Reklama

Reklama

Multimilionář, bankéř Nicholas Van Orton (Michael Douglas), dostane od svého zhýralého bratra originální dárek k narozeninám: hru - ďábelskou, nebezpečnou, která se nedá ani dohrát. Hru, která naruší jeho soukromí a zničí jeho kariéru. Nicholas chce za každou cenu zjistit, kdo tahá za nitky, a hru zastavit. To však nelze. Jakmile do hry vstoupil, musí ji dokončit, ať je konec jakýkoliv... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 415)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak náhodou niekedy klesne úroveň Fincherových filmom, tak k pätici jeho skvostov (počínajúc Votrelcom ³, končiac Úkrytom) sa budem vraciať vždy s chuťou naplniť môj hlad po kvalitnom filme. Perfektne vygradovaná atmosféra s ponurými scénami, úplne skvostne vykonštruovaným scenárom, ktorý by som ja osobne neposkladal ani s miliónom indícií. To je ono. A k tomu ako čerešnička sa pridáva záver, ktorý ako pozerám každý vzal podľa svojho a ani sa nečudujem. Paranoja, realita sa striedala počas celého trvania filmu a potom príde šok, ktorý bol o to lepší, že k nemu spoločne došli Douglas s Pennom. 100%! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný spin-off Gordona Gekka z Wall Street a civilnější verze cronenbergovských thrillerů Videodrom a Existenz. Scenáristický tandem Ferris/Brancato se po řadě béček a průměrné SÍTI vybičoval ke krásně paranoidnímu scénáři, který Fincher natočil s luxusním vizuálem a tísnivou atmosférou jemu vlastními a Douglas v hlavní roli sálá arogantním charizmatem a jako morousovitý bankéř je nucen (velmi doslovně) opustit svou komfortní zónu a padnout na dno. Ano, celou dobu se vkrádají pochyby, že to nebo tamto se snadno mohlo nepěkně zvrhnout, ale ten film mě od prvního zhlédnutí v kině baví (dokonce víc než Sedm) a jsem ochoten to ignorovat. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

film s asi nejprekvapivejsim zaverem, ne s jednou ale s nekolika tvystridajicimi se pointami, a kazda totalne znici to, co sis do tehdy myslel. dokonale. rozhodne pro ty, kdo maji radi paranoidni skvele natocene a scenaristicky propracovane thrillery, doporucuji.. fincher je na poli filmoveho prumyslu neco uzasneho, mozna i proto, ze si vybira takto neklasicke pribehy (nebo z casti klasicke, ale pritom jen ty nejlepsi) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Toto sa deje, keď sa Gordon Gekko večer vráti domov z burzy. To bol ale hlúpy scenár! Čosi také by muselo stáť najmenej milión pambiliónov dolárov. Nemôžem sa však púšťať do debaty o tom prečo, lebo by som drasticky spoileroval. OK, jeden za všetky: čo by sa stalo, ak by na konci skočil o tri metre ďalej? To predsa nemali ako ovplyvniť. Chápem, že na začiatku robil extrémne detailné testy, na základe ktorých určite mohli vedieť, ako sa zachová v niektorých vyhrotených situáciách. Ale toto už bolo vážne sci-fi. Okrem toho mi to pripomínalo kópiu Kingovej poviedky Nekuřáci,a.s. Našťastie, Hra má aj plusy. A je ich toľko, až som chvíľu uvažoval o 4*. Lenže scenár je fakt mizéria, takže 3*. Plusy: diabolsky sústredený Douglas, fajn herci v epizódnych rolách, ktorí si to skutočne užívajú (Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Armin Mueller-Stahl a Sean Penn ako hrdinov brat, pôvodný scenár pracoval so sestrou, mala ju hrať Jodie Foster, spoluprácu s ktorou si režisér vyskúšal až v Úkryte) a klasicky namakanú Fincherovu vizuálnu stránku s niekoľkými skvelými scénami (moderátor v televízii, bábka, utopený zaživa). Spočiatku je to úžasný film s geniálne hustou atmosférou (flashbacky alebo orgazmicky nasnímané San Francisco, čo je obzvlášť vtipné, ak si spomenieme, aký seriál kedysi Douglasa preslávil), možno príliš temný a ponurý už aj na môj vkus (a to už je vážne čo povedať), ale v pohode za 4*. Bohužiaľ, v druhej polovici vinou absurdného scenára neskutočne zhlúpne a stáva sa prehliadkou wtf (hlavne keď si film pozriete druhý raz). Diváci boli v kinách v podobných rozpakoch: nebolo to zlé, ale ani dobré, takže snímka s rozpočtom 50 miliónov na celom svete zarobila 109. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

O "Hře" jsem slyšel jediné - že jde pravděpodobně o nejslabší film Davida Finchera...Podle mě nemá smysl se něčím takovým zabývat, protože každý jeho snímek vypráví o něčem jiném. "Hra" se mi líbila hodně, má spád, je plná překvapení a nečekaných zvratů a až do závěrečných titulků neztrácí tempo. Michael Douglas je v roli životem znuděného multimilionáře výborný, takovéhle typy postav mu sedí. Věříte mu vše - od pohledu na Rolexky až po pád na samé dno...Sean Penn a Deborah Unger nijak nezaostávají a výsledkem je výborný thriller, který vám nedá dýchat. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (47)

  • Jeden z hercov CRS vo filme bol skutočným záchranárom v San Franciscu. Na poslednú chvíľu ho zavolali, aby nakrútil scénu, práve keď sa skončila jeho 12-hodinová šichta v skutočnej ambulancii, takže sa objavil v pracovnej uniforme. (Arsenal83)
  • Film má natočený i alternatívny koniec. Je k dispozícii na originálnom DVD. (dyfur)

Reklama

Reklama