Reklama

Reklama

Frankensteinova pomsta

  • Velká Británie The Revenge of Frankenstein (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zachráněný od gilotiny svým oddaným trpaslíkem Fritzem (Oscar Quitak), přísídlí Baron do Carlsbrucku, kde se stane slavným lékařem Dr. Steinem (Peter Cushing). Ale pod maskou charitativní činnosti pokračuje ve svých lékařských pokusech. Fritzův mozek transplantuje do normálního zdravého těla (Michael Gwynn). FRANKENSTEINOVA POMSTA - klasický horor, který si získal nejen diváky, ale i kritiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Peter Cushing opět potvrdil, že je skvělým hercem a pro tuto roli se naprosto skvěle hodil. On ovládá film a „Frankensteinova pomsta“ je díky němu dobrá i přesto, že zde není nijak nový příběh a v podstatě se jen opakuje to, co již bylo řečeno předchozí filmem a vlastně i předchozími verzemi, jež byly adaptacemi pro filmové plátno. Snímek neurazí, ale nadšením z něj nejásám. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým Universal to s doktorom Frankensteinom vzdal už po dvojke a jeho potomkovia boli len kulisou, ktorá dáva filmu meno a hlavnou postavou bolo monštrum, Hammer to zobral z druhej strany. Hrdinom je doktor Frankenstein a jeho predstaviteľ Peter Cushing je démonický a kradne ostatnému osadenstvu každú sekundu, čo je na plátne. No príbeh je skôr scifi ako gotický horor a navyše monštrum v tomto filme nemá skoro žiaden make up a vyzerá ako Michael Palin. Čo je, pri všetkej úcte k Michaelovi Palinovi, v tomto kontexte výrazný zápor. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které přímo navazuje na první díl a které je (pokud jde o děj, postavy, atmosféru atd.) kvalitativně na úplně stejné úrovni. Zápletka je sice silnější, jelikož zachází ještě dál a hlouběji (má velký potenciál k rozpoutání vášnivé diskuze na téma lékařské etiky), ale jako regulérní horor to funguje ještě méně, vlastně jen v několika málo scénách (především v poslední třetině). To je ovšem spíše takové suché konstatování, než nějaké kritizování, protože většina filmu se strašit, děsit a napínat vlastně ani nesnaží. Lepší žánrové označení by dle mého bylo: chirurgické drama s prvky hororu. 70 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Frankenstein. Řezník. Vrah. Od Hammeru mám raději upírské horrory, jenže Cushing je tak neodolatelný, že už jen kvůli němu stojí za to se podívat. Perfektní režie, dobrá kamera, výborná hudba. A přeci jen mi něco chybí. Strašidelnou atmosféru, temné lesy, ruiny hradů, mlhu nad močály a hřbitovy (pravda, jeden hrob by se našel - otevřený dokonce dvakrát- a v závěru je nefalšovaná londýnská mlha)....vystřídaly laboratoř a nemocnice s bezdomovci, pravý gotický horror nahradilo psychologické drama o touze člověka po poznání, o smyslu lidského života. Svým způsobem je snímek ponurý a patřičně zvrácený, když sledujeme snahu stát se pánem nad životem, pokořit přírodní zákony. Frankenstein je chytrý a vzdělaný, ale také patřičně namyšlený. Jeho pýcha se mu stane osudnou! Když odmítne utéci do bezpečí, začne se okolo něj stahovat smrtící smyčka. Žijeme jen dvakrát, a jak se zdá, vědec podruhé smrti neuteče... Umírněné gore efekty odpovídají době, i když operace pod rouškou může působit děsivěji, než v naturalistickém podání. A o zkrvavené mozky nakonec divák nepřijde! Zobrazení nahoty nulové (byť minimálně Eunice Gaysonová by za to stála!). Dnes již klasický snímek, u mě za 3,5* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja nie som fanúšikom Frankensteina ale som fanúšikom Hammeroviek aj P. Cushing, tak je jasné že som dal možnosť aj tomuto filmu a nesklamal ma. Bola tu pochmúrne mrazivá atmosféra a ešte viac ju znasobovala silno duniva hudba, ktorá v niektorých fázach bola silno strašidelna. Silná atmosféra, dobre herecké výkony, mrazivá hudba. Jedna z veľmi vydarených Hammeroviek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Pracovní název byl Blood of Frankenstein (Frankensteinova krev). (liquido26)
  • Deník Daily Telegraph byl snímkem tak pohoršen, že BBFC (Britská rada filmové klasifikace/cenzury) navrhl novou kategorii, do které by snímek spadal - "Pouze pro sadisty". (liquido26)

Reklama

Reklama