Reklama

Reklama

Vanishing on 7th Street

  • Slovensko Zmiznutie na 7. ulici (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se na počátku konce lidské rasy. Celá Země byla zahalena do tajemného zatmění, které způsobilo zmizení většiny populace. Hrstka přeživších nyní bloudí po opuštěných ulicích měst a strach z jejich budoucnosti se stále stupňuje. (PetriK12)

Videa (3)

Trailer

Recenze (108)

Jillen 

všechny recenze uživatele

Působivé :)...jednohubka, při které mrazí od začátku, do konce. Anderson rozhodně atmosféru umí...nepotřebuje k tomu drahé triky ani krev. Audiovizuál totiž funguje na jedničku za pomoci obyčejných stínů, které jsou podpořené děsivými zvuky(hlasy, naříkání apod.). Scénář možná mohl být vymazlenější a charaktery postav propracovanější, pár nelogičností by se taky našlo, ale na ploše 90 minut se všichni snaží a mně osobně každé jedno zmizení "projelo" celým tělem. Po dlouhé době (od Probuzení) "pořádný" film s Haydenem Christensenem. 6/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem na něco čekal, alespoň drobné vysvětlení či náznak (konec v kostele a božího panáčka nepočítám)... Nedočkal jsem se, na začátku mi to silně připomíná Darabontovu "Hustou mlhu", nicméně ta je naprosto precizně vypointovaná, což zde NAPROSTO chybí. Pár napínavých scén a záběrů prostě nemůže stačit zahladit naprosto tupý a prázdný scénář. Snad ani režisér nevěděl, jak to vlastně bylo... 3/10! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som si zamiloval. Jasné, je to Bčko. No a čo? Pokiaľ baví a má čo ponúknuť, prečo nie. Snímok pohltí diváka už na začiatku, kedy sa všetci ľudia začínajú vyparovať. Na probléme je svetlo. Respektíve naopak. Na vine je tma. Akonáhle nemáte žiadnu baterku, nájdu si vás záhadné tiene a zmiznete ktovie kam. To je v skutku fascinujúci nápad. V hlavne úlohe "Anakin" Hayden Christensen, ktorý opäť podáva solídny herecký výkon. Počas snímky sme síce veľmi dlho zaseknutí na jednom mieste, ale ja také snímky zbožňujem. Počas filmu pociťujeme strach a kladieme si milión otázok, že čo za tým všetkým stojí. Rozhodne ide je jeden z najlepších mysterióznych hororov svojej doby. Videl som ho už asi 6x. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, že nápad nebol zlý. Mám rád snímky, ktoré zaváňajú dobrou mysterióznou stránkou, pričom hneď zo začiatku dokážu pritiahnuť pozornosť diváka nejakou záhadou. To je aj tento prípad, žiaľ zároveň aj to jediné pozitívne. Príbeh sa rozvinul iba do nudného úteku pred niečím, čo ani poriadne neviem čo to bolo. Tiež tu bolo málo akcie a napínavých situácií (na hororový thriller teda riadne málo). Najviac ma však naštvalo, že tu vlastne nebolo nič vysvetlené, tie zmiznutia teda ostali len akousi záhadou bez odpovede. Prišlo mi to, ako keby sa s tým autori nechceli prplať alebo nevedeli nič k tomu vymyslieť. Inak ta prvá osada vo Virgínii bola založená v r. 1585 a nie v r. 1587 ako odznelo vo filme. Podpriemer. 40/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vanishing on 7th Street mě vyloženě naštvalo. Velmi dobrý a hlavně originální nápad, z jednotlivých obrázků čiší krásně temná hutná atmosféra, ale scénář ničí, co se dá. Logické chování postav od hororů nutně nevyžaduju, ale co je moc, to je moc... Děj se takřka neposunuje - a když ano, tak příšerně násilně, všechno to prostě šustí papírem. V závěru jsem pak měl pocit, že se tvůrci horor fanouškům vysmívají přímo do ksichtu. Brad Anderson by si měl zkrátka vybírat lepší scénáře, protože s takovouhle Session 9 rozhodně nezopakuje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Když Paul sní, chodí po dlouhé chodbě v suterénu, když poté otevře dveře, vidí jen zeď z cihel. Když začne do zdi bušit, je jasně poznat, že se jedná o lepenkovou zeď, protože cihlová zeď by se nikdy tak netřásla. (Kroup4)

Reklama

Reklama