Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel že má byť pokračovanie Death Race a ešte keď som videl tých hercov, tak by bolo hneď jasné že si to nepozriem. Nejakým spôsobom som si to aj tak pozrel a neviem ako ostatným, ale mne sa to celkom páčilo. Videl som aj horšie pokračovania (prequely). Dej filmu je v podstate jasný, takže povedal by som, že si už len doplňujeme informácie. Death Race 2 inak celkom dobre obohacuje túto sériu a vôbec ju nerobí horšou. Herecké obsadenie je fajn a Luke Gosss je sympatický týpek. Čo sa týka postav, tak tie sú tu tiež dobre vymyslené. Každá postava, ktorá sa vrátila sa vrátila aj so svojim hercom. Síce až tak tých postav sa nevrátilo. Rozpočet to nemalo moc vysoký, takže ako béčko (prequel) rozhodne poteší. Ja som sa pri tom skvelo bavil a moc nenudil, takže fajn. Na druhú stranu chápem to nízke hodnotenie. 65% - 3* ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit dobrý akčňák není rozhodně jednoduché! To máte charismatické herce, výborného režiséra, osvědčeného scénáristu, skvělého hudebního skladatele, štědrého producenta..... A co když nikdo nemá čas? To pak musíte půldruhé hodiny čumět na nesympatického, čtyřicetikilového jelimana, který dá nejprve na držku pár stopadesátikilovým negrům a když je jim to málo, tak je nakonec přejede autem. "Režisér" se zrovna vrátil z amsterodamského tripu, zbytky scénáře byly nalezeny na pánských hajzlech v Santa Monice, poté, co v rámci krize došel papír, do zvuku motorů hřmí hudba z porna a celé to zatáhl nějaký zkrachovalý skotský žid. Nechápu, jak se jim do takového odporného, stračkoidního eintopfu podařilo zamíchat mého milovaného pana Fazolku! Jediným možným vysvětlením je, že zřejmě chytře vrazil všechny tantiemy z Boromira do Lehman Brothers. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

50% Prekvapuje ma, že tí, čo slintali nad jednotkou, teraz otŕčajú nos... Dvojka je prequel a tak polku filmu sledujeme klišé okolo hlavného hrdinu a až potom vznikne Rallye smrti. Preteky sú fajn, dravé, divoké, drsné. Záver ma trochu zaskočil, ale v konečnom dôsledku som presvedčený, že lepšie to skončiť nemohlo... Viac ako plnohodnotné (pred)pokračovanie je to fanúšikovský bonus k prvému filmu... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

No teda, já čekal totální sračku a moje očekávání bylo nadmíru splněno, necharismatický nýmand v hlavní roli, pár hezkých holek, unylá akce a nic nového, kdyby to byla jen trochu vydařená kopie jedničky, budiž, ale tohle se jen pokouší kopírovat, ale zřejmě došel inkoust a na povrch leze jen nedomrlá nečitelná slátanina. Hvězdičku ze soucitu k Dannymu Trejovi. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší video bráška nepříliš originální jedničky. Po celou dobu jsem na filmu nespatřoval nic světoborného, tím samozřejmě myslím že nějaká akční zábava se nekoná. Od filmu jsem čekal hlavně akci. Postava Seana Beana je fajn, Danny Trejo snad hraje ve všem co se namane a Ving Rhames nám už notně sešel. Hlavní hrdina Luke Goss dost ztrácí charisma oproti Stathamovi. Jako Princ Nuada anebo Jared Nomak mě bavil mnohem více. Tady jsem mu toho závoďáka moc nebaštil. Film zachrání až závěrečné minuty, kdy se dočkáme spousty odkazů, hlavně tedy na bájného Frankensteina. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v čase 1:17:13, kdy se auto otáčí o 180 stupňů, je možné v záběru zahlédnout také vůz kameramana. (Dreadd)
  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)
  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama