Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasná série, která je sice krátká, ale na další série, navnadila na maximum. __Staré dobré časy 5/5 - Nejlepší díl, asi kvůli délce, a naprosto perfektní úvod do seriálu. Scéna s holčičkou je nejlepší věc na seriálu!!!!!!!!! (Zatím) __Pach krve 4/5 - Úžasná epizoda, jen pár chybek. __Krátké shledání 5/5 - To "shledání" (for some reason uvozovky), byla ta nejnádhernější scéna z této série. __Rukojmí a __Lavina - obě epizody skvělé, takže 4/5... __No a finální epizoda - Testovací subjekt 19 je nejslabší epizoda z první série. Nejsem žádný fanoušek akčních filmových scén, ale poslední epizoda by neměla obsahovat jen čtyřiceti minutové žvanění, a tak dál... Dost to ale zachraňuje emotivní závěr. ___________Overall? Tahle série fungovala, a tak dávám: 8/10 ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je najkratšia ale za to je perfektne spracovaná. Počas šiestich časti, ktoré majú cca 45 min. sa autori pekne vyhrali. Máme tu skvelé napísané charaktery postáv, kvalitnú hudbu, masky, strih. Hneď na začiatku sa zoznámime s hlavnými postavami a aj s niekoľkými vedľajšími. Pričom z nich pár aj zomrie. To, že boli krátko aspoň mne neprekáža, keďže mali veľmi dobre napísané charaktery. Človek vie pri, ktorých súcitiť a s ktorými súhlasiť prípadne nesúhlasiť. Je tu hneď niekoľko názorov na niekoľko situácii a v danej chvíli si hlavné postavy pekne vymieňajú názory. Akýmkoľvek spôsobom. To, či z daným názorom súhlasíte je už len na vás. Prvú sériu môžem vrelo odporučiť, každému, kto má rád postapo seriály. Zatiaľ najväčší nepriatelia sú zombie. Celkové hodnotenie za mňa prvej série je 100%. ()

Reklama

Catella 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem fajn první série. která je takovou uváděčkou do děje, aby divák vlastně pochopil o co tam půjde. Seznamujeme se s Rickem, kterej se probouzí v nemocnici do světa, ve kterém se většina lidí přeměnila na zombie. Super bylo, že první série má jen 6 epizod, takže úvod od děje není nijak zdlouhavě a nudně nataženej. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série – 90% Hodně slušný začátek, má to dynamiku, má to prvky hororu, má to senzační hudbu a má to dokonce i drsnýho kovboje. Drobnou výtku mam pouze k jedné scéně, kde se zombie snaží klikou otevřít dveře svého domu. Chápu, že pointa byla dodat tomu slušnou atmosféru (a taky dodala), ale takhle se prostě zombie nechovaj. ()

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Práce maskérů je brilantní, někteří zombie vypadají opravdu nechutně! Nějak ale nemůžu přijít tomuto seriálu na chuť, první sérii jsem dokoukala tak nějak z povinnosti. Momentálně sleduji druhou, ale mám nutkání přestat, i když je znatelně lepší než ta předešlá. Zombie apokalypsa je tak profláklé téma... čekala jsem, že tak populární seriál se bude aspoň něčím lišit od jiných zombie filmů a seriálů, ale neliší. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Líčenie zombie "dievčaťa na bicykli" trvalo štyri hodiny. Aby to vyzeralo, že jej chýba spodná časť trupu, trikári použili modré nohavice, ktoré sa pri úprave odstránili. (molcan2)
  • V epizodě se objevují odkazy na filmovou sérii Indiana Jones (od r. 1981). Poprvé, když Glenn (Steven Yeun) bere tašku se zbraněmi a vrací se ještě pro klobouk, a podruhé po únosu Glenna, když se pro klobouk vrací Rick (Andrew Lincoln). (A7X92)
  • Když Rick (Andrew Lincoln) ve městě narazí na hordu chodců, jeden z nich si právě dopřává doušku vody z lahve. (Duoscop)

Reklama

Reklama