Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (629)

Botič 

všechny recenze uživatele

This is madness! Rozporuplné, rutinní nebo prvoplánově nechutné, ale na druhou stranu to šílenství vyobrazené a vygradované během druhé hodiny je tak dech beroucí, že jeho hrany ani líbivý soundtrack nedokáže obrousit a každé další okénko se zařezává do kůže a trhá tkáň jak víčko od konzervy s fazolemi. Film o lidských zvířatech zahnaných do kouta se závěrečnou pětiminutovkou vyloženě za odměnu pro všechny ty, kdo vydrží celé to martýrium v bunkru až do konce. Just Breathe! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Divide sice brnká na strunu milovníků postapokalyptického sci-fi, ale v konečném důsledku se hlavně zaměřuje na psychologickou stránku otázky, copak asi udělá partička obyvatel uzavřených v cizím sklepě. Problém je ale především v tom, že si jen hraje po určité linii, neukazuje, jak by to asi bylo doopravdy s ohledem na největší pravděpodobnost, takže tím ten film tolik neobohacuje. Patrně to ale nebyl záměr tvůrců a tak nezbývá, než si vychutnávat solidně stavěnou dramaturgii jejich příběhu. Možná ale i proto vyvstává tolik otázek v logice jednání postav. Dále jaksi chybí vysvětlení, odkud se vzali a kam kráčí existence ve skafandrech, co způsobilo tu apokalypsu a zda je vůbec nějaká naděje, ale nedělám si iluze, že vše nedostane smysl v nějakám dalším díle. Velkým kladem tohoto "tak trochu jiného" snímku je především Michael Biehn, který ukázal, že je opravdu formát mezi vyšinutými herci. Díky němu se nezdráhám posunout tabulku hodnocení o jednu lepší čtyřku. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohle se opravdu povedlo. Výborná záležitost! Dvě hodiny trvající zobrazení údělů hrstky přeživších atomovou válku (či tak něco). Jejich útočiště je jakýsi bunkr, který si jeden ze zúčastněných vybudoval. Hrstka chlápků, jedna dívka, jedna žena a její dítě zde místo vyhlídek na přežití a jakous takous budoucnost nacházejí pouze utrpení. Nejde ani o to co, nebo kdo je "tam venku". Ale co je uvnitř bunkru. Uvnitř v bunkru je totiž "lidskost", samotná podstata lidskosti, která se postupně a nevyhnutelně vyjevuje jako psychický, psychologický, sociální, etický a fyziologický rozklad všech zúčastněných ... Všichni proti všem, primitivní způsoby vymáhání si práva ve "smečce", vzájemné zneužívání atd. Ano, člověk ve své "krásné" holé podstatě. Film má špičkový vizual a fakt jsem kroutil hlavou, jak detailně může být vykresleno nějaké obyčejné podzemí, ale prostě všechno ... K tomu se musí připočítat úžasná hudba, fakt úžasný a nádherný, dojemný a smutný hudební doprovod!!! A pak samozřejmě nějaké to násilí, krev, hnusy, sekera, vypjaté situace atd... Dopředu jsem nevěděl, jak dlouhou má film stopáž a když jsem myslel, že mu již dochází dech, nabral v poslední půlhodině excelentní obrátky!! Bravo!! Ta poslední půlhodina je fakt mazec!! Samozřejmě by se dala spousta věcí filmu vyčíst. Třeba ne příliš logické jednání postav nebo mi přišlo, že si tvůrci trochu neumí poradit s se základní proměnnou - tedy časem. Ale to je jedno, ten film je fakt super a skoro vůbec jsem se nenudil a úžíval si ho. Jedna z mála ne-exploitačních (no i když ... ;-) ) novinek, která mne opravdu v posledních měsících v rámci hororu nadchla a dostala ... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé - horor to príliš nie je. To však neznamená, že je to vhodné pre slabšie povahy, práve naopak - Divide zobrazuje najčistejšiu ľudskú krutosť, v nárazových vlnách doráža na vašu psychiku a každou sekundou audiovizuálneho utrpenia vás ženie do stále hlbšieho a prenikavejšieho šialenstva. Brutalita tohoto filmu má v mainstreame len minimálnu obdobu (a konkurenciu), nezávislá produkcia zasa nemá na niečo takéto dostatok peňazí. Xavier Gens dokazuje, že so skvelým obsadením a látkou so skutočným potenciálom dokáže vykúzliť depresívnu klaustrofobickú atmosféru približujúcu sa legendám ako Carpenterova Vec. Biehn je neskutočný badass, Ventimiglia a Eklund sú zmrdi, že by som na nich bez váhania vzal motorovku, a Ashton Holmes najväčší sympaťák filmu. Teda nie žeby zvyšok nejako zaostával. Jedinou vadou je objektívne príliš dlhá stopáž a subjektívne pocit straty časti atmosféry v druhej polovici. Film si aj tak zaslúži pozornosť, ktorá je mu neprávom odopieraná - a hodnotenia na IMDB považujem v tomto prípade za čistokrvnú šikanu. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Špinavé, občas nedomyšlené, chvílemi výborně atmosférické a na závěr, také perfektně vymyšlené, se všemi těmi méně známými tvářemi, které prožijí své peklo, očistec a někdo se na konci možná proplave k "ráji"... Rádoby buřičská snaha naznačit "zdroj zkázy" jsem skoro až přehlížel, stejně jako ty patriotické náznaky. To zajímavé bylo v lidech a jejich přeměně, díky které Gens dokázal vytvořit skoro až novou "rasu" z dvou jinak mladých a normálních lidí... Trochu toho Voldemorta tam bylo:)). Kdyby jen Gens dal víc důraz na ty správné prvky a záměrně nechtěl provokovat Ameriku, tak to mohl být ještě o hvězdičku vybroušenější zážitek. PS: kde ty lidi brali vzduch, kdy z venku ne?:) Vždyť motor na benzín, všechen kouř, jejich vlastní dýchání... no, práce s časem ve filmu je tak záměrně nejasná, že se těžko divák orientuje a tyhle otázky asi nesmí řešit:) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Fotografia Mickeyho manželky je reálnou fotografiou herca M. Biehna a jeho manželky Jennifer Blanc. (MikaelSVK)
  • Natáčení bylo přerušeno kvůli erupci islandské sopky Eyjafjallajokull, která v roce 2010 ochromila dopravu mezi Evropou a Severní Amerikou. (oje)
  • Součástí štábu byl také nutriční specialista, který protagonistům sestavil dietní plán. (oje)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama