Reklama

Reklama

Dennis

(festivalový název)
  • Dánsko Dennis
Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2007, 18 min

Obsahy(1)

Ani Dennisovy svaly nedokážou zakrýt jeho bázlivost a především závislost na matce, se kterou stále žije. Navzdory své ostýchavosti se Dennis rozhodne pozvat na rande dívku, která se mu líbí. Krátkometrážní dánský snímek velmi citlivě ukazuje, jaký rozdíl může být mezi tělesnou schránkou a lidskou duší. (ČSFD)

Recenze (52)

standsiller 

všechny recenze uživatele

Osamotený a ( fyzicky ) veľký človek ? Hm... kto vie čo by na to povedali režiséri klasického filmu . Kinematografia pozná príbehy samotárov, ale tie majú oveľa hlbšie motívy. Na jedno pozretie to neurazí, ale žeby som toto považoval za nejak majstrovský kúsok to sa povedať nedá v krátkosti naprataný mastodont , ktorý sa nevie odtrhnúť od maminky. ()

kvardis 

všechny recenze uživatele

Trosku az za usi pritazeny namet o hromotlukovy ktery je vlastne jen malej zakriknutej kluk coby ani mouse neublizil, a ani nevi co je to zena a sexualita, nejde mi moc dohromaty vzhlizeni se vlastniho tela v zrcadlech posiloven a obdivu na soutezich z rad publika s rozporem velmi nizkeho ega a plachosti. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o krátkou povídku se sociálním tématem, který nenechá na pochybách a který chytne za srdce. Dennis, který je ve středním věku a věnující se kulturistice, po smrti otce stále žije s matkou, která na něj nedá dopustit a která ho má jako náhradu za svého manžela a nerada by přišla i o něj. A tak i velmi nerada slyší, když si chce ven jenom projít. Dennis si domluví večeři s dívkou. Musí však matce zalhat, ale i tak se to neobejde bez výčitek. Je potom možné, aby takový člověk nebyl zakřiknutý? Je potom možné, aby i takový hromotluk jako Dennis měl problém se v životě hlavně u žen nějak uplatnit? Necelých dvacet minut stačí na to, aby byl takovým příkladem prezentován všeobecný problém k zamyšlení. Námět byl později zpracován do celovečerního filmu pod českým názvem ´Mazel´. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve celovečerní film. Na tomto snímku se mi líbí jeho kratší stopáž, do které bylo ale krásně vměstnáno v podstatě to samé téma (Introvert Dennis, svalnatý kulturista se snaží vymanit z matčiného sevření). Lidé by si měli uvědomit, že ne vše o člověku vypoví jeho vzhled a tělesná schránka... ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Asi jako i několik dalších zde komentujících jsem viděl nejdříve Mazla a až poté jsem na jeho profilu našel tohohle krátkometrážního předchůdce. Naštěstí jsou v něm obě hlavní role obsazeny stejně, takže Matka i Dennis působí i zde stejně přesvědčivě. Dokonce bych se nebál říct, že tady jdou ve vykreslení charakteré ještě hlouběji a agresivněji. Nutno ale přiznat, že k tomu tvůrce nutí i skromná stopáž na které se snaží reálie vysvětlit a jestli jste tady došli od Mazla tak nečekejte nic tak zcestovalého a roztaženého. Dennis se odehrává jen v krátké epizodě hrdinova života a to kolem večeře s jednou kočkou z posilovny. A myslím, že na konci večera má přesně ten pocit na který si stěžuje spousta holek, žen, paní,... které se zoufale snaží vypadat do nejlépe a pak si stěžují, že s nimi chlapi zacházejí jako s "kusem hadru" jenom proto že vypadají nadprůměrně dobře. Mno...to jsem trochu odbočil k osobním pocitům, vraťme se k snímku. V porovnání s Mazlem je velmi komorní ale na mě působil o dost silněji a závěrečná scéna kdy šel spát s matkou už měla snad až perverzní atmosféru. Škoda těch pouhých 18ti minut. Zrovna jsem se do toho tak vžil a najednou titulky... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Pre Kima Kolda bola snímka Dennis jeho filmovou premiérou. K účasti vo filme ho presvedčil jeho priateľ a režisér v jednej osobe – Mads Matthiesen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama