Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokérované gorile Dwaynu Johnsonovi (toto označení není kvůli barvě pleti ale kvůli tělesným proporcím) kilne gang bráchu. On sám náhodou setkání s gangem přežije a dostane se do lochu. Po 10 letech je venku a jde se mstít... To je celé. U téhlé řídké kašovité hmoty bez nápadu mně velmi nemile překvapila přítomnost Thortona, který tu ani nijak moc ač jako jedna z klíčových postav nehrál. Platinová blondýna Maggie Grace sice měla na každém svém oblečení rozparek až k dmoucímu se výstřihu, ale nechávala kupodivu mne chladným. Ve filmu se objeví celá řada krásných aut od kár ze sedmdesátek po nejnověší stroje své doby (2010), jenže ani to na mne nezabralo... Pro mne je film klasickým důkazem, žei když obsah vyplníte moderní vycpávkou, bez pořádného obalu, který by to celé držel dohromady je to jen hrouda čehosi... Od nadupaného akčňáku, jak mi byl film prezntovám očekávám přeci jen něco víc. Tohle je prostě tuctovka pro teenagery na které snad ty káry, kočky, bouchačky a kérky nějak působí...mám sto chutí dát jen jednu hvězdu...Ta druhá je přeci jen i za Maggie.. v Lost, když běhala v tílku po plážit coby přeživší letu Oceanic a kde jsem ji vlastně viděl poprvé jsem z ní byl celkem paf :-). * * ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

na "the rock" to síce nemá, ale dwayne vie hrať nasratého pomstiteľa veľmi dobre; billy bob zasa spojil dve svoje polohy - policajt (zo začiatkov svojej kariéry) a skrachovanec (z neskorších filmov) a začínam si myslieť, že rád hrá s malými tučnými chlapcami (viď Bad Santa); film má pár efektných a silných scén (nožová bitka na záchodoch, napr...) a vizuál je celkom fajn, ale je to napchaté vatou, aby to malo aspoň tú hodinku a pol - osobný príbeh policajta, osobný príbeh drivera, osobný príbeh zabijaka - všetko pomerne nudné a banálne výplne, aby sa naplnila minutáž... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ... zlepenec hneď troch príbehov, kde len jeden kráča po správnej ceste a aj z tej nakoniec zíjde. Tak za prvé, Dwayne Johnson a jeho ruka (to je to, čo mi zatkvelo v pamäti, čo sekvencia to jeho osudová ruká) trochu trápny, no svižný začiatok a čo by som Dwaynovi neodpustil, jeho výraz v tvári hovoril za všetko a ja som veril, že ma nesklame, ehm... Za druhé, vzdelaný nájomný vrah, práca je jeho koníčkom, inak normálny guy (fyzická porucha v adolescentnom veku = psychická porucha v dospelosti, len pre tento prípad, pls) heej, inak dojímavé a ten čajíčkový prízvuk? úžasne, aj sĺza bola... No a za tretie skorumpovaná kriminálka "Los Angelos". Nevravím o tom, že sa tu objavili opäť hněd 3 postavy, ktoré tu ani nemali čo hľadať (3 ženy, nesnažím sa uraziť ženské publikum) len chcem upozorniť na chybu v matrixe. Scénar je tak nekompletný a roztrúsený ako skléroza princa Charlesa... tutuututu (ja nič, to on!). Dwayne je sympaťák a má veľké ramena, no celé to neunesie, na prvý pohľad znesie veľa... no nakoniec aj on vybočí z cesty kvôli božiemu slovu z úst diabla, ktorý sa k nemu prihovára... echm, echm. Veľké očakávania plodia veľké sklamania a keďže p.Charles nemôže byť UK.King ani Dwajne nemôže byť Faster a damon zároveň, ha! 4/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller s The Rockom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom bankovom lupičovi, ktorého spoločníci vrátane jeho brata boli povraždení a tak po prepustení z väzenia myslí len na pomstu. Spracovanie je ale pomerne zvláštne, film vôbec nie je taký, ako na prvý pohľad vyzerá, priamočiara akčná jazda sa tentoraz nekoná, ale scenár je slušne prepracovaný, obsahuje viacero zaujímavých prvkov a vedľajších postáv, ktoré tiež majú dosť priestoru. Tento spôsob spracovania mi sadol veľmi dobre, ale samozrejme klasickým priamočiarym akčným filmom by som určite nepohrdol. Akcie tu je málo, čo ale kvôli dobrému scenáru moc neprekáža a páči sa mi. Nájde sa tu prakticky len jeden súboj, asi dve krátke prestrelky bez zásahu cieľa a niekoľko nekompromisných zastrelení. Najviac sa mi páči celá situácia na toaletách. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, The Rock konečne v úlohe, ktorá mu najviac sedí a zvládol ju výborne, Billy Bob Thorton v zaujímavej úlohe policajta a iné dobre zvládnuté vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sa tiež vydarili, film má kvalitný vizuál, tu nemám problém. The Rockovi som sa posledné roky vyhýbal, jeho komédie ma nezaujímajú, ale teraz si zaslúži veľkú pochvalu. Po filmoch Vitajte v džungli a Kráčajúca skala mu pribúda v mojich očiach tretí plnohodnotný film. Len tak ďalej. 75% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak tady to vypadá jako bych měla oslavovat někoho, kdo by mě před deseti lety připravil o mé celoživotní úspory tím, že vyloupil banku, kam jsem je s bezmeznou důvěrou ukládala. Jako fakt smůla, že si to s nimi zase jiní zlí chtěli vyříkat a kořist uzmout a je dobře, že šel pak sedět i s destičkou. Jinak námět stokrát opakovaný, kdy se jde jeden naštvaný pomstít všem, kteří ho naštvali a udělali mu originální piercing přes půl hlavy. Nicméně musím ocenit psychologický nádech toho celého vyřizování si účtů a závěrečnou pointu, přesto se mi ten konec zdál tak nějak nedokončený. 2,5* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení začalo 8. února 2010 v Los Angeles. (Kuzmik)
  • Film během prvních pěti dnů od premiéry vydělal slušných 12 200 000 dolarů, což je skoro polovina jeho rozpočtu. (Kuzmik)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama