Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je tu konec školního roku a dlouho očekávané prázdniny jsou konečně tady. Malý Mikuláš, jeho rodiče a babička vyrazili k moři a ubytovali se v hotelu Beau-Rivage Hotel. Mikuláš si u moře najde nové přátele: Ben, který tam bydlí... Freddy, který pořád něco jí, dokonce i syrové ryby.... George, který je vtipný už jen proto, že je angličan, uplakánek Paul a Christopher , který chce mít vždycky pravdu a je to otravné... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (67)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že to tady zrovna dvakrát nešetříte. Já si jedničku pamatuju asi jako manželku školníka ze základky, takže vůbec nevím, o kolik lepší nebo horší je dvojka. A je mně to taky po zásluze jedno. Milá francouzská oddechovka, která je sice spíš o pantátoj než o Mikulášovi, ale na zadělání pěkného večera ve dvou to stačilo bohatě. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě na Mikulášovy patálie z roku 2009 to nemá. Už jen proto, že tu jsou jiní dětští herci a pro to, že je to pokračování, ale stále se nasmějete nad myšlením a výtržností těchto malých ničemů. Z Mikuláše se nám vyklubal malý Casanova aneb nestačí mu, že v minulém díle sbalil jednu slečnu, on si tady s ní celé léto dopisuje a při tom si tam začne s další slečnou... se kterou zdrhne do hradu plného výbušnin, bomb a zbraní... Který se úplně komplet zřítí do moře, těsně potom, co přejdou most... oba se na sebe jen podívají, pokrčí rameny a jdou dál.. ach ta dětská lhostejnost. Následně se vrátí domů a je nucen první slečnou rozejít se s druhou, s níž si začal dopisovat. Překvapil mě ten klučina jakože z Anglie... mluvil vážně dobře francouzsky (logicky, když je Francouz) s naprosto skvělým britským přízvukem... zírala jsem... musí mít prostě oba tyto jazyky jako rodné, jinak nechápu, jak by v takovém útlém věku, dokázal takhle dobře jazykově zvládnout svou roli. No co na to říct, všechno to bylo takové plné barviček, aspoň jednou jsem se díky tomu podívala letos v létě na pláž a Mikulášova nová parta byla stejně nezbedná jako ta předešlá a opět stejně charakterově rozličná. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

První filmový Mikuláš dopadl výborně, pokračování na něj zpočátku velmi zdařile navazuje, ale zhruba po třetině mu tak trochu dojde dech. Předně Mikuláš ustoupil do pozadí, sledujeme hlavně Mikulášovy rodiče (stejné obsazení, spolu s Polívkou, jako v předchozím filmu). To by nemuselo úplně vadit, kdybych se cítil přítomen v Mikulášově světě. To se ale děje jen napůl. Mám Mikuláše pročtěného skrz naskrz, ale většinu navržených dějových linek si scénárista přidal ze své vlastní hlavy. Dále, spousta dějových linek je jen nahozeno a nedotaženo, jediná rozpracovaná linka (s producentem a Mikulášovou maminkou) si to dvakrát nezasloužila. No a nakonec, tlačí se dost na pilu, takže humor je někdy trochu přihlouplý. A ten závěr s hradem, no, prominte, ten nebavil ani mou nejmladší dcerku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený, jak tu tenhle film při jeho premiéře dostával od místních všeználků tak hrozně na prdel. Mám takový pocit, že dokonce chybělo málo, aby film skončil u černých čísel, což si podle mě vůbec nezaslouží. Mikulášovy patálie na prázdninách totiž nejsou špatným filmem. To vůbec ne. Jenom už není první a taky už není tolik o Mikulášovi jako o jeho rodičích, což už taková legrace není. Ono totiž vnímat život dětskýma a dospělýma očima je sakra rozdíl a skloubit to dohromady jen tak nejde. A právě to je podle mě problém tohoto filmu. Jinak byl fajn a příjemně jsem si u něj odpočinul. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po nesmierne úspešnom predchodcovi Le petit Nicolas spred 5 rokov tu máme už o čosi menej úspešný sequel, ktorý bol naozaj o dve triedy (2*) slabší ako prvý film zasadený do školského prostredia. Tentokrát sa Nicolasova rodinka vybrala na dovolenku k moru, a tak som dúfal podobne ladený prirodzený detský humor, no v tomto prípade už to bolo o čosi viac silené ako predtým a aj tie výbuchy smiechu sa zredukovali takmer na minimum. Navyše detskí herci v tomto pokračovaní boli o čosi slabší, a najmä postavu Nicolasa zahral určite lepšie Maxime Godart ako teraz Mathéo Boisselier. Čo však bolo plus oproti prvému filmu bol motív detskej Lásky, ktorý mi v tom predchádzajúcom príbehu dosť chýbal. Ale ani to nevynahradilo všetku tú predchádzajúcu komediálnu prirodzenosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel na ostrově Noimoutier v provinicii Vendée ve Francii. (Laslo)
  • Scéna s chrápáním v hotelu je podobná (nejspíš ovlivněná) té samé scénce z  filmu Velký flám (1966). (mar48)

Reklama

Reklama