Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dvěma šukézním, ale jinak naprosto natvrdlým a povrchním Američankám se uprostřed noci a temných lesů propíchne pneumatika a protože ji ani jedna neumí vyměnit, vydají se lesem na pomoc. Začne však pršet a deštík je tak zavede až k domu, kde jim otevře Dr. Mengele. Dieter Laser má opravdu ukázkový ksicht vyšinutého psychopata a je až s podivem, že v Hollywoodu nebere všechny role narušených a zvrácených záporáků. Logika občas pokulhává, ale výkony všech účastníků tohoto "sick experiment" vše vynahrazují. Zejména kurážný Japončík byl fakt dobrý, škoda, že ho jeho odvaha ke konci opustila a on se rozhodl říznout jiným směrem, než by bylo vhodné pro záchranu jeho i dívek. Originální námět snímku a jeho realizace, která není ani tolik nechutná a odporná, jak by mohla být, Vám připraví podívanou, při níž možná nejednou odvrátíte zrak, ale šoufl Vám nebude. Vše se drží v únosných mezích sledovatelnosti a osobně mně to vůbec nevadilo. Kdyby se tlačilo více na pilu, výsledek by mohl více šokovat a byl by mnohem brutálnější a nechutnější. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal tohoto filmu, na ktorý som sa tak tešil. A mal som sa prečo! Je dobré vedieť, že aj v tejto dobe sa ešte natáčajú odporné, oplzlé a hnusné exploiťáky, ktoré sadnú len zopár ľuďom. Mne sadol dokonale. Za tú stopáž 90 minút som sa vynikajúco bavil. Film má veľmi rýchli rozjazd, 10 minút, ani sa nenazdáte a dievčatá už ležia u záporáka v dome. Fakt neviem, kde pán režisér toho záporáka zohnal, ale ja by som do jeho domu nevstúpil, ani keby vonku padali valašky. Potom okrem toho hnusného nápadu, ktorý je veľmi pekne odprezentovaný záporákom prichádza aj scéna, kde je kopec napätia. No Ďalej už nebudem prezrádzať, ale je to fakt sila. úplne som sa počas filmu vžil do úlohy každej postavy ("článku") a ostal som maximálne znechutený. K tomu je koniec ešte presne taký ako ho mám ja rád, veď sami uvidíte. Čo sa týka hudby, tak sa mi páčila, nevtieravá, len taká podvedomá, ale dobrá. Herecké výkony sú dosť rozmanité, najlepší bol samozrejme záporák a s ostatnými postavami je to horšie. Tento film môžem jednoznačne doporučiť! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem působivá ujetost. Tady to není blé až tak explicitního ražení, ale hnus je to nemalý. Ambiciózní a odporně charismatický dr. Heiter (palec nahoru pro jeho představitele), vysloužilý specialista na oddělování siamských dvojčat, se rozhodne stvořit siamské trojče. Test se psy už má za sebou, teď je řada na lidech. Představte si, že budete dýchat přes něčí prdel, a přijímat skrze ní potravu. Představa ne úplně snadno stravitelná... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, ale to je jediné co mě u tohoto filmu napadá jako klad. Herci se vůbec nechovají jako herci, ale jako blbci. Kamera chaotická a amatérská, děj je předvídatelný a bez špetky něčeho co dokáže aspoň trošku zaujmout. Pokud má být další díl, tak se mu vyhybám obrovským obloukem... 2/10 = 20% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka... respektive šestinožka nemilosrdně zaútočila na můj pomyslný žebříček brutálně nechutných snímků. Ovšem, pokud bych si liboval pouze a jen ve zvrácených dobytčárnách, tak bych hodnotil nepochybně lépe. Jenže když krom toho Human Centipede nabízí i trapného a odporného záporáka a idiotské chování postav, tak pochopitelně jinak hodnotit nemohu. 0% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)
  • Ačkoliv je tento film v mnoha recenzích považován za jeden z nejodpornějších filmů v historii, dle Tomových slov je to jenom "malý bratříček" sequelu, který právě natáčí, a bude mít název The Human Centipede "Full sequence". V něm bude lidská stonožka složena z tuctu článků, a na rozdíl od prvního dílu, bude tento "100% medical INaccurate", čili lékařsky Nepřesný. Až teprve tento druhý díl bude jeden z nejzvrácenějších filmů v historii. (headcrab)
  • Když přijde řeč ohledně amerického remaku, Tom Six vtipkuje, že jako první článek by dal např. Toma Cruise, a jako článek prostřední Paris Hilton. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama