Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

castor 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson to po svých ne úplně šťastných eskapádách zkouší po linii menších, zato poctivých filmů. Předhazuje nám navíc tu postavu, kterou máme rádi, a to nejen proto, že má ve tváři permanentně rošťácký výraz. Gibson už při spolupráci na scénáři (podílel se i na produkci) věděl, že z toho může vzniknout zábavná divočina a toho se také držel. Celé bizarní prostředí mexického vězení je totiž vším jiným, jen ne normální. Podivné postavičky se tak pohybují v trošku náhodném ději a tahle slepencová snaha obsáhnout všechno a všude dělá z Melova dítka až moc nesoudržnou záležitost. Divákovi (troufám si říct) ale spíš víc vadí ona „jinakost“, s kterou Gibsonova pošramocená mediální identita vyrukuje. Pod dohledem nějakého horšího režiséra by Moje letní prázdniny mohly dopadnout jako šílený a nefunkční guláš, vím, že se na ně už nikdy nepodívám, ale mě nakonec ve finále poměrně bavily (proto nakonec ty hubené čtyři hvězdy). Jen nesmíme přemýšlet nad tím, kdyby si je vzal pod křídla nějaký hodně slušný filmař!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mele, Mele, co sis to jen semlel do scénáře? To byla komedie, parodie nebo drama? Prostředí mexické věznice bylo sice exotické, přeci jen je to oproti všem těm nápravným zařízení v USA jiná liga, ale to bylo tak vše. Ještě kdyby tam byl Mel sám za sebe a pro své melounky..on ale do toho musí vstoupit ubohý hošík s čerstvými játry se snědou mamkou.. Závěrečná mlata mezi mafiány a bossy sice byla efektní, ale neuvěřitelná, stejně tak obrácení se na správnou cestu zlé sekundatky při operaci... Mel je pořád sympaťák, ale nějak na ty akční hrdiny už prostě nejni. A nakonec všeho špatného ani nepřiletěl ten Eastwood :-) !!! Takže já dávám za dvě tašky s prachama, protě mně to zrovna nějak moc neoslovilo. * * ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre nezasvätených možno totálna bračka, pre milovníkov Gibsonovho šarmu, charizmy bad-assovských postáv a kick-assovských scén je tento film časostrojom do minulého štvrťstoročia. Scenár zaujímavo strieda viaceré tempá, akoby tvorcovia počas natáčania prepisovali scenár a nevedeli sa rozhodnúť aký dať vlastne film ráz. Vedeli to ale presne a po dlhej dobe som videl konečne "iný" film, ktorý sa na nič nehrá, ale Gibson hrá presvedčivo nadupane, na malom priestore vie roztočiť poriadny kolotoč. So scenárom zaujímavým, okúzľujúcim a lišiackym sa nám postava Portera vracia v plnom nasadení. Obsadenie záporáckym Stormareom bola stávka na istotu a vyšla na výbornú. Pre mňa určite jeden z malých-veľkých filmov roku a veľké prekvapenie. 85%. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto filmu mám teda ozaj zvláštny pocit. Neviem čím to je, ale určite ho nemožno pokladať za výnimočný, ale ani za najhorší. Samozrejme ani Mel Gibson, už svojím vekom nepôsobí tak akčne ako V statočnom srdci, či v Odplate a to sa prejavilo z časti aj tu. Navyše akoby tato akčná "kotleta“ spadla do rozbehnutého mlynčeka na mäso, ktorý svojím pravidelným tempom to všetko pomlel a odrazu z uväzneného bankového lupiča bol gangster užívajúci si slobodu. Tým pádom použité dejové zápletky nedostali dostatočný priestor a hlavne čas, aby sa to viac zdramatizovalo. Zase na druhej strane treba pozdvihnúť sebavedomie a nasadenosť M. Gibsona v úlohe Portera ako aj prevedenie úvodnej auto naháňačky, či vzájomné vystrieľanie ozbrojených chlapov v spomalenom, priamom prenose. Režisérsky nápad spojiť príbeh z väzenského prostredia (ako Cela 211) a príbeh vybavovania si vzájomných účtov medzi gangstrami a neprofesionálnymi gangstrami ( ako Zbaľ prachy a vypadni) ma tiež veľmi neoslovil. V konečnom hodnotení sa nakoniec prikláňam k 50%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si človek myslí, že už nikto nemôže vymyslieť väčšiu stupiditu v podobe "sám vojak v poli vs armáda tisícich bojovníkov", príde niekto kto to úplne tromfne. A samozrejme, Američan v mexickom väzení okráda všetkých a každého spôsobom vreckára, ako na nejakom Baníckom jarmoku v Prievidzi. Porazí všetkých a všetko. Ujde, vráti sa, ujde, vráti sa. Predtým stihne udrbať niekoľko miliónov. Mafiáni sa samozrejme, ako úplní kreténi vyšľahajú medzi sebou, v base, aj mimo nej. Dr. House zas zastaví v katastrofálnych hygienických podmienkach prebiehajúcu operáciu - vyberú ľadvinu, vložia ľadvinu, vyberú, vložia. A to nehovorím o tom voľnom pohybe do basy a von, do basy a von. TAK TAKÉTO FILMY MA UBÍJAJÚ a keby som išiel nato do kina, ako ma pôvodne prehováral brat, zaplatil to nehorázne vstupné, plus kola, plus pukance - 15 € v p...i!!! - cestou domov by som zatiahol auto niekde do tmavej uličky a prerezal mu achilovky!!! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)
  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama