Hercule Poirot: Plymouthský expres (TV film)

• Velká Británie

Poirot: The Plymouth Express

Hercule Poirot: Plymouthský expres

Krimi / Drama

Velká Británie, 1991, 51 min

Příběh bohatý na nečekané zvraty. Tvůrci se s ním porvali docela obstojně, i když nelze říci, že by mezi ostatními příběhy se Suchetem tento nějak zvlášť vynikal: 70%(5.3.2011)

Tušila jsem, kdo za tím vším stojí. Zajímali mě proto jeho pohnůtky. Ty nakonec nepřekvapily, protože byly zcela obyčejné, i když vymyšleno to bylo dobře. Žádný zločin na štěstí není dokonalý. Na geniálního detektiva si stejně nikdo nepříjde.(2.4.2012)

Tentokrát není prostor na žádné vtípky. Na Poirota se obrací postarší muž s případem vraždy své dcery. Poirot svým dokonalým úsudkem vypátrá, jak bezcitně to bylo provedeno a také samozřejmě kdo to byl. Protože jde o nesmírně smutnou událost, ani Poirot se nemůže radovat z úspěšného vyřešení takového případu. První polovina hodně nudná, ve druhé zase spíše stísněná až smutná atmosféra. Slabší díl.(8.4.2012)

Krátký, ale úderný případ belgického detektiva. Příběh je správně zamotaný a má skvělou atmosféru(4.4.2011)

Asi je to dost hloupé si vzít na cestu celou šperkovnici, možná je to tím, že se jmenovala představitelka jako stanice metra v Praze :-)(6.4.2012)

Velice šikovně zamaskované...určitě povedený díl, ikdyž ne zcela ten nejlepší.(23.1.2012)

Povídka se řadí k těm lepším, i když má jen pár stránek a tato adaptace ji ale překonává ve velkém. Opravdu zamotaný případ a jeden z nejlepších 50- minutových dílů.(23.12.2011)