Reklama

Reklama

Bezvadíkyještěprosím

  • USA HappyThankYouMorePlease
Trailer 1

Bezvadíkyještěprosím je příběh šesti newyorčanů, kteří zápasí s láskou, přátelstvím a vděčností. Jsou příliš staří na to být teenagery, ale nejsou připraveni být dospělými.
Seznamte se Samem (Josh Radnor), je mu něco přes dvacet, žije v New Yorku, živí se jako spisovatel a nějak nemá pod kontrolou ani svou kariéru, ani milostné vztahy. Poté, co do jeho života náhodou vstoupí opuštěné dítě, jenž jeho kariéru zcela rozhodí, potkává závazků se děsící Sam, krásnou barmanku a zpěvačku Mississippi (Kate Mara). Sam se do ní zamiluje tak, že navrhuje vztah nejen na jednu, ale hned na tři noci ... dokud se neprobudí a neuvědomí si, co to vlastně dělá. Ovšem neumí si představit, jak bude ve svém bytě žít s dítětem, které přijal, a s dívkou. Začíná se však na svůj strach ze závazků dívat trochu jinak. Musí přijít několik nečekaných událostí a trochu zamyšlení se nad sebou pro Sama (a jeho v lásce podobně nešťastné přátele), aby se zbavili romantického cynismu a pochopili, co to znamená milovat a být milován. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na Radnorov debut. Ani nie tak kvôli himym, ale pretože som pozeral jeho (zatiaľ dva) filmy v opačnom poradí a stihol sa mi už vyprofilovať ako autor. A teda vedel som, že točí nezávisláky a má rád Allena a literatúru. Tento film bol veľmi osobný. Vlastne mal niečo aj z Woodyho, ale viac bol cítiť autorov názor, prístup a uchopenie. Som takmer presvedčený o tom, že dej bol do istej miery autobiografický. Ale netreba mi vedieť do akej. Jedná sa o príbeh točiaci sa okolo zopár postáv, ktoré sú napísané, obsadené, aj zahraté veľmi dobre. Zrozumiteľne a prirodzene. Ide hlavne o to, že viac než príbeh s postavami, je to príbeh o postavách. Ako to už vo vzťahovkách býva. Príbeh je len v kontexte s charaktermi, nie naopak. Je to síce len short story, ale to je väčšina filmov. Som rád, že režisér chápal tieto veci vo svojej prvotine a preto som spokojný. O to viac, že ide o mladého začínajúceho režiséra, hrajúceho mladšieho človeka než akým je, ktorý sa ale paradoxne cíti byť starší. Zaujímavé. Vypovedá to z časti o jeho osobnosti. Aj keď to už možno fabulujem. PS: Keďže v jednoduchosti je krása, páčila sa mi tá scéna ako si navzájom hádzali kľúče. Tá metafora. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný a komorní příběh s velmi uvěřitelnými postavami řešící vcelku obyčejné problémy (s výjimkou toho, jak si z metra odnesl domů malýho černouška :-D). Jakožto Radnorovu prvotinu to musím pochválit, protože scénář byl řemeslně odveden lépe, než to dokáže většina větších zvířat Hollywoodu. Jen tak dál. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Vezměte film Woodyho Allena, odstraňte ironii, sarkasmus, sexuální komplexy a talent pro přirozené dialogy a co vám zůstane? Trapný a nudný blábol nesympatického neherce, jehož ego přebujelo hranice jeho životního sitcomu. Nehezcí ňujorčané, co se chovají jako idioti a ve snaze o bohémský, intelektuální nadhled plácají strašlivé píčoviny, pardón, chtěl jsem říct životní moudra, z nichž by se jeden pozvracel i po koňské dávce Kinedrilu. Přeji Tedovi, aby mu Potkávání jejich matky zabralo ještě spoustu času a neměl kdy vybíjet si na ubohém divákovi své, jistě nedoceněné, scénaristické a režiserské ambice. StímhleběždoprdeleRadnore. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Koho proboha napadlo přirovnat tenhle film k těm od Woodyho? Kromě adorování New Yorku a otírání se o L.A. tam není žádný společný bod. Chybí nadsázka, vtip, obnažující postřehy i inteligentní dialogy. Postavy sice chrlí jednu životní pravdu za druhou takže si z té přehršle každý jednu vybere a získá pocit že mu film něco předal, ale stejnou práci odvede i A4 citátů. Snímek trpí tím že Josh Radnor nevěděl co chce přesně natočit a snažil se pojmout úplně všechno. Ve výsledku to vypadá tak že se děj rozpadl na tři jen volně spletené linie, navíc vnitřně roztříštěné. Připadalo mi jako kdybych sledoval sestřih klíčových událostí jedné sezóny nějakého mně neznámého seriálu. Možná je to dobrý seriál, a určitě je slušně natočený, ale bez možnosti vidět i okolní balast a chápat kontext jsem si tenhle výcuc moc neužil. Slabé tři hvězdičky. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrej film a Josh Radnor i Kate Mara jsou vážně dobří a v mém žebříčku oblíbených herců/hereček jsou vysoko, ale celkově je v tom na mě moc zamilovanejch řečí, moc romantiky. Někdo to vyhledává, já práve naopak spíš sahám po jiných filmech. Ne jako že to přímo nemám rád, ale prostě to nemusím a tím pádem, když jsem se rozmýšlel mezi 3 a 4 tak to bylo jasny. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Annie (Malin Åkerman) lze při několika záběrech vidět vlasy čouhajíc zpod šátku a to i přesto, že postava trpí autoimunitním onemocněním. (Hellierer)
  • Josh Radnor v tomto filmu debutoval jako režisér. Zároveň napsal i scénář. (Pumiiix)

Reklama

Reklama