Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena, spisovatelka, se dostala do svízelné situace. Je rozvedená, musí se starat o dvě školou povinné holčičky a nemá rameno, na němž by si poplakala. Někdy se nějaký muž, tedy řekněme rovnou chlap, najde, ale bez pořádné lásky to není ono. Nedá se říci, že ambiciózní autorka, která chce za každou cenu prorazit, na situaci nenese žádnou vinu. Je tak trošku feministka svéhlavička, ale jen trochu: konec konců, taky potřebuje nakonec někoho, kdo zašroubuje žárovku. Její dcerky jsou velmi chytré a mají po mamince velkou fantazii. Svými dětskými, vážně míněnými zásahy do matčina života, komplikují situaci. A tak, jestli nakonec najde rodina tatínka, je ve hvězdách. Možná, že postačí věrný a dobrý přítel... a jednou, kdo ví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Divnofilm ... takový česky rozverný - za každou cenu, v každé situaci. Výsledek je HODNĚ nedůvěryhodný, umělý. Líbil se mi domov lehkovážné Xenie a jejích nezvedených holčiček - se všemi těmi malůvkami a ptákovinkami působil velice vlídně a zabydleně, úplně pětihvězdičkově. Ale nehodnotím útulnost bytu ... :-)) ... Takže jenom za 2*. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ty ženy píšou čím dál víc zajímavěji. Zajímavěji povrchní to snad být nemohlo. Měl bych si myslím něco přečíst, zda i v psané podobě to bude vyznívat jako návod k použití. No a jak to vlastně bude dál? Co když se podle toho někdo začne chovat? Koho to tak může inspirovat, jednobuněčné organismy? Zajímavé bylo to drobení do "kapitol," asi se někomu nechtěl psát scénář a tak překopíroval knihu rovnou. Tak ne, ech, to byl záměr. VE FILMECH TO VŽDYCKY VYBUCHNE. Ať žije realita! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už Deník šílené manželky byl šílený. Divnovlásky je zase divný, takže to Irena Obermannová nevylepšila. Jediné co mě na filmu zajímá je to, zda se jedná o román s autobiografickými prvky. Ovšem neshledávám nic zajímavého na filmu, kde se matka dvou dětí chová méně zodpovědně než starší dcera. Vlastně to vystihla, když své opilé matce řekla, že ona taky má své problémy o které se nikdo nezajímá a její matka je dospělá a měla by si umět poradit. A místo toho je jen ožralá. Jediný herec na kterého se dalo dívat byl Pavel Liška. A i ten to správně vystihl v závěru. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Divný film to je asi nejvystižnější slovo pro tenhle televizní snímek podle předlohy spisovatelky Obermannové. Původní knihu neznám, ale jak jsem slyšela bude asi výrazně lepší než film. U Divnovlásek se každou chvilku divíte, protože mají tolik podivných a nereálných momentů podle kterých by racionální člověk nejednal a nechoval se a z toho zase chvilku máte pocit – ano, tohle je scéna z obyčejného života. Čili jako na houpačce. Je to divný film, ale co to určitě není – není to komedie, to ani omylem. Jen divný až hodně zvláštní televizní produkt, který už podruhé vidět opravdu nemusím, i když jisté kvality nabízí, ale evidentně pro někoho jiného než pro mě. 35% ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Měla jsem možnost zhlédnout film bez podstatného násilí, skákání přes kozu (a to jsem se tak těšila!), hrozné kamery, která využívá stále stejné záběry (že by to bylo tím, že se vše odehrává stále na stejném místě?), ale teď pojďme nadávat na herečky. Kdo se přidá? Liška byl jediný, kdo hrál, ale ten dostal roli dle svého gusta a umu. Aňa zapomněla, jak se artikuluje a to zřejmě dostala do vínku její dceruška Justýna, kterážto přehrává každou scénu, ve které hraje, drmolí a není jí rozumět. Naopak její starší sestra se to naučila, proto občas jen přehrává a její afektovanost není tak nápadná. On samotný příběh není zvlášť nápaditý a už od začátku tušíme, jak vše dopadne (neříkejte, že jste to nevěděli!). Ale co bych měla čekat od TV filmu? Možná víc vtipů, kratší stopáž a méně ukecanosti a popisnosti. Jelikož dívat se na ''a teď přijede tatínek'' či ''držkopád číslo jedna'' je velmi unavující. Proč rovnou nenapsali ''a teď si hlavní hrdinka dojde na záchod'' či ''matka donutí dcery vynést koš''? Možná, že bychom se ve filmu více vyznali! Na druhou stranu, Divnovlásky jsou lepší, než drátem do oka! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Hřbitov, na kterém se točily scény tohoto filmu, patří ke kostelíku v obci Chvojínek. (Brtniik)
  • Televizní film je adaptací stejnojmenné knihy Ireny Obermannové. (Olík)

Reklama

Reklama