Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o mladé Anabelle, královně krásy, která náhle zemře během soutěže. Dostane se ale do pohřebního ústavu, který spravuje utrápený Elvis. Poté, co se Anabelle zázračně probudí, naváže s Elvisem vztah. (Ant)

Recenze (87)

Domec 

všechny recenze uživatele

Marnice se snad jeste v zadnym romantickym dramatu neobjevila. Elvis jakozto mlady balzamovac mrtvol, co si budem povidat tak trochu i perverzak a na druhou stranu "umelec" se setkava s Anabelle opravdu kurioznim zpusobem. Anabelle, "slavna" modelka, prezivsi svoji smrti a nakonec taky ztrapena zivotem se zvlastnim zpusobem sblizuje s Elvisem a jeho tatinkem Charliem a meni jim tak jejich doposud zabehnuty zivot. Vetsina pribehu se pak odehrava v jejich usedlosti, kde vidite postupy ve vztahu hlavnich hrdinu. Jednu z mala veci, kterou bych vytkla je to, ze se tvurci malo zabyvali Anabellininym z mrtvych vstani. Smetli to ze stolu, jako by casto stavalo, ze se vam nekdo jen tak probudi na balzamovacim stole. Nikomu to tam neprislo divny, akorat me za televizi. Jinak musim uznat, ze film pusobil mile a skoda, ze i dost predvidatelne; ale furt nadprumerne. A nakonec s vyrokem "zazraky se deji" bych k film zaradila i do zanru mysteriozni. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Svým mírně bizardním příběhem mi to trochu připomnělo Camille. Tenhle film ale funguje na malinko realističtějším základu, ačkoli mu vládne velmi snová atmosféra a malebná kamera. A s tak talentovanou hlavní dvojicí se jedná o jedno z nejpodmanivějších romantických dramat za poslední dobu.... Po opakovaném zhlednutí musím říct, že film neztratil nic ze své odzbrojující poetiky. Pro mě je tohle jeden z těch snímků, které se točí jednou za dekádu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čisté scífko. Božská Blake Lively balí Elvise a jemu je to nejdřív jedno. Skvělá romanťárna, ke které si musí člověk cestičku doslova vyšlapat, jelikož zapadla strašlivým způsobem, až je to na Weinsteiny nezvyk (klasická nezávislárna). V tv to neuvidíte, ale tenhle klenot tak jednou do roka doporučuji na zlepšení nálady. Škoda, že jsem se napoprvé náladově nedokázal vtáhnout do děje úplně. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Nenásilné, nezávislé, nenaštve, nepřekvapí. On po řadě událostí podle některých nekrofil, ona celkem sexy kůstka. Mezi nimi brzy láska. Jen je třeba vysvětlit tu jeho nekrofilii. Vše se trochu zašmodrchá. Pomohou slunečnice. Prima kytky. Všechno ale dobře dopadne. Pokud neumřeli, žijou dodnes. A její matka ať si laskavě vydloubne oko. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Krásný a lidský film - tak bych definoval toto nenápadné dílko Elvis and Ababelle. Film je zasazen do obyčejného, ale přesto nádherného prostředí, díky čemuž vznikly některé doslova ikonické scény a záběry. K tomu všemu hraje v pozadí skvělá hudba, takže o opravdový požitek není nouze, nemluvě potom o úžasném hereckém výkonu Blake Lively, která své postavě dodala osobitý charakter a filmu tak i zvláštní nádech. Proč ale přes samá superlativa nedám plné hodnocení? Protože tento film má jistou pasáž, která je sice originální, ale mě do jinak vážného a realistického snímku prostě nesedla. A něco podobného platí o závěru, ze kterého na mě dýchlo trochu kýče (možná trochu silné slovo, ale lépe to vyjádřit nelze). I když - to je asi spíše otázka vkusu. Jako celek je to zkrátka nedoceněná bomba - rozhodně doporučuji zhlédnout. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama