Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su can se celý svůj život intenzivně věnuje bojovému umění, jeho snem je založit si svojí vlastní školu. V životě lpí nejvíce na dvou věcech - na snu o vytvoření jedinečného bojového umění předávaného z generace na generaci a na své milované manželce. O tu však díky vlastní tvrdohlavosti přichází. Sám být nedokáže, tudíž se začne utápět v alkoholu. Přesto je však stále posedlý svým snem o vlastní škole bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

m@rz 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to bylo špatné, ale co to jako - předělávka Drunken master nebo co? Proč tak kazit film. A taky jsem čekal, kdy se tam znova objeví ten super padouch a ono nic :( Konec hodně zklamal (a jinak opakování Fearless?). Prostě mi to přišlo jako splácanina, která se v půli zbytečně zlomí a pokračuje úplně jinak. A taky kopíruje hodně filmů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $10,150,000║ Woo-ping Yuen na režisérskom poste dosť nezvláda tento príbeh, je to rozhárané, bez pevnej kostry, navodenie dramatu skôr na smiech, človek ani nevie či to chcel podať ako rozprávku ale hmm historický film?, počítačové triky prevažne odbité, jedine čo mu ako tak ide je akcia, ináč strata času lebo podobných a lepších filmov je už nespočet. /40%/ ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne tedy velmi milé překvapení, které se dostavilo zvlášť po vlažném ohodnocení zde na csfd ... Film má sice celou řadu vad a chyb, které asi lidem vadily, ale co se týče akční stránky, soubojů a choreografie, tak je to naprosto špičková řežba, ze které mi šla chvílemi hlava kolem ... Chyb je hodně ... jednak film dějem vykrádá spoustu podobných martial ats filmů, takže končí zápasem v ringu s jakýmisi wrestle-gorilami. Souboj špičkovej, ale nechápu, proč a co tam dělal, film už vypadal, že skončí a tohl jako by tam bylo ještě "přilepený" na poslední chvíli, aby se film prodloužil či tak něco ... sám nevím, ale to je chyba další. Podivný scénář, který osciluje někde mezi vlasteneckým dramatem až fantasy .... Ale i tak, je to prostě výborný zábavný film plný martial arts soubojů a neuvěřitelných nakládaček, osobně jsem byl spokojen i přes ty dráty, wuxia prvky, střih a zmatený děj. Prostě parádní MA řežba!! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kulisy, digitální efekty a místy až přemrštěně nadlidské výkony s levitujícími scénami se daly skousnout. (např. souboj s Bohem Wu Shu byl až moc fantasy) Boje jsou však natočeny velmi dobře. Bohužel děj je trochu bez pevného základu. Když už je divákovi předložen jeden motiv příběhu, film nekončí, ale pokračuje jiným nastavovaným příběhem a poté ještě jednou, že z toho mixu mohly být filmy i tři. 65% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Schátralý zjav, túlanie a nadmerná spotreba vína zaručia, že zákerných grázlov sa dokáže zbaviť Čína! A nielen to. Najväčšou výhodou Zrodenia legendy je totiž ekletické pospájanie rôznych žánrov. Letecké bojové akrobacie sú tak obohatené o mix dobrodružného filmu, meditačného vyrovnávania sa so zranením v tichu hôr, mystického blúznenia, nenávistného súboja zla s dobrom a znovuzrodenia Fénixa z popola spustnutia a pijatiky. Plus občasné upozornenia na presahy východných bojových umení, pracujúcich dôsledne s energiami, vlastnými zmyslami a filozofiou. A humor: napríklad vybrnkávanie bielovlasého starca - majstra bojovníka na strunový nástroj kdesi vo vybájenom tmavom sklanom meste pripomenulo čímsi úvodnú gitarovú scénu z filmu Oslobodenie (Deliverance, USA 1972) od Johna Boormana. Prehnané množstvo počítačom dorobenej akcie však podobne ako mnohým spolukomentárorom, prekážalo a spolu s veľmi diétnym dejom posúva celkom slušne vybudovaný koncept zase len kamsi k lepšiemu priemeru. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama