Reklama

Reklama

Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu! A protože Henry potřebuje volný vstup do pokojů herců divadelní společnosti, aby mohl prokopat cestu do tunelů, stane se hercem. Ujme se ho mladá herečka… Naneštěstí se o Henryho plánu dozvídá i skutečný viník první loupeže, který si samozřejmě nechce nechat lup uniknout. Film není klasickým romantickým snímkem, je to spíše romantické drama. (Pussycat18)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nevyrazny Keanu Reeves na jednej strane a prehravajuca Vera Farmiga na strane druhej v snimku, ktory je tak zbytocny, az to nie je pekne. Henry´s Crime je film, ktory neponuka nic co by dobry film ponuknut mal. Nie je originalny, nie je dobre odohrany (snad s vynimkou Jamesa Caana a Petera Stormarea), nie je sviezi, nie je nijak extremne inteligentny a napokon, nefunguje ani ako drama, ani ako romantika a v ziadnom pripade nie ako komedia. Na filme ma vsak nic vylozene nerozculovalo, nic ma nevytacalo, ze by to bolo vylozene hlupe sa povedat neda a aj podpriemer u uvedenych hercov je lepsi, ako priemer u inych. Preto davam 2,5/5* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Kínu šedé pitkáče a rozkrok vycpaný srolovanýma ponožkama, mám dojem, že hledím na dvojku Černého labutě! Sledovat nejnudnější bankovní loupež v dějinách kinematografie na pozadí Višňového sadu, způsobilo v mé hlavě naprostý yntelechtuální maglajz, až jsem si místy nebyl jist, jestli Lopachin náhodou opravdu mezi kácením ovocných dřevin neřádil někde v podzemí s krumpáčem, aby mohl Varje deflorovat trezor! No, nezoufám. Z něčeho takového by pašol v pizdu i samotný pan Pavlov, a ten napsal přes tři čtvrtiny scénáře! Aha, tak prý ne. Teta Wykydpédie tvrdí, že to byl Čechov. Mé klasické vzdělání je však neochvějné a nějaká plytká studnice moudrosti dnešních dvacetiletých polyhistorů, kterou může redigovat kdejaký retard, mě jen tak nezmate. Čechovovi by se z takové sračky tak akorát uslintali psi! ()

Reklama

foundation 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je tak neuveriteľne priemerný že na neho zabudnete ešte pred tým ako stihne prísť na koniec. A pritom Henry s Crime nie je vyslovene špatný, ale obrovským mínusom je absencia čo i len jednej jedinej sekundy akejkoľvek ,aj tej najmenšej invencie. A ešte horšie je to že sa o ňu ani nijakým spôsobom nesnaží. Ten film proste nemá ako zaujať. Dá sa postaviť do rady a stratí sa v nej tak že už ho tam nenájde nikto. Z hercov sa mi najviac pozdával James Caan a na to aby som si ho všimol viac ako ostatných mu stačil naozaj výkon ktorý by v niečom kvalitnejšom nestačil ani len omylom. To že to má byť komédia som akosi nepostrehol ani po záverečnom hvizde. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Keanu Reevesa mám rada, je môj obľúbenec. V tomto filme však stvárňoval tak divnú postavu, že mi ho mierne ľúto prišlo. Však on má na viac. Ale aj tak potešilo. Henry Smith, verný manžel a vrátik na colnici, sa nudí v živote, tak sa nechá zavrieť do väzenia za zločin, ktorý nespáchal – lúpež banky. Odsedí si za to pekné 3 roky (počas ktorých sa manželka znova zaľúbi do iného) a potom, div sa svetu, rozhodne sa VYKRADNÚŤ BANKU!!! Však načo by sedel za niečo, čo spáchal, keď si odsedí väzenie za nič a dotyčný zločin spácha až po odsedení? :D To je logika.. Ale na druhej strane, pekne sa to vykrádanie prelínalo s hraním v divadle pod vedením podareného rusa. A Keanu, zvodca žien, si stihol naraziť novú ženušku. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení to moje očekávání rozhodně nesplnilo. Přitom nápad je skvělý a i když většina hlavních herců se v komediích nevyskytuje, připadali mi právě pro komedii jako stvoření ( Koho by nepobavil pohled na flegmatického suchara Reevese, celý film jsem přemýšlel, jestli to jenom hraje ). Dokonce i některé momenty byly vynikající, kvůli kterým by si film mohl zasloužit i vyšší hodnocení, ale v závěru to je prostě jen další průměr. Pokaždé, co mi začínalo připadat, že se to každou chvílí rozjede, nakonec všechno ustalo a čekání bylo marné, o závěru ani nemluvě. Celkově se jedná asi o jeden z nejnevýraznějších filmů za poslední dobu a jen stěží si na to ještě za půl roku vzpomenu ( možná tak díky hlavní trojici herců ). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama