Reklama

Reklama

Rodinný film, k jehož vychutnání žádnou rodinu nepotřebujete. Neskutečně vtipný knižní bestseller ožívá ve skvělé rodinné komedii! Greg Heffley má velké plány do budoucna, ale nejprve bude muset překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího – střední školu! A to vůbec nebude snadné, vezmeme-li v potaz, že tam na něj čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Derek 

všechny recenze uživatele

taketo filmi boli kedysi pychou ceskej produkcie pre deti, ale momentalne su im dari v severskych a americkych filmovych studiach... nie je to nic kvoli comu by sa menily historicke knihy, ale deti to urcite potesi a mna ako dospelaka to nerozculovalo ale prijemne a nostalgicky pobavilo... vacsinou ide o nezavysle scenky poskladane do kopy tociace sa okolo hlavnej postavy grega (najmenej sympaticka postava filmu, egocentricky idiot ktoreho treba prefackat... o dost lepsi je robert capron ako jeho najlepsi priatel rowley a hlavne chloe moretz, ktorej je na skodu dost malo), ale vdaka dobrej rezii thora freudenthala (ktory predtym nakrutil hotel pre psy, ktory sa mi tiez dost pacil) vobec nenudi a obcas dokonca prekvapy i humor urceny rozhodne pre dospelych (hlavne vyber hlavnej ulohy do muzikalu wizard of oz a jej volba piesne)... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle druh filmů, jež jsou točeny z dětské perspektivy, protože mám pocit, že ve mně kus dítěte zůstal, a tak jsem schopen si to naplno užít. Tenhle film rozhodně není nějak objevný nebo snad nadprůměrně kvalitní, ale rozhodně je milý, příjemný, koukatelný a snadno stravitelný. Zkrátka je to taková dobrá blbost na odreagování a pobavení, a o to zde jde a podle mého názoru ani o nic jiné tvůrcům nešlo. Hlavní hrdina je docela sympatický chlapec, který má na cestě za oblíbeností prostě jen smůlu a moc mu nepomáhá ani jeho starší bratr, který ho jen provokuje a má ho jako terč svých vtípků. Hlavní hrdina se ale nevzdává, bohužel jak děj filmu plyne tak musí být divákovi jasné, že v tomto školním ročníku se už hlavní hrdina v žebříčku oblíbenosti posunout nestihne. Jako diváka mě docela nepříjemně překvapilo a hlavně zamrzelo, že když už hlavní hrdina zjistil, že je v něčem dobrý (mám na mysli zpěv), tak dostal ve školním muzikálu jen malou roli, to mi přišlo už ze strany scénáře (nebo tedy zřejmě knižní předlohy) jako moc velká rána pod pás vůči divákovi i vůči hlavnímu hrdinovi. Celkově ale film vnímám v rámci žánru jako film povedený, ale přece jen nikoliv nadprůměrný, a tak mu tedy uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Zdařilý projekt dle populární komiksovo-textové "nekonečné" série knížek pro starší děti. Ze všech tří dílů nejvíce hodnotím ten druhý, ale ani jeden z dosavadních tří (už měl premiéru čtvrtý) mne nezklamal. Hlavní hrdina je vybrán případně a role se zhostil skvěle. I Roderick je přesvědčivý. Některé hlášky z filmu jsou vynikající a celá série se dá bez problémů vidět i vícekrát. Dávám plný počet bodů, druhý díl mám i v TOP 50 nejoblíbenějších filmů. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Knižní (komiksová) předloha je na 5*. Je to knížka sice primárně určená pro děti, ale nad jejím suchým, jasným humorem se pobaví úplně každý. Přenést tu geniální jednoduchost pár čar a dvou vět, které tvoří většinu gagů, na plátno je dle mě nemožné. Tento film, není úplně špatný, ale je až příliš infantilní. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Príbehy čerstvého šiestaka Grega, ktorý ide do puberty a chce sa stať populárnym na škole no absolútne sa mu nedarí. Knižná séria mala u detí veľký úspech. Film je určený pre ne. Nenudil som sa ani ja, sem tam som sa zasmial, príbeh celkom fajn odsýpal. Taká oddychovka na odreagovanie pre celú rodinu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Knižná séria "Denník odvážneho bojka" bola vo februári 2019 dvanástou najpredávanejšou knižnou sériou na svete. (megajalec)
  • Keď sa tvorcovia rozhodovali, kde natočiť film, hľadali "perfektné americké mesto." Našli ho nakoniec v Kanade. (megajalec)
  • Halloweenský kostým Fregleyho je křížencem osla a jednorožce. (HellFire)

Reklama

Reklama