazy a citacemi na jiné filmy se to tu přímo hemží - Carrie, Vetřelec, Psycho, StarWars, E.T. (,,Do hajzlu, už zase?!") a další. Pobavila mě operace, co se zvrhla v bitvu, kde místo šlehačkových dortů létaly vnitřnosti, vtipné bylo odříznutí hlavy otvírákem na konzervy, marně jsem však čekal na vyhřeznutí vetřelce... Typický britský humor nešetří sarkasmem, místy je však snímek spíše ukecaný, než vtipný. Možná bych uvítal více temné gotiky a méně humoru, každopádně úvodní masakr byl povedený. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Hlúpa remeselne mizerne nakrútená hororová komédia, ktorá nie je ani hororová ani vtipná. Zaujme len Vincent Price v asi troch či štyroch scénach, kde dáva svoje klasické monológy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

A pak, že to nešlo už v roce 1984. Velice povedená hororová komedie(parodie), která se bere na paškál spoustu známejch filmů. Tohle mě fakt pobavilo. Film kterej(za mě) nemá daleko ke 4hvězdám. Abych je ale mohl dát tak mi tak přeci jenom něco málo ke štěstí chybělo. I tak krásný silný 3hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Roztomilá hororová parodie. Děj to má veskrze banální a zakončení dokonce úplně náhodné, ale suchý britský humor a těch několik povedených gagů to vytahuje lehce nad průměr. A charismatický Vincent Price je v tom sice všehovšudy asi tak 5 minut, ale když je zrovna na scéně, krade si dle očekávání celý film pro sebe. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak s hororem tenhle kousek moc společného nemá, je to spíše komedie založena britském humoru, který mám velmi rád, ale tady jsem se až moc často nudil... Normálně bych hodnotil asi dvěma hvězdičkama, ale dám za čtyři a to jen díky skvělému Vincentu Priceovi, který (dá se říct jakožto vždy) naprosto válcuje zbytek pitvořícího se obsazenstva a svou roli si očividně užívá... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost zábavná hororová komedie s výbornými herci a k tomu Vincent Price. Vtípky jsou skutečně vydařené a celá atmosféra na zámku a k tomu první polovina 80.let jsou velké plusy k tomuhle filmu. A dobrá rada. Když mluvíte v hospodě zaoněte si pokoopec ať vám ho vaše kolegyně nemusí zapínat :-) ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Přestože film je krátký, tak se neskutečně vleče, ale hrozně moc. A teď mohu jen vypsat, co zde neni, humor, děj, gore/násilí, horor a nebo aspoň něco, co bych mohl vyzdvihnout, tenhle film postrádá naprosto všechno. Jediné co zde stojí za zmínku, sou ty dvě minuty, ve kterých se objeví Vincent Price, ale ani to nestačí na jednu hvězdičku. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to úlet a dobre sa na tom baví. Vtipná béčková komédia s bizarnými nápadmi a britským humorom vždy poteší. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorná paródia známych dobových hororov a sci-fi filmov s niekoľkými vydarenými gagmi, v ktorých sa nešetrí násilnosťami či bizarnosťami. Takéto zábavné momenty sú tu však len tri či štyri a to je trochu málo. Zo strany tvorcov si to pýtalo ešte viac popustiť uzdu fantázii, pridať ďalšie šialenosti a poriadne sa na tomto vďačnom námete vyblázniť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

18 záhadných vražd, staré sídlo, hlavy v síťovkách, Vincent Price, podivná kérka, světelný meč, sex s duchem, ... Prostě bizár, jak má být a příjemné béčkové překvapení. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Komédia, paródia, gore horor, či dokonca niečo viac ( viď záver )? Spočiatku som bol ochotný ísť s hodnotením až na samotné dno, ale film si divákov získava s minúty na minútu a je zábavnejší a čím ďalej hrôzyplnejší a krvavejší ( to všetko v rámci pomerne konzervatívnom, nečakajte infarktové stavy a ani hektolitre vnútrotelných tekutín, či orgánov ). A tak to má byť. Gradácia tu má zelenú a to v plnej poľnej. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Celkom ľahká paródia na známe horory a už viem, kde tvorcovia Scary movie 2 čerpali inspiráciu. Traste sa vy, na ktorých ukážem a ten prst teda nezaháľal.  Bola tu zmienka od Star Wars cez E.T. - Mimozemšťana až po votrelca. No hudobný doprovod mi pripadal ako z Freddyho serie a aj scéna v kúpeľni mi jeho štýl dosť pripomenula. A aj jeden herec sa dosť podobal na Englunda, ale tento film vznikol v tom istom roku ako Freddyho prvotina, tak asi o kopírovanie nešlo, len o náhodu. Film ma zaujal hlavne v dvoch scénach. Jedna bola nepodarená operácia a vzápätí ohadzovanie sa s vnútornosťami a tá druha bola keď sa nikto v pohostinstve nevedel dohodnúť na tom, koľko to tých ľudí vlastne bolo zabitých v tom dome. Prijemná dialógová prestrelka. Tesil som sa na Vincenata Price a aj keď tam nemal toľko priestoru, ako by si zaslúžil i tak to stačilo na to, aby bol rozhodne najsilnejším článkom v hereckom osadenstve. A musim aj uznať, že niektoré tie mordy boli originálne, zaujala hlavne tá s otváračom na konzervy. Je to za silne 3*, ale nielenže som sa nenudil, ale som aj rad, že takúto neurážajúcu komédiu som videl s Vincentom Priceom a tak tu 1* ešte prihodím. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že to nebude horor, skôr komédia, a podľa toho som aj k filmu pristupoval. Priznám, že som čakal trošku suchší, typickejšie "britský" humor bez trápnych scénok, ale tvorcovia sa im bohužiaľ nevyhli. Napriek tomu nejdem pod tri hviezdy najmä kvôli Vincentovi Pricemu a niektorým fakt originálnym scénkam. V závere však úroveň filmu prudko klesala a už ma to moc nebavilo. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Čekal jsem alespoň průměrnou hororovou komedii a dostal jsem ....... Já vlastně ani nevim co, protože s horor to nemělo nic společného jen se to tak tvářilo a s komedií taky ne, protože zas chyběl nějaký výraznější humor. Zklamání a proto jen za 1 hvězdu. 20% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se zejména na začátku odehrávajícím se v minulosti, kdy jsem si ještě chvíli nebyl jistý, o jaký žánr se tu jedná (pobavila zejména dobrá práce s kopím a použití síťovky). Velice slušná je i následující pasáž v hospodě či flashbacky ze života "vědců". Vynikající je Vincent Price, zejména jeho "piss off" monolog, který je asi nejlepší scénou celého filmu. Bohužel postupem času přibývá hluchých míst a poslední půlhodinu už jsem se celkem nudil. ()

Reklama

Reklama