Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

verbal 

všechny recenze uživatele

Poctivá porce anglické středověké řezničiny, plná osekávání údů (včetně končetin) hnusně vypadajícími sekyrami, filetování smradlavých žoldáků a odpaňování zpocených Templářů. Prostě romantický středověk, jak má být. I za pár šupů se dá s pár mastňáky zmáknout, byť trochu naivní, kulantní historický spektákl, ve kterém neváhala zaúčinkovat snad každá aspoň trochu profláklá anglická držka, včetně Dereka Jacobiho a jiných sýrů. Navíc Pavlík Džamáti ty bezskrupulózní zmrdy prostě umí a jeho král Honzík je téměř dokonalý. Třešničkou na dortu je charismatické, dvoumetrové vikingské hovado Vládi Kulicha, kterému jsem odpustil i to, že si jako jediný myl před natáčením hlavu a jeho blonďatá řepa bez lupů se tak za úsvitu Albionu trochu moc leskne. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mne značné zklamání - jediné co v tomto snímku stojí zato - brutální a silně naturalisticky pojatá řežba - nevyváží tu horu historických nesmyslů které je škoda vyjmenovávat, záplavu klišé, jalových a jinde už stokrát omletých dialogů (nebo spíš blábolů) a kupodivu hlavně nudu, která se při sledování "Ironclad" nakonec stala nejvýraznějším dojmem. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake Sedmi samurajů se vším všudy, co k tomu patří. Takže rekrutace sedmi středověkých skorosupermanů, kteří hájí strategický hrad proti tisícíhlavé přesile. Trochu lásky, návštěva nepřátelského tábora atd. Explicitní násilí mě tentokrát vadilo, protože u tohoto typu filmu je naprosto zbytečné. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jonathan English je ako režisér babrák a za jeho výkon by som mu najradšej nadelil ešte slabšie hodnotenie. Na druhej strane obsadenie je slušné a za 25mil rozpočet natočil slušnú rúbanicu s až prehnaným gore, ktoré by slušilo viac hororu ako historickému akčňáku. Našťastie sa stále niečo deje, akcia je dobrá, miestami zmätená, romantické vložky sú trápne no nie je ich našťastie veľa a sklamal ma Tiberius Vladimíra Kulicha, čakal som nejaký podobný nástup ako predviedol v The 13th Warrior ale k tomu bohužiaľ nedostal priestor. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool | Hudba: | Produkcia: Lorne Balfe | Distribúcia: ? | Štúdio: Mystic, ContentFilm | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 5,141,000 $ || Skromný film, ktorý svojou komornosťou približuje udalosti okolo Magna charty vernejšie, než kadejaký historický megaepos. Atmosféra stredoveku sála z každého záberu, a vyobrazenie priebehu bitky je reálne podrobný. James Purefoy je vyšitý križiak, a hrať muža s morálnou zásadou celibátu nie je veru ľahké v prípade, keď ho zvádza šlachtičná, ako Kate Mara :) K plnému počtu mi chýbal ten nesmrteľný patos z gladiátora, predsalen k dokonalosti väčšinou chýba oná divákova slza, a tá veru nekvapla. Ani nevadí. Purefoy ešte na svoj epos len čaká. Ps: Niečo tak Britské nemalo šancu byť komerčne úspešným dielom, a to veru zamrzí. Ale už neprekvapí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Žoldáci krále Johna zde vystupují jako pohani z Dánska, paradoxně několik let poté, co bylo celé Dánsko konvertováno křesťanskou církví. (Conspi)

Reklama

Reklama