Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 2

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (225)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Týden v temném domě a nakonec jen beznaděj na konci tunelu... Tísnívý horůrek - či spíše psychothriller s nadpřirozenými a mystickými prvky. - - - - - (Poprvé viděno 25.10.2011 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky a originálním formátem obrazu/, hodnocení 1251., komentář zde jako stopětatřicátý - 25.10.2011) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Okořenit klasický příběh o strašidelném domě, se všemi jeho obvyklými proprietami, kingovským motivem otce propadajícího šílenství (když se dobýval do dveří k ženě, opravdu jsem čekal, že si skočí pro sekeru), příběhu sice pomohlo, ale ne tak jako v první půli strach a napětí budované pomocí nenápadně gradujících náznaků a některá mrazivá odhalení v půli druhé. Výsledkem je slušná a místy působivá variace tradičního žánrového motivu, která ve své váhové kategorii obstála se ctí. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Rodinka se nastěhuje do baráku, se kterým není něco v pořádku. Synek vidí mrtvé děti, fotříkovi začíná hrabat... prostě klasika nejklasikovatější a do toho nějací ti japan-shock-like bubáci se zrychlenými pohyby a siluety přecházející rychle před kamerou (bože, to nesnáším). Zkrátka nic nového pod sluncem, ale má to atmosféru (dobré svícení a interiéry), fajn casting a vytasí se to i s nějakým tím zvratem a nápady. Tenhle Balagueró mi výjimečně sednul. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu byla nejlepší rychlovka s mladou uprostřed filmu, když sem dal pauzu a šel si dojíst do kuchyně oběd. Balagueró točil ze začátku kariéry neskutečně mizerný filmy.Los Sin Nombre a Darkness tedy především.Temnota je příšerně iritující a nudnej blábol, bez špetky atmosféry a s totálně debilním scénářem.Všichni herci jakoby ani netušili, cože to ponich ten Španělskej plešoun vlastně chce.Anna Paquin je hnusná jak prdel řidiče kamionu, Lena Olin zase hraje příšerně a její role matky je doslova na přesdržku a neustále se chová jako děsná píča.Za 40 minut filmu se odkutálej pod postel tři pastelky, projdou tři postavy kolem futer a objeví se tam nějaký špatně oblečený děti.Nehorázná nuda, navíc umocněná opravdu čuráckým scénářem.Ve finále skoro nesledovatelná sračka co se vlastně nikam nedohrabe, která jen potvrdila, že Balagueró musí bejt buď dobře vyspinkanej, nebo na drogách, aby natočil dobrý film.Za mě teda ne ty kluku jeden.20% za scénu s obrázkem. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve novější filmy pana Jaume Balagueró, který má na triku takové filmy jako jsou REC 1 a 2. Samozřejmě mají být další díly. Tento režisér mě zaujal svým vkusem a hlavně hororovou tématikou, kterou opravdu točit umí. Nedalo mi to, tak jsem se musel podívat na jeho starší film a nemohu říct, že bych byl zklamán, ba naopak. Jaume Balagueró mě znovu přesvědčil, že horory jsou jeho silná stránka. Jsem hodně zvědavý na jeho další díla a pro mě se stává oblíbeným režisérem a řadím ho do TOP10.. 8/10 = 80% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Barcelone, Lleide a Sant Cugat del Vallès (Španielsko). Obdobie natáčania trvalo od 26. apríla do 22. júna 2001. (Arsenal83)
  • Plná 103 minútová verzia bola vydaná len na DVD a Blu-ray, pretože je od 18 rokov. Upravená verzia pre kiná má 88 minút (hodnotenie PG-13). Vystrihnutých tak bolo 15 minút filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama