V tomhle mistrovském kousku s netradičním výchozím námětem Woody Allen dokazuje, jak tenká je hranice poznání, sebeuvědomění a sebeklamu a jak se překvapivě odráží v našich instinktech, pocitech a chování.(10.5.2007)

Rozpočet $10miliónovTržby USA $1,562,749Tržby Celosvetovo $-(24.11.2008)

Jo tak tohle je jina kava nez Zari a Interiery. Pribeh sice zase resi vztahy, praci a podobne, ale cely je to podany takovou zajimavou formou, ale nutno uznat, ze jsem se v deji misty ztracel, protoze je podanej fakt docela kosate. Jinak herci hrajou perfektne, ale nikdo tu vylozene nevicniva. Celkove povedeny drama a jakoze mam rad spis Woodyho komedie, tohle me fakt zaujalo. Navic delka 75 minut utece jako nic.(7.2.2009)

Podívala jsem se vedle na manžela a bylo to, jako by byl úplně cizí osoba. Tak jsem rozsvítila světla, vzbudila ho a poprosila, aby mě objal. A až po dlouhém čase jsem se znovu uklidnila. Ale v jednu chvíli předtím to bylo, jako když se otevřela opona a já se viděla v jasných barvách. Z toho, co jsem viděla, jsem měla strach. Některé scény dokážou člověka rozložit a porozhlédnout se v jeho nejniternějším já. S Allenovou brilantní ženskou studií nebudou mít mužští diváci žádné problémy. Woody po vzoru svého veleoblíbence Bergmana nechal působit jednu výraznou ženskou postavu na druhou a pohrál si s metaforami. Hope (postava Mii Farrow je jménem představena až v titulcích) totiž Marion provádí po důležitých místech, na kterých si má uvědomit stěžejní okamžiky svého života a pokusit se zjistit jeho smysl. Film, který diváka dokáže nahlodat natolik, že si ani nejbližšími lidmi není zcela jistý.(13.5.2007)

Allen poriadne pritvrdil. Žánrovo, tematicky aj spôsobom spracovania príbehu. A keby som nevidel pri poste režiséra napísané jeho meno, tak by som tento film k nemu určite nepriradil. Podobne ako pri 'Match Point'. Samozrejme pre vážnosť snímku nemohol obsadiť aj seba, takže netradične allenovka bez Allena. Ale ten humor sa tu žiadal. Pár scén naznačuje akýsi zvyšky tých typických komediálnych čŕt, ktoré si Woody jednoducho, aj keď možno len podvedome, nemohol odpustiť. To ale zhadzuje nastolenú tému. Príbeh aj keď je kratučký, trošku nudí. Neallenovskí herci sa do toho ale poriadne opreli, no výsledok je pre mňa priemerný. 65%.(4.3.2008)

Woody Allen v pozícií, v akej ho nevidíme často. Komorne a jednoducho zobrazený príbeh chladnej povrchnej intelektuálky, ktorá skrz existenčne zameranú pacientku pochopí, aký bol jej život prázdny a bezcitný. Gena Rowlands hrá presvedčivo a ide o realisticky zachytenú drámu, ktorá mňa osobne dostala, pričom sa u Allena klasicky nedočkáme žiadnych sentimentálnych výlevov. Veľmi pekný príbeh o tom, koľko času máme na to, aby sme uzavreli jednu kapitolu, prevrátili list a začali znovu s čistým pocitom pokoja a šťastia.(24.8.2010)

Vcelku nečekaný, intimní zážitek. Když se na plátně objevil obraz od Gustava Klimta, říkala jsem si, že to je fakt, že film působí podobně jako vídeňákovy secesní geniálnosti. Způsob vedení, vyprávění je velmi osobitý a rozhodně v divákovi (ve mně) něco probouzel. Jenomže co? To je právě ta otázka.(21.8.2010)

Asi tady budu mezi těma 5* komentářema jako pěst na oko, ale Woody mi zase dokázal, že je zívačkový režisér. Jiná žena je o 100% lepší než třeba Září, protože tady se alespoň něco děje. Gena Rowlands je dokonalá a její tvář a lá Buster Keaton, mě úplně odrovnala. Ke konci už konečně dostává film grády, jenže na to je už trochu pozdě...(8.5.2007)

• gudaulin

Pokud dobře počítám, jde o mou sedmnáctou "allenovku". Byly mezi nimi kousky výjimečně dobré, velmi dobré i průměrné, ale nikdy ne špatné a nezáživné. Označit Jinou ženu rovnou za špatný film bych si netroufl, na to má tradičně kvalitní herecké obsazení a tomu odpovídající herecké výkony a silné ústřední téma. Na druhou stranu se mi u Allena ještě nikdy nestalo, že by mě příběh nudil, ale bohužel tentokrát mě příběh stárnoucí ženy, která v padesáti letech prochází životní krizí, lituje svého potratu, bezdětnosti, rozhodnutí o milostném životě a rodinných vztazích, jednoduše nedokázal vtáhnout do děje. Woodyho Allena mám raději v jeho komediální a zejména tragikomické poloze, která mu sluší víc, protože ji jednoduše taky líp umí. Jiné ženě schází určitý komediální nadhled, který by oživil dialogy a dal filmu svižnější tempo. Celkový dojem: 45 %.(7.8.2008)

Moc dobrý psychologický film o postarší ženě, která má sice na první pohled všechno, ale ve skutečnosti nemá nic a vede jen prázdný chladný život. Film je navíc obohacen několika zajímavými vyprávěcími postupy, v nichž jsou zrekapitulovány minulé události hrdinčina života, a podle mně i ideální stopáž, která zajišťuje, že se z filmu nestává rozbředlá nuda.(7.5.2007)

• Visáč

Akonáhle sa Allen pokúša byť vážny, stráca pôdu pod nohami a v prípade Inej ženy sa nič netušiaci divák stáva pomaly ale isto obeťou konverzačného holokaustu.(8.5.2007)

Woody Allen sa "vyzná" v ženskej psychike...To by sa mohlo zdať pri pozeraní niektorých jeho filmov, kde ženy sú hlavné hrdinky.Až pri Another Woman ma pri viacerých scénach napadlo, že film obsahuje viacero projektívnych prvkov, ktoré ale nevyplávajú na povrch prostredníctvom samotného Allena, ale "zamaskované" v podobe prežívania ženy, v tomto prípade Geny Rowlands. Aspoň ja som v Another Woman postrehol pár veľmi silných momentov a myšlienok, ktoré majú bezprostredný súvis s Woodyho životom..Film ako taký svojou kvalitou a hĺbkou radím hneď k Interiors, čo znamená že ho hodnotím len kladne, hoci pre niekoho to môže byť nuda:)(24.7.2006)

vynikajuca allenovka. skvele myslienky, dialogy, monology, predstavy. proste zamyslanie sa nad zivotom, dumanie nad preslapmi z minulosti.. velmi realne.. u mna jednoznacne jeden z tych lepsich allenovych filmov.(18.7.2007)

Woody Allen je skutečně mistr psychologie, dialogů, bonmotů a překvapivých zvratů v ději. To všechn o platí i zde, co mne trošku rozladilo, byla ovšem slabší pointa.(31.3.2012)

Kamera Svena Nykvista neměla příliš mnoho příležitostí se projevit, vedení herců bylo (jako u Woodyho skoro vždy) žalostné, ale scénář - scénář byl výborný. Chtěl bych žít ve filmech Woodyho Allena. I v těchhle depresivních.(7.5.2007)

Tíživé a osobní... U Allena se ovšem těžko dají směšovat oba tyto jevy samovolně a byť znějí osudově až běda, jsou vlastně velmi prosté. Tíživé jsou většinou Bergmanem načichlé (zde dvorní mistrův kameraman Stan Nykvist) příběhy na neosobním místě, kde se iluze vytrácí při melancholickém bloumání nespokojených osob. Je tu jeden podstatný rozdíl, zatímco z Bergmanových postav mám většinou pocit potlačovaných emocí, co pouze čekají na výbuch, u Allena se nic neskrývá, protagonisté jsou zkrátka unavení a tak ani na maskování ve společností nemají moc sil. Potud tíživost, s osobním vkladem je jiná práce. Osobní jsou podle mě také filmy, kde se WA vysmívá světu, pouze u depresivněji laděných se možná zdá být otevřenější (dle mého klam, niternost přece nesouvisí s depresí). Takže v zásadě typický Allen, jen humor vynechal... Film nenudí, ale fanoušci klasik asi budou děkovat za vstřícnou stopáž. Vše je daleko pozvolnější, s umírněným hudebním doprovodem a minimálním glosováním typicky allenovských situací. Ona „jiná žena“ mi pak připadá jako osoba u Allena typická, co si v jeho filmografii zasloužila vlastní spin-off, protože její chování a postavení je mi moc povědomé. Bylo poučné v jejím deníkovém vyprávění procházet a hledat příčiny všech těch skleslých obličejů (zásadní se mi jeví slovo sebeklam → užité opakovaně, vztahuje se k přehnaným očekáváním v životě a následné kocovině). Nejsem milovník duchovnem prostoupených postav, což symbolizuje Mia Farrow. Naopak se mi zamlouval flashback á la popis fotografie. Vzpomínky jsou v pohybu (víří v nás), i když jen na fotce... Těch nápadů by se našlo víc. Jen mě mrzí, že v tomto období Allen vnímal cokoliv pozitivního vlastně jen, pokud se vrátil do minulosti, třeba éry rádia....(1.2.2012)

FENOMENÁLNA ONE woMAN show by Gena Rowlands.(1.9.2009)

Režijními postupy, kdy se hlavní hrdinka, padesátnice Marion, vrací v retrospektivách do minulosti a vstupuje do ní se současnou vizáží a věkem, se tento film velmi podobá Lesním jahodám Ingmara Bergmana. Stejně tak i námět je dosti podobný. Přesto by se Jiná žena nedala označit jako plagiát. Woody jako by vzdával hold svému "idolu" a přitom stále zůstává svůj. Je to taková chuťovka pro oprvdové milovníky Allenových filmů.(15.5.2007)

Jiná žena, a tak trochu jiný Woody. Jeho cesta do hlubin vdané padesátnice mě o pár desítek let a jedno pohlaví minula...(13.2.2012)

• GodComplex

Je neco horsiho, nez nudny Woodyho film, ktery resi vztahy a snazi se byt vtipny? Ano, nudny Woodyho film, ktery resi vztahy a ani se nesnazi byt vtipny! Woodyho radobyvtipne filmy cas od casu alespon obsahuji nejakou tu ironickou, sarkastickou, nebo vtipnou hlasku. Woodyho podobne vazne ladene Interiery alespon dokazaly vytvorit nejakou tu atmosferu a Woody absenci sveho radobyhumoru skvele vynahradil zajimavymi zabery a na jeho pomery kvalitni rezii. Tenhle ultra nudny paskvil nic podobneho nenabizi. "I wondered if a memory is something you have or something you've lost." 1/10(2.5.2010)

<< předchozí 1 2 3