Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika s Michalem jsou spolu pět let a jejich vztah dospěl na křižovatku. Ona touží ještě něco zažít, on se chce usadit. Odjedou proto spolu do Skandinávie a zažijí obyčejně neobyčejné dobrodružství, které dá jejich životům nečekanou reflexi. Drama z produkce HBO režíroval Jaroslav Fuit, v hlavních rolích Kristýna Fuitová-Nováková, Jakub Wagner a David Máj.

Pětiletý vztah staršího Michala a Veroniky dospěl na rozcestí. Zatímco on už v mysli plánuje děti a rodinu, ona cítí, že ještě nic nezažila a chce se bavit. Žijí vedle sebe aniž by spolu skutečně byli. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu vymyslí Michal pro Veroniku tajemnou dovolenou. Od začátku je ale všechno jinak, než si to pečlivý Michal připravil a Veronika dává najevo zklamání. Cesta po Skandinávii a situace, do kterých je staví, jim samým a jejich soužití nastavuje zrcadlo. Všechno se zdá být jen potvrzením toho, že by už spolu neměli být. Setkání se Šimonem, dobrodruhem a zlodějíčkem věčně na cestách, dá jejich životům i jejich vztahu nečekanou reflexi a posune je dál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

paascha 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou od českých autorů čekám většinou nějakou nebetyčnou sračku, ale tenhle kousek mě docela překvapil. Příjemně ubíhající příběh kancl pitomečka a polodivoké čubky, která by zasloužila pár po hubě, kteří se snaží najít společně dávno ztracený vztah, i když podle mého nikdy žádný nebyl, a vyrazí si na výlet:-) A že se na výletech dějí divné věci, to se dávno ví...:-) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Obraz nefunkčného vzťahu, kde sa všetko zmenilo už len na nudu, otrávenosť a podráždenie . . . - ale čo to trepem, nie nefunkčného - vzťahu TOTÁLNE SKRACHOVANÉHO, v ktorom môžu ľudia zostávať iba z číreho masochizmu ! Nebyť tretej postavy, tak mám aj napriek svižnej a pútavej forme problém dopozerať do konca, ako ma tie večne otrávené ksichty a štekavé dialógy pekelne dráždili. A desili - hergot, takto dokážu ľudia žiť vo vyspelej krajine ? týrať seba samého v totálne blahobytnej spoločnosti ? Keď som bol v Dánsku, 2 týždne som sa tam motal úplne sám a ani vo sne by mi nenapadlo, že by si to párik s autom a hromadou peňazí mohol tak strašne neužiť. DVOJKA je dokonalou výstrahou a dôrazným varovaním každému, kto sa snáď nachádza v podobnej situácií, aby čo najrýchlejšie vzal nohy na plecia a utekal kadeľahšie ! Najsurovšie na tom je, že vo filme nie je ani náznak nejakého starého citu či romantiky, povinnosti či čohokoľvek, ktorý tých dvoch kedysi mohol spojiť dohromady a tak ma tou sebatrýzňou do konca neprestával valcovať. No ak sú ľudia takí hlupáci, že v takomto vzťahu zostávajú iba zo zvyku, zrejme si ani nič lepšieho nezaslúžia. http://www.nekultura.cz/film-recenze/dvojka.html ()

Reklama

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Říkám to nerad, ale na to se opravdu dalo dívat, neřku-li, že to bylo dobré. K dokonalosti chyběl přesvědčivější herecký projev Jakuba Wagnera a zručnější režie, ale i v tomto případě se nejednalo o nic neumětelského, jen to prostě chtělo dopilovat. Nebyl to nikterak veselý film, nicméně to, že jsem si po něm zrovna nehvízdal z dobré nálady, svědčí o jeho funkčnosti. Nenápadné a příjemné překvapení z hodně zněčištěných českých luhů a hájů. Nechci tvůrce přeceňovat, ale i přesto, že v oficiálních materiálech nikde nevidím zmínku o vědomém odkazu na Polanského Nůž ve vodě, případně Hryniakuv Třetí, mám za to, že alespoň jeden z těch filmů režisér viděl. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen. Konečně nízkorozpočtový malý český film, který drží pohromadě a vypráví silný příběh. Velkým plusem je, že není přeplácaný (jak to u většiny českých novinek bývá). Všichni tři hlavní hrdinové jsou krajně nesympatičtí. Přesto mne jiskření mezi nima pohltilo. Tomuto filmu opravdu věřím.... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jestli se má jednat o podrobný návod, jak bezpečně dojít do stavu Singl, tak potěš, jak brzy dopadne celá naše přenádherná civilizace. Veronika sehrála blbku jak bohužel některé holky fungují, když hledají prince na bílém koni, zodpovědnost jim nic neříká, slyší na jméno zábava a věrnost je jim cizím slovem. Chudák Michal jako typický hodný kluk, kterého holky opouštějí dopadl přesně podle šablony, protože s grázlem je všecko jen ne nuda. Takže nezbytný třetí do party floutek, co se fláká světem, nic neřeší, nic nehledá, jen si "užívá" života, byl vlastně už tak trochu zbytečným článkem k rozbití vztahu, jenž nikdy vztahem nebyl a ani jím být nechtěl. Ubohé, ale bohužel pravdivé. Otázka zní - Kdo za to může?! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Scénář k filmu trval napsat tři týdny. (ČSFD)
  • Natáčení filmu probíhalo v Dánsku, konkrétně ve městech Kodaň a Odense. (SONY_)
  • K natočení celého filmu bylo třeba 20 dní. (Devitka)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama