Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympatický, byť jednorázový film se skvělou technickou stránkou (obzvlášť Velázquezova hudba je opravdu výborná) a málo známými, dobře hrajícími herci. Nebýt onoho ďábla, spíše než horor bych mu ale dal označení thriller - napínavý totiž byl, ovšem nelekal mě a ani jsem se nebál... Scény "Zhasne se - rozsvítí - a už je někdo mrtvý" mi připomněly agathochristiovský detektivní skeč od Monty Pythonů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neverím v peklo. Nie je ho treba.“ Nepáčilo sa mi to. Vďakabohu to bolo príjemne krátke (ledva hodina 15), občas to malo príjemnú „technickú“ atmosféru a povedal by som, že neznámi herci tomu len prospeli. A ak by Shyamalan v tejto tradícii (raz do roka malý komorný horor z jeho produkcie a na základe jeho mysteriózneho námetu) pokračoval, mohlo by to byť časom čoraz lepšie. Každopádne DEVIL sám za seba príliš neobstojí, atmosférou mi troška pripomínal IZBU 1408, ktorá sa mi ale páčila oveľa viac. Čo sa týka záverečného šokujúceho rozuzlenia, pripadalo mi ako blbosť. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem slibná premisa, která se mohla změnit v hutný atmosférický horor s pocitem nejistoty, která nakonec skončila naprostým neúspěchem. Postavy jsou nesympatické a nemáte důvod jim držet palce, dialogy nefungují a celé mi to přišlo, až na úvodní titulkovou scénu, nudně natočené a naprosto bez nápadu. Chyběl mi tady nějaký moment překvapení. Vždyť kdo je ten zmiňovaný ďábel jsem si tipnul správně už jen podle traileru! Výtahová story už tak ztrácí polovinu ze své ne moc velké napínavosti a paradoxně víc mě zajímala story okolo detektiva, která tam ale byla na druhou stranu naprosto zbytečná. Stejně jako celý tento film. Shyamalan by měl své nápady dávat realizovat někomu talentovanějšímu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lži, které si nalháváme sami sobě nás vedou k NĚMU...... Ďábel se s tím nesere (je to ďábel..). Narve 5 lidí do výtahu a nechá nás přemýšlet, jestli je kravaťák, černoch, baba seniorka, týpek z armády či vyzývavá holčina. A jelikož je to ten správný tým (Ďábel se neplete!) můžeme si tak akorát přát, aby to takhle fungovalo doopravdy. Ale jinak to zase taková bomba není. Jistou zajímavost přinášejí lekačky, výtahová paranoia a čekání na NĚHO, ale že bych to musel vidět dvakrát...? A teď, když víte kdo jsem, jste připravení, až na vás bude řada? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Z ničeho nic mi začal padat chleba namazanou stranou k zemi. 2.) Ďábla není nikdy dost. 3.) Mám rád filmy, který trvají 75 minut. 4.) Dneska určitě neumřu! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V jednom z moderných amerických mrakodrapov uviazne päť ľudí vo výťahu. Dve ženy a traja muži. Čo spočiatku vizerá ako bežná, menšia nepríjemnosť sa zmení na desivú drámu. A z desivej drámy sa stane strašidelný horror. V zaseknutom výťahu sa začnú diať vskutnu zvlášne veci. Pretože samotný "Diabol" tu rozhoral svoju pekelnú partiu. Od filmu s tak klišé názvom som nečakal, že ma dokáže zaujať. Ale prišlo príjemné prekvapenie. Je to celkom solidný, dosť dobre natočený okultný horror. *** ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)
  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama