Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nepodařilo udržet vysoký standard předchozích dílů. Kamera je sice pěkná, lokace nádherný a zvuk parádní (což jsem ocenil hlavně u schovávané v srubu), ale je to takový nemastný neslaný . Pamětihodnej je jen jeden mord, což je u takovéhle vybíjené na pováženou. Z hrdinů, mně k srdci nikdo nepřirostl, což tu citelně schází, vždyť sympatické postavy a uvěřitelná chemie mezi nimi, to bylo velké plus jedničky i dvojky. Ty románky tady, byly klasicky béčkový a nijaký, a dívám se, že to spousta lidí, až na jednoho Jarka, postrádá.:) Bez sněhu, bez atmosféry, bez srdce. Severskej průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka je fajn, člověk si sice na předchozí dva díly mockrát nevzpomene, ale norská příroda udělá své, parta mladých přátel na porážku nepůsobí úplně pitomě, takže není důvod si myslet, že to bude úplně ztracená hodinka a půl. Ve finále vlastně docela je. Z kůže strachem rozhodně nikdo vyletí, hrůzou nad absencí logiky možná ano. První škoda, že se vytratil sníh. Druhá škoda: chybí postava, které můžeme fandit, další a určitě ne poslední škoda: naháněné, schovávané, zabíjené schází dravost a údernost. Leccos se děje mimo kameru, o atmosféře si můžeme nechat jen zdát. Dvě až tři hvězdy.. tak si vyberte!! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Fritt Vilt 2 byl kasovně velmi úspěšný, takže by byla chyba v tom nejlepším přestat. Vždyť i Norové chtějí mít svou vlastní hororovou sérii, a to i za cenu ztráty kvality. Nakonec se potvrdilo to, čeho jsem se nejvíc obával. Třetí část je pouze slabým odvárkem, studenou polévčičkou v porovnání s předchozími bratříčky... Jelikož minule přišel zabiják o hlavu, vracíme se logicky do časů minulých ještě před jedničkou, konkrétně do 80. let. Tady se vrah s kapucou tentokrát vypořádá se šesticí nesympatických spratků, co mu zkříží cestu. Jenže činí tak dost nezáživně, nudně a hlavně mimo kameru. Mění se i prostředí, zasněžené hory tu vystřídají lesy plných řek a skal, což přímo vybízí na slušnou honěnou, ale kromě jedné slušné naháněčky bylo docela nevyužitý. Snímek postrádá tu správnou atmosféru a napětí z jedničky, z dvojky pak chybí nápadité vraždy a dravost čistého slasheru. Přesto nemůžu tvůrcům upřít snahu být IN a zároveň se lišit, viz scéna úkrytu v chatě nebo překvapivý závěr. Ale na očekávaný prequel je toho pohříchu málo, sakra. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí (a určitě nejpodařenější) díl norské vyvražďovací ságy se pro změnu odehrává v severském létě, tváří se jako prequel předchozích dvou a dá nám dříve narozeným nostalgicky vzpomenout na časy, kdy se nám taky občas rozmotávaly MC kazety v levných walkmanech. A dozvíme se i něco ze smutných životních osudů mlčenlivého rubače turistů. To byste určitě neuhádli - on ho totiž jako kluka mlátil otčím, no a proto se z něj logicky stal sériový vrah, to dá přece rozum, že jo... Vždyť on je ten chudák vlastně ubohá oběť! Pche, tak to já, po mém dětství v područí nevyzrálé, hysterické, neurotické, psychotické a emočně labilní matky, bych musel být Čikatilo křížený s Michaelem Myersem, Jasonem Voorheesem, Leatherfacem a Normanem Batesem! Ale film je to podařený a až na zhovadilou ruční kameru skvělá práce - scénář, herci, atmoška i škodolibý konec. Jo jen mě ještě trochu nakrkla jistá blondýna, která už měla to vraždící monstrum jednou na lopatkách (vlastně na břiše) a nenapadlo jí, nánu pitomou, narvat mu párkát šroubovák do krku a do vočí, to už by myslím milánek nerozchodil. Ale ona ne, ona si v klídku odejde. Copak sakra nevěděla, že ONI vždycky ožijou?! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ze sněžného slasheru (moje osobní označení pro slasher odehrávající se v zasněžených horách) se stal lesní. To samo o sobě atmosféře ještě neškodí. Ovšem velkou chybou je absence hlavního hrdiny, se kterým bych se mohla ztotožnit. V jedničce a dvojce to byla Jannicke. Tady chvilku trvalo než jsem vůbec příšla na to, kdo tím hlavním hrdinou má být. A když jsem to konečně zjistila, nedokázala jsem se do ní (to, že je to žena, snad tak velký spoiler není) prostě vžít. Zdá se mi, že všichni, včetně mladší verze zabijáka, byli nějakým způsobem dost nevýrazní. A ačkoliv to má docela slušné tempo a vraždy jsou někdy dost dobré, nevím proč, ale moc jsem se u toho nebavila. A to mě mrzelo, protože tuhel sérii mám ráda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno