Hercule Poirot: Vražda na maškarním plese (TV film)
Poirot: The Affair At The Viktory Ball
Hercule Poirot: Aféra na Viktoriánskom bále
Krimi / Drama
Velká Británie, 1991, 51 min
Renny RyeHudba:
Christopher GunningHrají:
David Suchet, Hugh Fraser, Pauline Moran, Philip JacksonObsah
Hercule Poirot (David Suchet) se účastní maškarního bálu Victory Ball. Vše je v pořádku, dokud se nenajdou dvě mrtvá těla. Ze šestice účastníků plesu, převlečených za italské komedianty, se najdou dva zavraždění. Poirot a inspektor Japp (Philip Jackson) se pouští do odhalení okolností smrti lorda Cronshawa a Coco Courtneyho. Jeden je pobodán nožem a druhý předávkován kokainem. Vše nás zavede až do přímého vysílání radia BBC. (Terva) -
Pozvania na maškarný bál sa neodmietajú. Ani Poirot sa nemá ako vyhovárať, spoločenská prestíž celej akcie je iba zvýznamnená odporúčaním, aby ľudia prišli prezlečení za známe osobnosti. O to menej práce musí vyvinúť slávny detektív, ktorý sa vďaka tomu nemusí prezliekať vôbec.
Na preplnenom večierku sa pre Poirota nájde dôležitá úloha, vyriešiť vraždu Lorda Cronshawa, ktorú si nikto nevšimol. Dôležitým dôkazom bude malá časť kostýmu predpokladaného vraha... (wer4)
Terva
Poirot na plese v povedené krimi.(17.6.2011)
otík
Tentokrát je Poirot zatažen do dvou vražd (jedna na maškarním plese, druhá v bytě) a bude hodně náročné je odhalit. První polovina dílu není moc zajímavá, ale druhá polovina včetně výtečného odhalení vraha v přímém rozhlasovém vysílání vše nahrazuje.(26.5.2012)
Flakotaso
Velice povedený díl. Krásná kamera, tónování barev a originální odhalení.(21.2.2010)
jakoby
Ty masky byly nadherne i ta sbirka harlekynku z porcelanu. Chudak Poirot ten se setka s vrazdou i na maskarnim, nema chvili klid.Dukaz jako byla zelena bambule me vsak prisel mooc okaty.(16.8.2011)
Hanes88
Určitě dobrý díl, každopádně na ty úplně nejlepší to nemá. Ale určitě zajímavá vražda a Poirot ji tentokrát dokázal trošku jinak, než je u něj obvyklé :-).(13.1.2012)
karlee
Jeden z lepších dílů, i když důkaz je hodně vratký, s tím by u soudu neuspěl.(21.5.2012)
djbarrel
Podle mě se jedná o poněkud slabší díl. Ne že by tedy byl nějak slabý, to ne, ale člověk si zvykne na jistý standard. Nápad s drogami je taky trošku jiný, Poirot přeci jen většinou řeší vraždy z vášně nebo kvůli penězům a majetku, ne zrovna drogy. Taky vyvrcholení v budově rádia se mi moc nezamlouvalo, nehledě na to, že v tomhle díle Poirot trochu vařil z vody a jen málo scházelo k tomu, aby vrah zůstal nepotrestán. 75 %(24.1.2011)
filmmovier
Moje oblíbená povídka skvěle převedená na televizní obrazovky. Povídka by byla lepší, kdyby měla o pár stran víc. Tato epizoda je ale podle mě dokonalá, vtipná, atmosférická s dalším skvělým Agathiným nápadem s Harlekýnem a spol. Prostě další epizoda, u které jsem se báječně bavil.... Já prostě nikdy nepřestanu obdivovat, jak si filmaři porádí s párstránkovou předlohou.(25.12.2011)