Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná trochu plytké a chudé ale na druhou stranu povedené a zábavné vyprávění o statečných templářích, bránících hrad před zlým králem. I přes viditelně nižší rozpočet se podařilo velice dobře vystihnout "špinavou" středověkou atmosféru, kterou ještě podtrhávají podařené a řádně krvavé souboje, které překonávají vše co jsem v žánru za poslední dobu viděl (i ve své době násilím propagovaný Centurion je oproti této řežbě, pohádkou). Dobré herecké obsazení (jen Giamatti mi příliš neseděl) už je pouhým bonusem navíc. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě špatný film, který se prvních dvacet minut jeví jako nadějná nízkorozpočtová záležitost, ale postupem času jde logika, scénář i výkony herců rapidně dolů. Dvouhodinová stopáž je prostě moc, když se 90% děje plácá za hradbami jednoho hradu, kde dojde na tři nelogické "bitvy" a jedno milostné drama z červené knihovny. I s počty si tvůrci nedělali starosti, neboť z tisíců žoldáků se během vteřiny stanou osamělí bojovníci, kteří si to rozdávají muž proti muži se 13 oponenty a když už mají téměř vyhráno, raději se stáhnou, asi aby mohli pokračovat druhý den. Když už dochází kladné postavy, meč tasí i hradní dáma a přesně v této chvíli jsem začal usínat. Pamatuji si jen myšlenku, že někdo chtěl pomocí prasat podpálit základy hradu a když už i ty prasata byla dovezena, usnul jsem. Ani z těch šermovaček nic neuvidíte, když jedno napřažení meče vydá na tři střihy. Nezkušená režie, dějová prázdnota, zatraceně dlouhá stopáž, póza áčkového historického blockbusteru s dvaceti komparzisty. 40% ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake Sedmi samurajů se vším všudy, co k tomu patří. Takže rekrutace sedmi středověkých skorosupermanů, kteří hájí strategický hrad proti tisícíhlavé přesile. Trochu lásky, návštěva nepřátelského tábora atd. Explicitní násilí mě tentokrát vadilo, protože u tohoto typu filmu je naprosto zbytečné. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historická řežba,které chybí kvalitnější režie a hlavní hrdina.Další z řady filmů jako Solomon Kane,které měli veliký potenciál,bohužel malý rozpočet a už to opakuji po několikáte,Purefoy prostě hlavní roli neutáhne.Na úplném začátku začíná celkem slušná výprava,která ovšem postupem času neuvěřitelně stagnuje až se úplně zastaví.Dialogy a postavy jsou ploché,bez jakéhokoliv citu a nemáte šanci si jakoukoliv postavu oblíbit,či se do ní v cítit,snad jen standartně dobře hrající Brian Cox získá vaše sympatie.Z nějakého důvodu je jeden malý hrádek nejdůležitější v Anglii,tak ho banda najemných ochlastů brání zuby nechty,zatímco je bez logiky a občasným WTF napadne tisícovka nepřátel,která vždy když má skoro vyhráno,nepochopitelně prchne do zaječích :-) Do toho se nadrbaná princka snaží vojet nesmělého templáře,který evidentně umí hákovat mečem,sekyrou,nožem,pěstma,brněním ale s ptákem mu to nejde a jazykem už vůbec ne,páč sice moc nemluví ale když něco plácne stojí to za to :-D Když už se sami krájíte nudou,tvrz konečně padne a vy po hodině a půl keců,nudy a krve začínáte cítit úžasné emoce a to díky emotivnímu a skvělému monologu Paula Giamattiho.To vás nakopne a tu poslední půl hoďku plnou krve a usekaných končetin si užijete.Prostě průměrná historická řežba,která má skvěle zmáknuté brutální bitvy,ovšem dialogy,výprava a režie jsou v šedivém pod průměru.Hodně potěšil Vladimír Kulich a Brian Cox.Čekal jsem mnohem víc..... 59%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Gorefest je to brutální, to ano, bohužel mu za asistence překvapivě známých herců sekunduje značně prvoplánový a samoúčelný scénář, který by se dal akceptovat na 90 minutách, no na dvou hodinách nikolivěk. Ale jako kdo máte rádi středověký dobývání hradů utopený v hektolitrech krve, směle do toho. Já bohužel nějaký příběh, nejlépe historicky věrný, vyžaduju. 65% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)
  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)

Reklama

Reklama