Reklama

Reklama

Multimilionář, bankéř Nicholas Van Orton (Michael Douglas), dostane od svého zhýralého bratra originální dárek k narozeninám: hru - ďábelskou, nebezpečnou, která se nedá ani dohrát. Hru, která naruší jeho soukromí a zničí jeho kariéru. Nicholas chce za každou cenu zjistit, kdo tahá za nitky, a hru zastavit. To však nelze. Jakmile do hry vstoupil, musí ji dokončit, ať je konec jakýkoliv... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 415)

kinej 

všechny recenze uživatele

To proč u mě Hra neazfungovala je prosté. Příběh je příliš daleko za hranicí uvěřitelnosti, než jsem ochoten akceptovat. Fincher napínat umí. V tomto ohledu je v současné době jeden z nejlepších, ale film Hra má nastavená taková pravidla, na které jednoduše nemůže můj mozek přistoupit. A tak ony dramatické scény vyzní na prázdno. Takhle nějak diváky pohupoval Hitchcock, jenže ten uměl silnou koncentraci nereálna naředit špetkou nadhledu a tak vznikl ten správný mix. Hra je moc vážná na to, aby ji člověk bral s nadhledem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Typický Fincher. Scénář je do detailu propracovaný, sálá z něj stupňující se napětí a v tomto případě i zvyšující se úzkost o osud hlavního hrdiny, který hraje vlastně proti všem. Ponurá výprava, vynikající Douglas a množství brilantních režijních vychytávek, tím vším se může Hra pochlubit a to všechno pracuje v tak šlapající symbióze, že je radost se na to dívat. Velkým otazníkem je podle mě jen závěr, který je určitě dobře natočený, Fincherovi do té jeho mozaiky jistě skvěle zapadal a dokázal mě i docela dost šokovat, ale já jsem prostě tak jednoduché vysvětlení tak velké zápletky nečekal, takže nakonec o fous stupeň dolů. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Brancato, Michael Ferris | Hudba: Howars Shore | Distribúcia: PolyGram Filmed Entertainment | Štúdio: Propaganda Films | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 109,423,648 $ || Sakramentsky ponurý, atmosferický film, ktorý diváka nešetrí ani na chvíľu. Typický prípad pikantného scenára, ktorý vám vlezie pod kožu, a spôsobí intenzívne nepríjemné pocity. Aj pre to nie za 5... 82% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Wow! To byla síla! Nechápu, že mi trvalo tak dlouho se na to podívat, když mi to doma trouchnivělo už nějaký ten měsíc. Zřejmě má averze k Douglasovi. Po "Hře" jsem na něj ovšem totálně přehodnotila názor. Hrál výborně. Film od začátku člověka úplně pohltí svou zvláštní temnou atmosférou, do toho ty podivné záhady, hudba a pozvolný psychický přerod hlavní postavy. Člověk nikdy neví, na čem je, až do posledních pár minut. Kritizovaný konec mi vůbec nevadil, naopak si myslím, že perfektně pasuje k myšlence, kterou film prezentuje. Doslova úžasný filmový zážitek. Po Se7en můj nejoblíbenější Fincher. Nemůžu dát míň, než 5* ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Večer strávený sledováním Hry byl sice velmi příjemný, přesto tento film řadím mezi slabší kousky Davida Finchera. Novodobý mistr thrilleru postavil svůj film na dá se říct velmi podobném leitmotivu, který o pět let později zpracoval Joel Schumacher v Telefonní budce, od zmíněného filmu se však Hra výrazně odlišuje větší rozmáchlostí, větším důrazem na hru s divákem a bohužel i větší jednorázovou efektivností, jenž je zde budována na úkor uvěřitelnosti. A to je zlé, neboť divákova nedůvěra v možnost, že by se něco takového mohlo opravdu stát ho podvědomě nutí k bagatelizaci myšlenkového podtextu, který zůstává až příliš skrytý pod blyštivým formálním nátěrem. Ale je fakt, že Fincher je skvělý natěrač ;-) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (47)

  • Michael Douglas najprv váhal s akceptovaním roly v tomto filme, pretože spoločnosť PolyGram sa mu zdala málo známa na distribúciu filmu. Akonáhle však súhlasil, jeho prítomnosť vo filme pomohla reklame sama. (Arsenal83)
  • Pri spätnom pohľade Michael Douglas povedal: "Myslím, že som najviac hrdý na to, že je to jeden z mála filmov, pri ktorých ste nevedeli odhadnúť koniec. Preto som taký veľký športový fanúšik, pri športe nikdy neuhádnete, čo sa stane. Väčšina filmov sa dostane do polovice a koniec si viete domyslieť. Hra je film, pri ktorom ste nikdy nevedeli, aký bude koniec. David Fincher je veľmi talentovaný filmár. Bolo to mimoriadne náročné natáčanie, bolo to veľmi dlhé, trvalo to veľa nocí. Myslel som si, že je to naozaj dobre urobený snímok, veľmi nepredvídateľný a keď ľudia hovoria o tom, aké filmy sa im páčili, tak často počúvam, ako spomenú tento film." (Arsenal83)
  • Film zaznamenal len priemernú návratnosť nákladov. Napriek tomu neskôr získal medzi Fincherovými fanúšikmi silný kult, pričom niektorí ho označili za jeden z jeho najviac podceňovaných filmov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama